Betting på fodbold kan tilføje et ekstra spændingsniveau til den kamp, som du ser. Men medmindre du vinder på regulær basis, kan ædelheden hurtigt gå væk igen.

Derfor har de mest succesfulde sportsoddsere udviklet klare strategier for, hvordan de skal oddse.

Vores udførlige guide afslører de 10 vigtigste ting, som du bør tage hensyn til for at blive en god sportsoddser.

 

1. Lav dit hjemmearbejde

Det første, du har brug for, er viden. Du bør aldrig placere en indsats baseret udelukkende på din mavefornemmelse. Hvert odds, du placerer, skal være på baggrund af grundig research og solidt kendskab til sporten. Så hvis det er Premier League eller Bundesligaen, som er dine stærkeste områder, bør du starte der.

At oddse med hovedet i stedet for hjertet er den vigtigste regel, og den bør du aldrig bryde. Lav altid din research og kig på så mange statistikker som muligt. Notér dine foretrukne fodboldtips og din foretrukne statistikhjemmeside, og brug informationen til at lede efter trends på bestemte markeder.

888sport banner

Efter noget tid vil du vide, hvilke hold der tilkæmper sig mange hjørnespark, og hvilke hold der får flest gule kort, samt hvem der lukker flest mål ind i en kamp.

Du vil vide, hvilke målscorer der typisk scorer det første mål, hvem der laver flest assists, og hvilke dommere der er gladere for at uddele kort end andre. Denne viden kan du bruge til at identificere de bedste væddemål.

 

2. Hold altid regnskab med dit spil

For at finde ud af om din strategi virker og for at identificere, hvor du bør forbedre dig, bør du holde regnskab med dit spil fra dag ét.

Selv hvis du ikke er den bedste bogholder, bør du stadig føre en form for logbog over dine væddemål. En betting-logbog kan bidrage til et væld af informationer – især hvilke typer væddemål du tjener flest penge på, og hvilke du bør undgå i fremtiden.

Din betting-logbog bør indeholde følgende:

  •       Bookmaker: hvem placerede du dit odds ved?

  •       Kampinformationer: hold, bane, turnering, dommer osv.

  •       Kampdato: hvornår blev kampen afviklet?

  •       Betting-marked: type af det placerede væddemål samt detaljer.

  •       Odds: det bedste odds, der blev udbudt.

  •       Indsats: hvor meget placerede du på væddemålet?

  •       Resultat: vandt eller tabte du dit odds?

  •       Profit: hvor meget profit eller tab havde du?

Desuden bør du også efterlade et område til at notere andre relevante ting. Det kan blandt andet være din årsag til, at du valgte væddemålet, dine kilder samt datoen for dem.

Dette lyder måske som en stor indsats, men du vil blive taknemmelig for at have disse informationer tilgængelige i fremtiden. Og det vil hjælpe dig med at udvikle en succesfuld betting-strategi.

Hvis du er god med tal og Excel, kan du endda prøve at hæve dit betting til et helt nyt niveau med din egen statistikbank. Her kan du lave forskellige statistikker til at finde ud af, om dit væddemål har haft værdi sammenlignet med tidligere væddemål.

Hvis du overvejer at springe over dette trin, så husk på, at enhver succesfuld oddser holder styr på sine odds med et regnskab eller en logbog. Det er essentielt, at du lærer af dine fejl, hvis du skal opnå profit på den lange bane.

 

3. Åbn mere end én konto

Hvis du har planer om at oddse ofte, kan det koste dig penge hver uge, hvis du kun har én bettingkonto.

Fodbold-betting handler om marginaler. Derfor er det nødvendigt at maksimere din profit på hvert enkelt væddemål, og derfor bør du have flere konti.

Hvis du investerer din tid i at finde de bedste betting-muligheder, giver det også kun mening, at du finder den bookmaker, der tilbyder det højeste odds. Ellers kaster du bare penge ud af vinduet.

Du kan forøge din profit med op til 10 % eller mere ved at finde de højeste odds for hvert væddemål. Det kan være den store forskel mellem profit eller minus på den lange bane.

 

4. Find væddemål med værdi

Dette er en del sværere at mestre, men det bliver lettere med tiden. Et værdi-odds er et odds, hvor oddset er højt i forhold til resultatets sandsynlighed.

Det svære er at udregne sandsynligheden. Ved at kigge på tidligere opgør, form, skader og mange andre faktorer, der kan påvirke resultat, vil de erfarne oddsere kunne give en ret præcis sandsynlighedsvurdering.

Desto mere statistik du har med i din research, desto mere præcis vil du kunne være i din vurdering.

En simpel formular til at finde værdi

Hvis du regner med, at et væddemål har 60 % sandsynlighed for at gå hjem, og oddset er 2.00, så kan vi bruge formularen 0.60 x 2.00 = 1.20 for at vinde værdien. En regel er, at alt over 1.00 viser, at der er god værdi i et odds.

 

5. Hold styr på dine penge

Før du starter med at oddse, bør du lægge et beløb til side, som du har råd til at tabe uden at sætte din økonomi over styr. Derefter skal du passe på dine penge, som var det en virksomhed du investerede i.

Dette betyder, at du skal oddse små beløb, indtil du finder den rette strategi. Selv dér bør du sprede dine penge over forskellige væddemål.

Og husk, at der er ingen garanti for, at du vil få profit, så du skal aldrig oddse mere, end du har råd til at tabe. Selv de mest succesfulde oddsere følger en streng BRM (Bankroll management).

 

6. Kend dine styrker

Når du er blevet mere erfaren, vil du begynde at identificere dine styrker og svagheder. Du er nødt til at være ærlig over for dig selv, selvkritisk og klar på at ændre din strategi, hvis det er nødvendigt.

Hvis der er noget, der ikke fungerer, og der ikke er nogen klar årsag til det, så fokuser på det, der virker. Brug ikke din tid på strategier, der ikke virker.

 

7. Hold øje med bonusser

Bookmakerne vil af og til tilbyde bonusser og kampagner samt forhøjede odds på nogle betting-markeder.

banner

Du vil måske finde ud af, at det er tilfældet ved et af de væddemål, du overvejer, og dermed kan du booste din potentielle profit ved at udnytte sådanne tilbud.

 

8. Undgå tips fra folk, du kender

Hvis du modtager et tip på hestevæddeløb eller fodbold fra en mand på din lokale pub eller en kammerat fra jobbet, bør du ikke bare regne med, at de ved, hvad de taler om. Tjek altid selv dine statistikker og informationer, uanset hvilken kilde du får det fra.

 

9. Hav viden om, hvornår du ikke skal oddse

Nogle gange kan det være svært at finde et væddemål, der opfylder dine egne krav. I denne situation vil mange være fristede til at spille alligevel og derfor spille på noget, de normalt ikke ville. Denne vane bør du undgå. Hvis et væddemål ikke har nok værdi, så bør du slet ikke oddse.

 

10. Brug ikke alle dine gevinster

Når du vinder, bør du bruge de penge som tilføjelse til din bankroll. Husk på, at du skal tænke som en forretningsmand, og gevinster skal derfor ses som en geninvestering i din virksomhed.

Selvfølgelig må du gerne forkæle dig selv i ny og næ, men prøv at undgå at få udbetalt alle dine gevinster, hvis du har planer om at oddse ofte.

 

Læs også
EM-fodbold 2020: Betting guide

EM-fodbold 2020: Betting guide

Optakt: Liverpool vs. Manchester United

Optakt: Liverpool vs. Manchester United

De største agenter i fodboldbranchen

De største agenter i fodboldbranchen

Hvem er nogle af fodboldens klogeste hoveder udenfor banen?

Hvem er nogle af fodboldens klogeste hoveder udenfor banen?

Del 2: De bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden

Del 2: De bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden