EM 2020 står endelig for døren, og vi har samlet et hav af brugbare stats frem mod EM i 2021. Vi håber, at du kan bruge vores samling af stats til din fordel, når du skal analysere bettingmarkederne og finde de odds, som du tror mest på.

 

 

EM-stats og -facts

EM-topscorer

Hvem blev topscorer ved de seneste EM-slutrunder?

Hvem kan blive topscorer ved EM 2020?

Hvem er alle tiders topscorer ved EM?

Mest scorende landsholdsspiller

EM-mål

Hvor mange mål er der i alt blevet scoret i de seneste EM-slutrunder?

Hvilket land har scoret flest mål ved EM?

Hvilket land har lukket flest mål ind ved EM?

Dansk EM-historie

Hvilken dansker har spillet flest EM-kampe?

Hvilken dansker har scoret flest EM-mål?

Hvilken dansker har lavet flest assists ved EM?

Hvor mange EM-slutrunder har Danmark deltaget i?

Andre relevante EM-facts

Hvilke klubhold har flest landsholdsspillere ved EM 2020?

Hvilke lande har tabt flest EM-kampe?

Hvilket land har den største markedsværdi?

Hvor mange EM-kampe er endt i straffespark?

Hvor mange straffespark blev dømt ved de seneste EM-slutrunder?

Hvilke spillere har lavet hattrick ved EM?

 

EM-topscorer

Hvem blev topscorer ved de seneste EM-slutrunder?

Ved EM 2016 blev Frankrigs målfarlige herre Antoine Griezmann topscorer med seks mål. Ronaldo sluttede på tre mål. Det samme antal mål scorede Griezmanns landsmand, Olivier Giroud.

Ved EM 2012 blev hele seks spillere topscorer. Alle formåede at score tre mål. Den eneste aktive landsholdsspiller tilbage blandt de seks er Cristiano Ronaldo.

Hvem kan blive topscorer ved EM 2020?

Det er oplagt at inddrage dem, som også scorede mange mål ved VM i 2018 og ved kvalifikationen til EM 2020. Ved VM-slutrunden blev Harry Kane topscorer med seks mål. Griezmann, Mbappé, Lukaku, Ronaldo og Cheryshev scorede fire mål.

Selvsamme Harry Kane scorede 12 mål i EM-kvalifikation 2020. Ronaldo scorede 11 mål. Teemu Pukki scorde 10 mål. Artem Dzyuba lavede 9 mål, mens Serge Gnabry, Raheem Sterling og Wijnaldum scorede otte mål.

Lukaku og Lewandowski har også været flyvende på klubplan. Dog kan Lewandowskis skade måske ødelægge hans EM 2020.

Hvem er alle tiders topscorer ved EM?

Cristiano Ronaldo kan lægger sig i spidsen alene, hvis han bare scorer et enkelt mål ved EM 2020. Han og Michel Platini er på ni mål i alt. Griezmann kan komme i top 3, hvis han scorer bare to mål ved EM 2020.

Mest scorende landsholdsspiller nogensinde

Cristiano Ronaldo kan med sit 110. mål for Portugal ved EM 2021 blive den mest scorende landsholdsspiller nogensinde i fodboldens historie. Han bliver forevigt en fodboldlegende.

EM-mål

Hvor mange mål er der i alt blevet scoret i de seneste EM-slutrunder?

EM 2016 bød på i alt 108 mål, hvilket betød, at der var 2,11 mål pr. kamp. Ved EM i 2012 blev der samlet scoret 76 mål, hvilket svarede til 2,45 mål pr. kamp. Ved EM 2008 blevet scoret 2,48 mål pr. kamp.

Hvilket land har scoret flest mål ved EM?

Frankrig er på nuværende tidspunkt det mest scorende land. De er på i alt 86 EM-mål. Tyskland er på 78, mens Spanien er på 73 mål. Holland har leveret i alt 66 mål, og Portugal er på 57 mål.

Hvilket land har lukket flest mål ind ved EM?

Frankrig har klart levet efter princippet: angreb er det bedste forsvar. Frankrig er nemlig det land, som har lukket flest mål ind med 63 mål. Danmark følger trop med 56 mål imod sig. Derefter kommer Tyskland med 60 og Spanien med 46 mål.

Live bet på hele EM 2020

 

Dansk EM-historie

Hvilken dansker har spillet flest EM-kampe?

Den danske målmandslegende, Peter Schmeichel, som på nuværende tidspunkt har spillet flest landskampe (129 stk.), har også spillet flest EM-kampe. I alt er det blevet til 12 kampe. Michael Laudrup og Johnn Sivebæk er begge på 10 kampe.

Hvilken dansker har scoret flest EM-mål?

Frank Arnesen, Brian Laudrup, Henrik Larsen og Jon Dahl Tomasson har alle scoret tre mål til EM-slutrunder.

Hvilken dansker har lavet flest assists ved EM?

Ikke overraskende har Michael Laudrup leveret flest EM-assists. Men det er blot tre gange, han har serveret bolden på et sølvfad. Det er derfor ikke usandsynligt, at en aktuel dansk landsholdsspiller overhaler Laudrup. Eriksen er et rigtig godt bud.

Hvor mange EM-slutrunder har Danmark deltaget i?

Danmark har på nuværende tidspunkt deltaget i ni Europamesterskaber - inklusive EM 2020. Danmark har spillet syvende flest EM-slutrunder. Tyskland har deltaget i 13 EM-slutrunder og er dermed den nation, der har spillet flest EM-slutrunder.

Odds fodbold hos 888sport

Andre relevante EM-facts

Hvilke klubhold har flest landsholdsspillere ved EM 2020?

Det kommer ikke bag på nogle, at det er Manchester City og FC Bayern München, der har flest spillere med til EM 2020. Hver klub har 14 mand med til EM 2020. Og måske lidt overraskende – og så alligevel ikke – har Dynamo Kiev tredjeflest spillere med. 12 spillere er på det ukrainske landshold, mens en enkelt er på det polske landshold.

Hvilke lande har tabt flest EM-kampe?

Ifølge EM 2020’s officielle hjemmeside, så er det i skrivende stund faktisk Danmark, der har tabt flest EM-kampe. 16 nederlag er det blevet til. Rumænien og Frankrig er hver på 14 nederlag. Den statistik skal Danmark ikke have hængende over sig. Lad os håbe, det ser anderledes ud efter EM 2020.

Hvilket land har den største markedsværdi?

Ifølge transfermarkt har Frankrig den mest værdifulde trup til EM 2020. Ca. 7,8 mia. kr. er de franske spillere tilsammen værd. Mbappé er selvfølgelig den mest værdifulde spiller med en markedsværdi på 1,2 mia. Englands spillertrup har på nuværende tidspunkt en markedsværdi på 7,5 mia. kroner. Derefter kommer Tyskland, Italien, Spanien, Portugal, Holland og Belgien. Danmark har den 12. mest værdifulde EM-trup.  

Hvor mange EM-kampe er endt i straffespark?

Siden 1976 og frem til 2016, er 18 EM-kampe blevet afgjort i straffespark. I 2016 blev tre kampe afgjort efter straffespark. I 2012 skulle to kampe afgøres i straffesparkskonkurrence.

Hvor mange straffespark blev der dømt ved de seneste EM-slutrunder?

Ved EM i 2016 blev der dømt 10 straffespark. I 2016 blev der også spillet 51 kampe og ikke 31 kampe som i 2012 og 2008. Dengang blev der dømt hhv. fire og fem straffespark. Ved EM 2020 bliver det spændende at se, hvilken rolle VAR kommer til at spille. Vi kan bare konstatere, at straffesparkskvoten i de forskellige europæiske fodboldligaer er steget markant efter indførslen af VAR.

Hvilke spillere har lavet hattrick ved EM?

Kun otte spillere har siden 1976 scoret et hattrick under en EM-slutrunde. Det seneste hattrick var i 2008, hvilket spanske David Villa stod for. Patrick Kluivert og Conceicao scorede begge et hattrick i 2000. Marco Van Basten gjorde det i 1988, og Platini scorede to hattricks ved EM 1984. De resterende hattrickhelte var tyske Klaus Allofs og Dieter Müller.

 

Vi håber, du føler dig bedre klædt på frem mod EM 2020, og at du er blevet klogere på, hvilke betting-markeder du skal slå til på. God fornøjelse.

 

Andre nyheder om EM fodbold 2020

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Carlo Fumagalli

Først publiceret: d. 21. maj 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder