Odds tips til de sidste tre etaper i Tour de France 2022

Med danske briller har det aldrig været en bedre dansk Tour de France. Det hele begyndte i Danmark og på nuværende tidspunkt lige Jonas Vingegaard en solid vinder af Tour de France. Derudover er det til fire danske etapesejre, hvilket er rekord. Forhåbentlig kan en dansk rytter nå at snuppe endnu en etapesejr med tre etapesejre tilbage. 

Spil tips til 19. etape i Tour de France 2022

Tour de France-rytterne har overstået dette års strabadser i de stejle bjerge. På 19. etape vender feltet tilbage til mere vanlige omgivelser, som er på 189 km og betragtes som en flad etape.

Det ville være oplagt at nævne de største sprinternavne i feltet som mulige favoritter, men efter flere hårde dage i bjergene må de være mærket. Blandt andet Fabio Jakobsen, så påvirket ud efter de stejle etaper og den ekstreme varme. Vi tror på at 19. etape bliver vundet efter et udbrud, hvor blandt andet danske Mads Pedersen, Gronewegen, Jasper Philipsen kan have kræfter til at snuppe etape sejren.

Al-Mulig-Manden, Van Aert skal man heller ikke udelukke, selvom han må være træt efter sin flotte kørsel i bjergene. Vi tror også, at Van Aert sparer kræfterne til enkeltstarten på 20. etape, men han vist, at han kan det hele. 

Odds foreslag til 20. etape i Tour de France

20. etape i Tour de France bliver en flad enkeltstart på 40 kilometer. Den helt store favorit er Van Aert, selvom alle øjene bliver rettet mod Pogacar, som skal satse hele butikken og håbe på det spinkle håb, der er for at tage den guletrøje fra Jonas Vingegaard. Pogacar kan også finde ud af at kører enkelt. I 2021 sluttede han på en 8. plads. Danske Vingegaard sluttede det år på en flot tredjeplads, så hvis Vingegaard giver den hele armen, har han overhovedet ikke noget at være bekymret for at miste den gule trøje, hvad bliver hans hovedfokus.

Vi er nærmest ikke i tvivl - vi tror Van Aert snupper sin tredje etape i Tour de France 2022 på 20. etape. 

 

Forudsigelser til 21. etape i Tour de France

Den sidste etape i Touren 2022 bliver forhåbentlig med danske Vingegaard i gult. Det er nærmest blevet standardprocedure, at 21. etape slutter med en spurt blandt de bedste sprinter. På det tidspunkt må Fabio Jakobsen have tanket nok energi til, at han kan være med helt i front og kæmpe med om sejren. 

Fabio Jakobsen kommer til at dueller med Van Aert, Jasper Philipsen, Caleb Ewan, Gronewegen og gode gamle Peter Sagan. Mads Pedersen kunne blive en lille underdog på Champs-Èlysées.

 

Optakt til Tour de France 2022

Den 1. juli går en dansk sportsdrøm i opfyldelse, når verdens mest prestigefyldte cykelløb, Tour de France 2022, skydes i gang i lille Danmark. Siden 2019 har det været officielt, at det mest sete cykelløb i verden lægger vejen forbi flere byer i Danmark. Det vender vi tilbage til lidt senere.

Tour de France 2022 kan opleves på tæt hold, uanset hvor du befinder dig i det danske kongerige. Du behøver ikke længere at tage til Frankrig for at støtte de danske cykelkometer som for eksempel Mads Pedersen, Jonas Vingegaard og Kasper Asgreen. Du kan opleve dem på nærmeste hold, når de skal forsøge at vinde på dansk jord.

Formålet med denne artikel er at give dig et overblik over Tour de France 2022, så du bliver godt klædt på til sommerens største sportsbegivenhed i Danmark.

Tour de France 2022 begynder i Danmark

Hvornår afholdes der holdpræsentation i Tour de France 2022?

Hvor skydes Tour de France 2022 i gang?

Hvor mange etaper bliver der cyklet i Danmark?

Hvor mange deltager i årets Tour?

Hvor mange danskere er med i Tour de France 2022

Hvem vinder Tour de France 2022?

 

Hvornår afholdes der holdpræsentation i Tour de France 2022?

Inden Tour de France for alvor skydes i gang, afholdes der holdpræsentationer i Tivoli i København. Det sker den 29. juni. Som en del af præsentationen vil de forskellige hold cykle en kort og udvalgt rute for at hylde, at verdens største cykelløb er kommet til Danmark. Ruten er 1,5 km og begynder ved Lille Langebro og slutter i Tivoli. Du kan læse meget om begivenheden på den officielle danske Tour de France-side.

 

Hvor skydes Tour de France 2022 i gang?

Tour de France 2022 skydes i gang den 1. juli i København. Tour de France skal ud på en 13 km lang enkeltstart. Hvis du befinder dig i Indre By den dag, så se dig for, for du bliver nemlig omringet af verdens største cykelløb. Her er kortet over første etape. Startskuddet lyder ved Nørre Farimagsgade, og målstregen er ved H. C. Andersens Boulevard.

Årets Tour de France slutter som altid i Paris, hvilket finder sted den 24. juli.

tour de france danmark

Hvor mange etaper bliver der cyklet i Danmark?

Ud af de i alt 21 etaper bliver de første tre etaper cyklet i Danmark. Den første etape foregår som tidligere nævnt i indre København.

2. etape begynder i Roskilde og slutter i Nyborg den 2. juli. Dette betyder, at Tour de France krydser Storebæltsbroen. Etapen er på i alt 202,2 km og kan opleves fra byer som Lejre, Holbæk, Kalundborg og Korsør. Hvis du er interesseret i et tidsskema og en nøjagtig rutebeskrivelse, kan du finde denne info her. 2. etape begynder kl. 12:35 – der begynder rytterne for alvor at træde i pedalerne.

3. etape kommer til at foregå mellem Vejle og Sønderborg den 3. juli. En distance på 182 km skal cykelrytterne ud på. Nogle af de største danske monumenter bliver til skue på etapen, bl.a. Dybbøl Mølle. Ikke desto mindre får cykelrytterne også lov til at prøve kræfter med Danmarks nok mest kendte cykelbakker i Vejle, selv de største alpestigninger kan ikke følge med terrænet i Vejle, selvom stigningerne er meget korte.

Hvis du vil vide, hvor cykelrytterne helt præcis cykler forbi på 3. tape, kan du finde flere detaljer her.

kasper asgreen

 

Hvor mange hold deltager i årets Tour?

I alt deltager 22 cykelhold i Tour de France 2022. Hvert hold må udtage otte cykelryttere, hvilket betyder, at feltet starter på 176 ryttere. 18 af holdene er World Tour-hold. De resterende fire hold består af fire Pro-hold, Alpecin-Fenix og Team Arkea Samsic. Derudover er B&B Hotels – KTM og Team TotalEnergies med på de to yderste mandater, fordi de er blevet inviteret og ikke har kvalificeret sig som de to øvrige Pro-hold.

 

Hvor mange danskere er med i Tour de France 2022

Danmark havde 11 ryttere med fra start i Touren 2021. Det var første gang i Tour de France-historien, at løbet var repræsenteret af så mange danske ryttere. Danmark var i 2021 dermed det sjette mest repræsenterede land i Tour de France. Frankrig havde flest repræsenterede med 33 ryttere det år.

Det lykkedes ikke at slå antallet af danskere i Touren i 2022. Der er i alt omkring 24 danskere på World Touren. Det bliver dog ikke alle 24 danskere, der kommer til at køre Tour de France. En skønne dag bliver det måske til virkelighed.

Til Tour de France 2022 er 10 danskere blevet udtaget. Dette drejer sig om Magnus Cort, Mads Pedersen, Kasper Asgreen, Jonas Vingegaard, Jakob Fuglsang, Michael Mørkøv, Mikkel Bjerg, Christopher Juul-Jensen, Andreas Kron og Mikkel Honoré. Se alle ryttere, der er blevet udtaget til Tour de Frances Tour de France officielle side

tour de france 2022

 

Hvem vinder Tour de France 2022?

Det spørgsmål er blevet diskuteret i over et år. Dette skyldes primært, at Danmark for første gang i mange år var repræsenteret på podiet i Paris, da Jonas Vingegaard sluttede på en imponerende andenplads i sin Tour de France-debut sidste år. Forventningerne er derfor tårnhøje til den 25-årige dansker, der også allerede indtager en af favoritrollerne til at vinde Touren.

Den største favorit er sidste års vinder, Tadej Pogacar. Den stærke slovener kan vinde sin tredje Tour på stribe. Han vandt i 2020 og 2021. De aktuelle odds er ekstremt lave på Pogacar som den samlede sejrherre.

Andre nævneværdige ryttere, som kan slås med om de øverste podiepladser, er bl.a. Aleksandr Vlasov fra Bora-Hansgrohe. Jonas Vingegaards holdkammerat Primoz Roglic er bestemt også en titeludfordrer ved dette års Tour de France. Der er mange om buddet, selvom vi næppe tror, at nogen kan ryste Pogacar, da han er vores bedste bet på en vinder.

Følg med på vores blog igennem hele turen, hvor vi løbende vil komme med en masse spiltips og aktuelle Tour de France-artikler.

Jonas Vingeaard

 

*Credits: alle artiklens billeder tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 13. juni 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg