Kasper Asgreen er blevet fast inventar i de helt store cykelløb. Derudover forsvarer Asgreen også de danske farver på landsholdsplan. Asgreen er en enkeltstartsspecialist, og derfor skal han forsøge at hive metal med hjem inden for den cykeldisciplin til OL i 2021.

I denne artikel kommer vi nærmere ind på Kasper Asgreen og hans karriere som professionel cykelrytter.

 

Cykelrytteren Kasper Asgreen

Hvor mange sejre har Kasper Asgreen på CV’et?

Hvilke cykelhold har Asgreen kørt for?

Hvor mange Grand Tours har Asgreen deltaget I?

Hvad får Kasper Asgreen i løn?

Hvor befinder Asgreen sig på verdensranglisten?

 

Hvor mange sejre har Kasper Asgreen på CV’et?

Asgreen har smag for endagsløb og enkeltstartskonkurrencer. Seks af hans i alt 10 sejre, er indtil videre blevet sikret i endagsløb eller etapesejre. De fire andre sejre har været inden for disciplinen enkeltstart.

Hans første sejr som professionel cykelrytter blev sikret i maj i 2019 ved Amgen Tour of California, hvor han vandt anden etape.

Kasper Asgreens hidtil største sejr til dato skete i 2021, da han vandt én af de helt store klassikere i cykelsporten, nemlig Flandern Rundt. Det skete tilbage i april 2021, da Asgreen satte Van der Poel til vægs i en sprint om sejren. Det er en af de største danske præstationer i nyere tid og en sejr, Asgreen for altid vil tænke tilbage på, og som vil give ham mere blod på tanden fremadrettet.

Derudover har Asgreen tre danske mesterskaber i enkeltstart på CV’et. Det først vandt han i 2019, derefter i 2020 og senest i 2021.

 

Hvilke cykelhold har Asgreen kørt for?

Kasper Asgreen har siden 2018 kørt for Worldtour-holdet QuickStep. Han har kontrakt med storholdet frem til 2024, som blev forlænget kort efter hans triumf i Flandern Rundt.

Inden Quick Step kørte Asgreen for Team Waao, som havde skiftet navn fra Team Virtu Cycling. Det stod på i godt og vel et halvandet år. I 2016 kørte Asgreen for det samme hold, bare under et andet navn, Virtu Pro Veloconcept. Det er meget normalt i cykelsporten, at hold ofte skifter navn på grund af nye sponsorer.

Kasper Asgreen begyndte sine lange landevejsture hos det tyske amatørhold MLP Team Bergstraße. Det var tilbage i 2015.

Hvor mange Grand Tours har Asgreen deltaget I?

Kasper Asgreen fik sin Grand Tour-debut tilbage i 2018, hvor han netop var ankommet til Quick Step. Og selvfølgelig skulle Quicks Steps nye stjernefrø prøves af. Kasper Asgreen gennemførte løbet og sluttede samlet som nummer 134. Han var desuden med til at køre sin holdkammerat Enric Mas på en podieplads som nr. 2.

I 2019 fik Kasper Asgreen lov til at køre det hårdeste og mest eksponerede cykelløb i verden, nemlig Tour de France. Kasper Asgreens rolle som hjælperytter for Alaphilippe var uundværlig i 2019, og derfor fik Asgreen også lov til at køre Tour de France i 2020.  

I 2021 står Kasper Asgreen over for endnu en Tour de France, og med to års erfaring i bagagen kan det være, at Kasper Asgreen kan sikre sig sin første etapesejr i Tour de France og i en Grand Tour. Det kunne være godt at få fyldt selvtillidstanken op frem mod OL i Tokyo i 2021.

Find en masse liveodds hos 888sport

 

Hvad får Kasper Asgreen i løn?

Inden for cykelsport bliver cykelryttere primært lønnet ud fra deres præstationer på landevejene. Efter sigende skulle Kasper Asgreen have fået omkring 5-6 mio. kr. i årsløn, inden han forlængede kontrakten i 2021. Efter kontraktforlængelsen og uden sejrsbonusser skulle Asgreen have indgået en kontrakt og en årsløn på godt og vel 11-12 mio. kr. Det var derfor rigtig godt timet at vinde Flandern Rundt, inden kontraktforhandlingerne blev afsluttet.

Til sammenligning skulle Quick Steps største stjerne Alaphilippe få i omegnen af 18-20 mio. kr. om året.

 

Hvor befinder Asgreen sig på verdensranglisten?

Det er kun gået en vej for Kasper Asgreen, efter han trådte ind på den store internationale cykelscene. Han er gået fra at ligge nummer 1093 i 2016 til nr. 30 i 2021. Det er en utrolig bedrift at klare springet ind i top-30 på godt fem år.

Forhåbentlig kan Asgreen nærme sig top-20 og måske endda top-10 en skønne dag, men det kræver hårdt arbejde og held.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Olivier Matthys

Først publiceret: d. 07. juli 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg