Lige meget om du er nybegynder eller en erfaren spiller, er det værd at bruge tid på at analysere din bettingstrategi og finde ud af, hvad du gør rigtigt og ligeledes finde ud af, hvad du gør forkert. 

 

Hvad er de almindelige bettingfejl?

Alle spillere begår fejl. Det er en del af læringsprocessen. Når det så er sagt, er det vigtigt, at du anerkender dine fejl og undgår dem i fremtiden. Med det i baghovedet så læs videre her om nogle af de almindelige fejl og fejlgruber, du skal prøve at undgå. 

 

Du oddser bare for at gøre det

Okay, så du har besluttet dig for at placere et fodboldbet , men du kan ikke finde et, der giver stor værdi. Hvad gør du? Spiller alligevel? Nej.

Hvis du ikke finde et bet, du synes er godt, så bør du overhovedet ikke oddse. Betting er måske sjovt, men det ultimative mål er at tjene penge ved at maksimere alle muligheder.

Et godt bet er et, som giver høj værdi i forhold til den kalkulerede sandsynlighed. Du skal måske bruge noget tid på at finde sådanne bets, men med så mange statistikker, som er tilgængelige online kvit og frit, er det muligt for enhver spiller at finde bets af høj kvalitet. 

Du bør dog aldrig begynde med at tænke: “Jeg er nødt til at oddse i dag”. Hvis der ikke er nogle ordentlige bets- så glem det. Find på noget andet i stedet. Der vil altid være andre muligheder. De mest succesfulde spillere er også de mest disciplinerede. De spiller aldrig bare for at spille. 

 

Du forstår ikke, hvorfor du tabte 

Du kan ikke vinde ethvert bet - det er en af de mest sikre ting ved væddemål. Men hvad du kan gøre, er at forstå, hvorfor du tabte. Tab kan være en vigtig del af læringsprocessen og give dig en ærlig vurdering af din egen præstation.

Du føler måske, at du ikke lavede nok research eller at dine beslutninger var påvirket af dine egne personlige følelser for et hold.

Hvis du konkluderer, at du var omhyggelig i alle dele af beslutningsprocessen, så tag det som en erfaring og kom videre. Men hvis du føler, at der var noget, du kunne have gjort anderledes, så lav en mental note og mind dig selv om det, næste gang du oddser. 

 

Du holder ikke styr på dine bets

Så snart du begynder at oddse på sport, bør du begynde at skrive en bettingdagbog. Det er den bedste måde at holde styr på dine egne fremskridt og lære, hvad der virker og ikke virker for dig.

Det virker måske tidskrævende i begyndelsen, men du finder snart ud af, hvilke fordele der er i det lange løb. Hvis du ikke har det så godt med regneark, er der onlineværktøjer, som kan hjælpe dig med at føre en bettinglog. Du bør som minimum skrive følgende: 

•    Begivenhed og dato
•    Marked
•    Odds
•    Indsats
•    Grund til at oddse
•    Resultat
•    Gevinst
•    Andre noter

En bettinglog kan hjælpe dig med at identificere markedstendenser og mønstre i dine egne væddemålsvaner. Det bliver også meget nemmere at analysere, hvorfor du tabte.

 

Du spiller ikke i forhold til dine styrker

Enhver spiller har en sportsgren eller et marked, hvor de føler sig mest på hjemmebane i forhold til at spille.

De har et dybdegående kendskab til et særligt område som for eksempel ATP Tennis World Tour, som gør research og søgning efter gode bets meget nemmere eller et eventuelt et fodboldmarked, de nemt kan analysere.

888sport banner

Hvis du har succes på et bestemt område, kan det måske betale sig at spille på dine styrkeområder og koncentrere dig om at finpudse din strategi på det område.

Du finder måske ud af, at du kan bruge den strategi på andre sportsgrene og markeder, men du skal ikke føle, at du skal udvide dine aktiviteter, hvis du allerede tjener godt på din nuværende tilgang.

 

Du afslører dine hemmeligheder

Der er en grund til, at professionelle spillere tager penge for at dele deres hemmeligheder med andre, mens andre holder deres metoder for dem selv.

Hvis du afslører dine hemmeligheder, kan det skabe opmærksomhed om din strategi, og du kan få sværere ved at finde gode bets, da flere og flere mennesker følger dine anvisninger og bookmakerne reagerer.

Vinderformularer er bettingens svar på den hellige gral og du skal holde dem for dig selv. 

 

Du oddser ud fra mavefornemmelser

Sportsbegivenheder kan give dig en følelsesmæssig oplevelse, specielt hvis det er dit hold, som spiller. Men succesfulde sportsvæddemål kræver, at du bliver ved med at være fornuftig, så du bør aldrig basere et væddemål på en mavefornemmelse.

Du bør også undgå at oddse på begivenheder med dit eget hold, med mindre du er 100% sikker på, at du kan være objektiv. Personlige fordomme kan ødelægge en god strategi.

En kamp som derbyet mellem Liverpool og Manchester United kan fremprovokere stærke følelser hos selv den mest disciplinerede gambler. Undlad altid at indblande dine følelser!

 

Du stoler på andres vurderinger

Hvis du kender folk, som oddser, er der en chance for, at du har fået et stensikkert tip engang. Det kan være fra vens ven på en bar, som kender en hestetræners bror.

Eller fra en kollega, som giver dig tips om en 30-årig topscorer i 2. division. Ligegyldigt hvor et tip kommer fra, skal du aldrig stole på en anden persons dømmekraft.

Naturligvis bør du se på statistikker, beregne sandsynligheden og vurdere om et væddemål virker værdifuldt, men tag aldrig en andens ord for det, når det er dine penge, som er på spil. 

 

Maksimer værdien

En af hemmelighederne bag gode væddemål er at maksimere værdien af ethvert bet. Dette betyder, at du skal sikre dig, at oddsene er stærke i forhold til sandsynligheden for væddemålet.

hestevæddeløb

Du kan lave din egen research og beregne sandsynligheden for et udfald og herefter se, hvordan det passer sammen med sandsynligheden, som oddsene foreslår.

Til at beregne sandsynligheden fra oddsene kan du bruge denne formel:


• (1 / decimale odds) x 100 = sandsynlighed
Hvis decimaloddsene for eksempel er 4.00 er ligningen:
• (1 / 4.00) x 100 = 25%

Du skal også sørge for, at du forstår, hvor stor en gevinst du får udbetalt på et bet, særligt hvis du placerer adskillige bets. Du kan gøre det ved at bruge en betberegner. 

 

Brugbar information fra 888sport til at undgå betting-fejl

Mange fejl kan undgås ved at lære nogle grundlæggende bettingstrategier og holde dig selv underrettet om de forskellige markedstyper, som er tilgængelige.

Hvis du for eksempel er usikker på, hvordan fodboldbetting fungerer, kan du finde ud af det ved at besøge 888sports side om emnet.

Ligeledes kan du, hvis konceptet ”forhøjede odds” er nyt for dig, finde ud af, hvordan du får mest muligt ud af dette marked ved at besøge Forhøjet Odds-sektionen på 888sport-siden.

Ligegyldigt hvilket marked du udforsker, er der et væld af information tilgængeligt, som kan hjælpe dig med at udvikle din egen bettingstrategi og træffe informerede væddemålsbeslutninger.

Hvis du lærer at undgå de mest almindelige fejl, når du oddser, kommer du aldrig mere til at føle, at du smider penge ud ad vinduet.

Læs også
Del 1: Rekordholderne i seks af de største NBA-klubber

Del 1: Rekordholderne i seks af de største NBA-klubber

Flashback: hvilken NBA-kamp ville du gerne have set live?

Flashback: hvilken NBA-kamp ville du gerne have set live?

Del 2: De største spiller- og holdmareridt

Del 2: De største spiller- og holdmareridt

Undervurderede NBA-spillere i 90’erne

Undervurderede NBA-spillere i 90’erne

Sådan better du med oddssystemer: den ultimative guide

Bet med oddssystemer: den ultimative guide