Den 11. juni 2021 bliver EM 2020 skudt i gang, og den nye landstræner Kasper Hjulmand skal forsøge at bygge videre på det ugennemtrængelige fort, som Åge Hareide fik bygget op i sin tid.

Det danske folk har store forventninger til landsholdstaben og ikke mindst de 26 spillere, der er blevet udtaget. Vi har ventet et helt år på, at EM 2020 skulle skydes i gang – bliver 2021 mon et uforglemmeligt år i dansk fodbold- og sportshistorie?

Uden yderligere omsvøb vil vi tage et nærmere kig på Danmark, hvor vi til at starte med præsenterer Danmarks EM-trup frem mod EM 2020.

 

Danmark – EM 2020 i 2021

Danmarks trup til EM 2020

Danmarks gruppe ved EM 2020

Danmarks optakt til EM 2020

Danmarks vej til EM-finalen 2020

 

Danmarks trup til EM 2020

Den 25. maj offentliggjorde Kasper Hjulmand, hvilke 26 spillere, han har udtaget, med forbehold for, at nogle få spillere skulle blive ukampdygtige inden og under EM 2020.

Følgende tre danske målmænd er blevet udtaget: Kasper Schmeichel, Frederik Rønnow, Jonas Lössel

Disse ni forsvarsspillere er blevet udtaget: Simon Kjær, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Joakim Mæhle, Jens Stryger Larsen, Joachim Andersen, Daniel Wass, Mathias 'Zanka' Jørgensen, Nicolai Boilesen

Den danske midtbane kommer til at bestå af disse seks spillere: Christian Eriksen, Thomas Delaney, Pierre-Emile Højbjerg, Christian Nørgaard, Mathias Jensen, Anders Christiansen

Danmark trup består på nuværende tidspunkt hovedsageligt af spillere fra Serie A (7), Premier League (5), Superligaen (4) og Bundesligaen (4). Derudover er der to spillere fra La Liga, to fra Championship og en enkelt spiller fra hhv. fra Ligue 1 og Allsvenskan.

Tjek den aktuelle betting bonus

 

Danmarks gruppe ved EM 2020

Danmark er blevet placeret i gruppe B som en af værtnationerne ved EM 2020, hvilket betyder, at Danmark får lov til at spille alle sine gruppekampe i Parken. Danmark har i skrivende stund den næststørste chance for at gå videre fra gruppe B.

Belgien er den største favorit til at gå videre fra gruppen. Rusland følger efter Danmark på tredjepladsen og Finland, som har slutrundedebut, har ingen de store forventninger til – I hvert fald ikke ifølge betting-markederne.

Danmarks kampprogram i gruppe B ser således ud:

  • 12. juni, kl. 18:00: Danmark – Finland
  • 17. juni, kl. 18:00: Danmark – Belgien
  • 21. juni, kl. 21:00: Danmark – Rusland

Danmark deltog ikke ved EM i 2016, men de var med i 2012. Dog befandt de sig dengang i dødens pulje med Tyskland, Portugal og Holland. Danmark sluttede på en tredjeplads, hvilket egentlig er flot, når man tænker på, hvem de var oppe imod.

 

Danmarks optakt til EM 2020

Danmarks landsholdslejr kommer i gruppefasen til at befinde sig på Marienlyst Strandhotel i Helsingør. Inden det danske herrelandshold for alvor får lov til at finde sig til rette i Helsingør, skal de spille to testkampe frem mod EM 2020.

Den 2. juni kl. 21:00 møder det danske herrelandshold en anden EM-deltager, Tyskland, på udebane. De sidste forberedelser frem mod EM 2020 kommer til at finde sted på Brøndby Stadion den 6. juni kl. 18:00, når Bosnien gæster Danmark.  

Derefter har Danmark seks dage til at gøre sig klar til den første EM-kamp mod Finland.

Danmarks vej til EM-finalen 2020

Danmarks chance for at komme i EM-finalen er forholdsvis god. På nuværende tidspunkt indtager de en favoritrolle som nummer ni – i hvert fald når man tager et kig på betting-markederne. Frankrig, England og Belgien er i skrivende stund de største favoritter.

Danmarks vej mod en EM-finale er afhængig af, hvilken plads de slutter på. De hold, der ender med at slutte på førstepladsen i deres respektive grupper, har den største fordel, da de skal møde én af de fire bedste 3’ere.

Hvis Danmark vinder gruppe B

1/16-finale: Skulle Danmark bliver 1’er i gruppe B, skal de møde 3’erne fra enten gruppe A, D, E eller F. Det bliver den 27. juni i Sevilla.

Kvartfinale 2: Danmark kan møde vinderen af den anden 1/16-finale mellem nr. 1 fra gruppe A og nr. 2 fra gruppe C.

Semifinale 1: den første semifinale finder sted den tirsdag den 6. juli.

Hvis Danmark slutter på andenpladsen i gruppe B

1/16-finale: Danmark skal møde nummer to fra gruppe A, som består af Italien, Schweiz, Wales og Tyrkiet.

Kvartfinale 3: Danmark kan møde vinderen af den tredje 1/16-finale mellem vinderen af gruppe C og en af de bedste 3’ere fra gruppe D, E og F.

Semifinale 2: den anden semifinale finder sted onsdag den 7. juli.

Hvis Danmark bliver en af de fire bedste 3’ere

1/16-finale: Skulle Danmark slutte som en af de fire bedste 3’ere, skal Danmark møde vinderen af enten gruppe E eller F.

Kvartfinale 1 og 4: Danmark skal møde vinderen af den femte 1/16-finale (andenpladsen i gruppe D mod andenpladsen i gruppe E) eller den syvende 1/16-finale mellem vinderen af gruppe D mod anendenpladsen i gruppe F.

Semifinale 1 og 2: 6. eller 7. juli.

Finalen ved EM 2020 bliver spillet søndag d. 11. juli kl. 21:00 på Wembley i London.

bet på alle EM-kampe  

 

Andre nyheder om EM fodbold 2020

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Matthias Schrader

Først publiceret: d. 28. maj 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder