Flere unge fodboldstjerner står overfor deres store internationale gennembrud for deres respektive nationer, men hvilke spillere kan muligvis stjæle rampelyset ved EM 2020? Der er mange om buddet, men vi har samlet 10 af de mest lovende, som du bør holde et ekstra godt øje med.

 

Young guns ved EM 2020, som du skal holde øje med:

Phil Foden

Andreas Skov Olsen

Kai Havertz

Federico Chiesa

Ryan Gravenberch

Jude Bellingham

Jonas Wind

João Félix

Timo Werner

Kylian Mbappe

 

Phil Foden

Phil Foden har været en af de bedste young guns i 2021. Foden har haft en stor andel i, at Manchester City strøg hele vejen til Champions League-finalen og samtidig også vandt Premier League 20/21.

Med den selvtillid, Foden har tanket op i 2021, kommer han til at spille en afgørende rolle for England. Tænk, hvis han i en alder af 20 år vinder Premier League og et Europamesterskab.

På nuværende tidspunkt har Foden spillet 6 landskampe og scoret to mål. Han har derfor ikke den store landsholdserfaring, men med de kvaliteter, han besidder, burde det ikke betyde alverden.

 

Andreas Skov Olsen

Vi er selvfølgelig også nødt til at drysse lidt dansk støv over denne artikel, og derfor har vi tilføjet Andreas Skov Olsen til listen. Umiddelbart starter han ikke inde, men han kan blive en kæmpe gevinst som indskifter for Danmark, især hvis offensiven ikke rigtig fungerer for danskerne. Vi har en lille fidus til den udfordrende kantspiller.

 

Kai Havertz

Tysklands nye Mesut Özil, Kai Havertz, besidder mange af de samme egenskaber som den tidligere tyske magiker. De fleste havde nok forventet, at Havertz havde haft større indflydelse i Chelsea, end tilfældet har været, dog med undtagelse af det matchvindende mål i CL-finalen 20/21. Ikke desto mindre er han stadig en spiller, som kan gå hen og blive utrolig spændende at følge ved EM 2020, hvor han muligvis er tiltænkt en stor rolle på det tyske landshold.

 

Federico Chiesa

Chiesa er én af de bærende kræfter på det italienske landshold, efter de måtte gennemgå et større generationsskifte. Med Chiesa ombord er Italien så småt ved at vende tilbage til sin gamle styrke. Cheisa har været én af Juventus’ bedste spillere i denne sæson, og vi er sikre på, at han brænder igennem for Italien til EM 2020.

Ryan Gravenberch

Den hollandske midtbanespiller Ryan Gravenberch er kun 19 år gammel, men trods sin unge alder har han allerede spillet 61 kampe for Ajaxs førstehold. Det er sjældent, at en defensiv midtbanespiller får den opmærksomhed, han fortjener, og netop Gravenberch er den usynlige x-faktor på Ajaxs hold. Selvom Gravenberch kun har spillet tre landskampe og med al sandsynlighed nok ikke kommer til at starte inde for Holland, skal han helt sikkert nok få nogle minutter til EM 2020, fordi han har nogle kvaliteter, som kan blive en kæmpe gevinst for Holland.

 

Jude Bellingham

I 2020 købte Dortmund den daværende 16-årige Jude Bellingham fra Birmingham City. Alle troede, at Bellingham var tilset en reserverolle på grund af sin alder, men Bellingham ville det anderledes. I sæsonen 20/21 fik han samlet 46 kampe fordelt på diverse turneringer. Han har taget Bundesliga og Champions League med storm, og så har han en attitude og kloghed i sit spil, som ingen andre 17-årige fodboldspillere har. Man skulle tro, Bellingham var omkring slutningen af 20’erne med de præstationer, han lægger for dagen.

Midtbanen er dog stærkt besat på det engelske landshold, men Bellingham er en grotesk joker at have siddende på bænken for England.

 

Jonas Wind

Vi hiver endnu en dansk kanin op af hatten. Denne gang drejer det sig om en af Danmarks mest lovende fodboldspillere, Jonas Wind, som til daglig slår sine folder i FC København. Den unge angribers præstationer i FCK er ikke gået ubemærket hen på den helt store fodboldscene, og nu får han for alvor muligheden for at vise sig frem til EM 2020.

Han har allerede fået en god start på det danske A-landshold, hvor det i skrivende stund er blevet til seks landskampe og tre mål. Han kommer helt sikkert til at score sit første EM-mål.

 

João Félix

Alle ved efterhånden, hvad Joao Felix står for, og han bliver kun endnu bedre med tiden. Han er i manges øjne den nye Cristiano Ronaldo, hvilket han helt sikkert også har kvaliteter til at blive. Han kommer til EM med masser af selvtillid, efter Atletico Madrid tog fusen på Real Madrid og Barcelona, da de vandt det spanske mesterskab 20/21.

Der er store forventninger til det offensive es, som forhåbentlig kommer til at underholde os ved EM 2020.

 

Timo Werner

Timo Werner har delt vandene i denne sæson, efter hans skifte til Chelsea ikke helt har levet op til sin egen eller fansenes forventninger. Timo Werner var en målmaskine i Leipzig, men i Chelsea er målene ikke kommet helt så let. Han har brændt mange 100%-chancer i sæsonen 20/21, hvilket har påvirket hans selvtillid foran målet. Werner fik dog ligesom Havertz tanket selvtillid til sidst i sæsonen 20/21, efter de vandt Champions League.

Vi tror på, at sejren i Champions League giver Werner det selvtillidsboost, der skal til for at konkurrere om at blive EM-topscorer.

 

Kylian Mbappe

Den sidste spiller på listen kan vi ikke komme uden om, da han er en kommende Ballon d’Or-vinder. Mbappe er allerede en verdensstjerne og måske den bedste fodboldspiller på nuværende tidspunkt. Han er en komplet fodboldspiller, som gang på gang har vist, at han har et ekstra gear sammenlignet med nogle af verdens bedste fodboldspillere. Han er på nuværende tidspunkt i 2021 den mest værdifulde fodboldspiller i verden. Mbappe kommer helt sikkert til at spille en kæmpe rolle ved EM 2020. 

 

Andre nyheder om EM fodbold 2020

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Manu Fernandez

Først publiceret: d. 30. maj 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder