"Der er altid tennis".

Det er sikkert en sætning, du enten har hørt før, eller selv har tænkt, når du er gået igennem live-odds sektionen hos div. bookmakere. For det er næsten uanset hvilket tidspunkt på døgnet, og uanset hvilken dag på året, så vil der altid være tennis at bette på.

Hvor fodbold er en sportsgrene hvor der er pauser mellem sæsonerne, eks. vinterpausen og sommerpausen, så holdes der ikke pause i tennis. Naturligvis holder de allerstørste tennisstjerner pauser her og der, og der kommer da også et lille break mellem de større WTA og ATP turneringer, og det er lige præcis det, som vi vil ind på.

888sport banner

Der er rigtig mange oddsere, der forbinder Tennis som værende Grand Slams og de store turneringer, men faktisk så er der langt flere kampe på de mindre niveauer end der er på det højeste takster, og du kan spille på stort set dem alle sammen.

Et hurtigt eks. er ITF turneringerne for kvinder, hvor du her i februar kunne oddse hos 888Sport på ITF i hhv. Grenoble, Launceston og Loughborough. ITF turneringer er niveauet under ATP og WTA turneringer, og spilles typisk af de helt unge spillere, der mangler det sidste for at blive blandt de absolut topspillere i tennis.

Hvad skal man være opmærksom på, når man ikke spiller på WTA & ATP?

Når du vælger at gå ned og spille på de andre turneringer, som er uden for WTA & ATP regi, så er der flere ting, som du skal være opmærksom på.

Der kommer nemlig andre faktorer i spil, og det kan være svært at finde nok informationer.

Find ud af alt om spillerne

Når spiller ikke længere hedder Roger Federer eller Caroline Wozniacki, så er det pludselig langt mere svært at finde tilgængelige informationer om spillerne. Du kan stadig finde informationer om kampe, resultater, selvom du nok skal bruge lidt mere tid på at lede efter det.

Der hvor den bliver svær er dog, at finde ud af de lidt mere kreative informationer. Hvilket underlag har denne spiller som favorit? Hvilken type modstander er spilleren bedst mod? Og har spilleren senest været skadet? - Det er især den sidste information, der kan være svær at opsnappe, når spillerne ikke er særlig kendte, og mange af deres kampe ikke sendes på TV.

Hvis Caroline Wozniacki bliver skadet til træning eller kamp, så kan du jo være sikker på, at Ekstra Bladet eller andre medier opsnapper nyheden og deler den med det samme. Dette har de ikke den store interesse i at gøre ved ukendte tennisspillere, og derfor kan det være rigtig besværligt at finde ud af.

Motivationen kan være en faktor i lavere rangerede turneringer

I sport betyder motivationen næsten mere end selve talentet. Er man ikke motiveret til at yde sit bedste, så er der en stor risiko for, at man går hen og taber. I de lavere rangerede turneringer, som er udenfor ATP og WTA ranglisten, kan det ske, at der kommer større navne ned.

Hvis en tidligere topspiller har været ude med skader i længere tid, så kan de ofte tage et par kampe på ITF eller Challenger niveau, som du også kan oddse på hos 888Sport. De store spillere deltager dog sjældent i disse turneringer, fordi de gerne vil vinde dem, men for at få lidt kampform igen. Det er flere gange set, at store tennisspillere taber til helt unge uprøvede spillere, simpelthen fordi, at de unge spillere er topmotiverede til at slå en spiller, som de ellers aldrig normalt får lov at møde.

I det her tilfælde er det igen vigtigt, at du holder øje med hvilken spiller, der er tale om. Der et topspillere altid ønsker at vinde, og som giver den 100 % næsten uanset hvem de møder og hvilket niveau det er på. En spiller som Rodger Federer er altid top professionel, og medmindre han skal passe på ikke at forcere en skade, så vil han sandsynligvis køre sine modstandere over.

Det kan være svært at se kampene på TV

Som tidligere nævnt, så er det ikke ligefrem de helt store navne, der spiller i de lavere rangerede turneringer. Det betyder også, at interessen og pengene ikke er særlig store, og så har TV-kanalerne heller ikke den store interesse i at transmittere dem på TV.

De ved nemlig godt, at en kamp mellem to lettere ukendte navne ikke trækker seere til, og så kan det være svært at tjene penge for en TV-kanal. Dog kan du glæde dig over, at bookmakerne rigtig ofte vælger at live streame de upåagtede tennisturneringer, så uanset om du er til ITF, Challenger, Future turneringer eller noget helt fjerde, så plejer der at være sat et kamera op, så du kan se kampen.

Typisk er det bare et enkelt kamera, der sidder for enden af den ene bane, og visuelt er det altså ikke nogen perfekt oplevelse. Det er dog langt bedre at kunne se kampen end at være nødsaget til at benytte sig af en livescore, så hvis du vil livestreame tenniskampe, så kan du være sikker på, at 888Sport live streamer en hel del af dem.

Fed Cup & Davis Cup

via GIPHY

Det er ikke nødvendigvis kun små tennisturneringer, som du kan spille på, når der ikke spilles en ATP eller en WTA turnering. Der er nemlig også landskampe for tennisspillerne, og dem spiller de i forbindelse med Fed Cup & David Cup turneringerne.

Fed Cup er kvindernes største turnering på landsholdsplan, og den sidestilles med det uofficielle verdensmesterskab i tennis. David Cup er mændendes ditto.

De to overstående turneringer har typisk deltagelse af de absolut bedste spillere fra verdenen, men det du skal være opmærksom her er, at en kamp i enten Fed Cup eller Davis Cup, ikke nødvendigvis bare er en enkelt tenniskamp. Hvis Danmark møder Spanien i Davis Cup, så spilles der typisk 4-5 tenniskampe for at finde vinderen af kampen.

Derfor er det yderst vigtigt at være opmærksom på, hvilken lande der har hvilke spillere, og om de bedste spillere har valgt at stille til start for deres nation. Hvis Danmark spiller Fed Cup, så tænker de fleste nok på Caroline Wozniacki, men hun skal altså kun spille en enkelt, med held skal hun også spille en double, men de resterende danske tennisspillere er langt fra på det niveau, som Caroline Wozniacki er.

Nationer der typisk kun har en enkelt verdensklasse spiller, klarer sig derfor næppe super godt på landsholdsplan, og hvis vi skal drage det over i en anden verden, så kan man sammenligne det med fodbold. Christian Eriksen er blandt verdens bedste, men det danske landshold har ikke vundet noget i mange år, og det samme kan siges om Gareth Bale fra Wales.

Du skal derfor være opmærksom på, hvilke spillere der tørner ud for de forskellige lande. Da Spanien mødte England ved Davis Cup i februar, endte det med en 3-1 sejr til Spanien. Det var dog med god grund, når man kiggede på de spillere, som England har på deres landshold.

England: Kyle Edmund: Nr. 26. Cameron Norrie: Nr. 114. Liam Broady. Nr. 165.  Herudover var der to double spillere.

Spanien: Pablo Carrreno Busta. Nr. 10. Albert Ramos-Vinolas: Nr. 21. Roberto Bautista Agut: Nr. 23. Feliciano Lopez: Nr. 37. David Ferrer: Nr. 39.

Konklusion

Som I har kunne læse i dette indlæg, så er der altså masser af tennis hele året rundt. Det er uanset, om du har tænkt dig at spille på kampene inden kampstart eller live. Uanset hvad, så er tennis en sportsgren, hvor du aldrig behøver at holde pause, hvor mange andre sportsgrene holder pause.

Læs også

Clara Tauson præmiepenge

Holger Rune | Danmarks nye tennisstjerne

Den hurtigste tennisserv nogensinde

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner