Danmarks ubestridt bedste målmand i en lang årrække og forhåbentlig et par år ud i fremtiden er Kasper Schmeichel. En late-bloomer, som nogle nok vil kalde ham, men ikke desto mindre har han på mange måder fortjent mere respekt end sin far Peter Schmeichel.

Dét at gå fra at være endnu en fodboldsøn, som ikke formår at følge i sin fars fodspor, til at blive én af de bedste målmænd i en relativ sen alder, har gjort Kasper Schmeichel til et kæmpe forbillede for mange, som kæmper med at få det endelige gennembrud i den professionelle fodboldverden.

Størstedelen af Kasper Schmeichels formue har han tjent hjem i en sen alder efter flere års succes i Leicester City.

kasper schmeichel

 

 

Schmeichels formue og løn – mon ikke han har tjent nok?

Fra ungdomsspiller til engelsk fodboldvagabond

Fra fodboldvagabond til en fast startplads

Fra middelmådig målmand til stjernemålmand

Hvor stor er Kasper Schmeichels formue i 2021?

 

Fra ungdomsspiller til engelsk fodboldvagabond

I en ung alder kunne alle selvfølgelig se Peter Schmiechel i sin søn Kasper Schmeichel, hvilket betød, at Kasper Schmeichel allerede var en eftertragtet spiller i en meget ung alder – for tænk, hvis han kunne blive lige så god som sin far?

Tilbage i 2002 var det derfor lidt overraskende, at det var den anden Manchester-klub, Manchester City, som løb med sønnen af United-ikonet, Peter Schmeichel. Dengang hang tilbuddene på træerne for det lovende målmandstalent, så mon ikke han var en af de bedst betalte ungdomsspillere i City dengang?

Det har ikke været helt lige til at finde Schmeichels nøjagtige løn, da han var ungdomsspiller i City, men det er nok ikke skudt helt ved siden af, hvis han fik 2-300.000 om året. I 2004 blev Kaspers ungdomskontrakt skiftet ud med fuldtidskontrakt, hvilket må have givet et gevaldigt lønhop. Efter sigende begyndte han at tjene lidt over 1 mio. årligt, eftersom City var en Premier League-klub.

Efter adskillige lejeophold havde Schmeichel gjort sig fortjent til en treårig kontraktforlængelse i 2007, eftersom han også fik debut for Citys førstehold. Dermed kunne Schmeichel efter sigende hive en årlig hyre hjem på godt 3 mio.

Find alle de aktuelle champions league odds hos 888sport

 
Pr. år €4,840,401 kr. 35,999,630
Pr. måned €403,366 kr. 2,999,963
Pr. uge €93,084 kr. 692,295
Pr. dag €13,261 kr. 98,626
Pr. time €552 kr. 4,105
Pr. minut €9 kr. 66
I løbet af den tid, du har været på denne side, har Kasper Schmeichel tjent
 

Fra fodboldvagabond til en fast startplads

I de efterfølgende sæsoner fra 2007 og frem til 2009 blev Schmeichel sendt på endnu flere lejeophold, indtil han i 2009 blev købt af den storsatsende klub Notts County, som på daværende tidspunkt spillede i League Two. Dengang blev Kasper Schmeichel Notts County hidtil dyreste indkøb på ca. 5 mio. kr.

Kasper skulle agere plankeværk for Notts Countys projekt, og dermed fik han også en årsløn på knap 8 mio. kroner. Men allerede i 2010 havde Notts County økonomiske problemer, og derfor skulle deres højest lønnede spiller, Kasper Schmeichel, finde sig en ny klub.

Dengang fik League One-klubben Leeds United fingrene i den 23-årige dansker, hvor han formentlig fik omtrent den samme løn som i Notts County, eftersom Leeds spillede i en bedre liga og var en større klub. Schmeichel var i 2011 med til at sikre oprykning til The Championship, men selv samme år blev han solgt til den anden Championship-klub, Leicester City.

Schmeichel underskrev i første omgang en treårig aftale med Leicester, som formentlig kastede en årsløn af sig på ca. 15-20 mio. kr. uden bonusser osv.

Fra middelmådig målmand til stjernemålmand

Kasper Schmeichel begyndte så småt at udvise sit enorme potentiale i Leicester City. I sæsonerne 12/13 og især 13/14 blev Schmeichel en af de afgørende figurer for klubben, eftersom de i 2014, sikrede sig oprykning til verdens stærkeste fodboldliga, Premier League.

Og efter oprykning til Premier League underskrev Schmeichel en ny fireårig aftale med Leicester City, som skulle løbe frem til 2018. Oprykning til Premier League medførte også, at Schmeichel fik lov til at springe et par løntrin over, hvilket i sidste ende formodentlig blev til en årsløn i omegnen af 40-45 mio. kr.

Forlængelsen med Schmeichel skulle vise sig at blive den bedste forlængelse, klubben nogensinde havde indgået. I deres anden sæson tilbage i Premier League leverede de nemlig den største sensation i Premier Leagues historie, og mod alle odds vandt de Premier League i 15/16. Leicester og Schmeichel tog fusen på alt og alle.

I løbet af den sæson og i de efterfølgende sæsoner blev Schmeichel anerkendt som en stjernemålmand på niveau med sin far.

Schmeichel har i løbet af sæsonerne fået en vigtige rolle på Leicesters hold. Han er blevet kulturbærer, og derfor valgte Leicester også med god grund at forlænge Schmeichels kontrakt i 2018 frem til 2023. Den kontraktforlængelse førte også til, at Schmeichel i de fem år har en indtjening på knap 60 mio. kr. om året.

schmeichel

 

Hvor stor er Kasper Schmeichels formue i 2021?

Vi har forsøgt at komme med et realistisk bud på, hvor stor Kasper Schmeichels formue er i 2021, hvis vi kun tager udgangspunkt i hans klubløn og ikke diverse bonusser. Lad os opsummere:

  • Ungdomstid i City – samlet løn på ca. 6-800.000 kr.

  • Første fuldtidskontrakt på tre år – samlet løn på ca. 3-4 mio. kr.

  • Forlængelse af fuldtidskontrakt med City på tre år, men solgt efter to år – samlet løn på ca. 6-7 mio. kr.

  • Samlet løn i Notts County på ca. otte mio. kr. – efter sigende skulle Schmeichel ikke have modtaget det fulde beløb, da Notts County var i økonomiske vanskeligheder.

  • Leeds årsløn efter én sæson: ca. otte mio. kr.

  • Første treårige kontrakt med Leicester (2011-2014): 45-50 mio. kr.

  • Tre års forlængelse med Leicester (2015-2018): samlet løn på 120 mio. kr.

  • Fem års aftale med Leicester (2018-2023): samlet løn frem til 2021 – 180 mio. kr.

Sammenlagt kan vi regne ud, at Schmeichel ud fra sine klublønninger indtil videre har tjent i en omegn af 370-380 mio. kr. – før skat, selvfølgelig.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 21. februar 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder