Mads Pedersen er en Danmarks mest lovende cykelryttere, og han har allerede bevist hvorfor, hvilket vi vender tilbage til senere i artiklen. Danmark er ved at sætte sig tungere på cykelsporten, hvor flere lovende cykeltalenter begynder at vise deres evner på de europæiske landeveje. Mads Pedersen er én af dem.

 

Mads Pedersen og livet på jernhesten

Hvor mange cykelhold har Mads Pedersen cyklet for?

Hvor mange Grand tours har Mads Pedersen cyklet?

Hvor mange sejre har Mads Pedersen på sit CV?

Hvor befinder Mads Pedersen sig på verdensranglisten?

Hvor meget får Mads Pedersen i løn?

 

Hvor mange cykelhold har Mads Pedersen cyklet for?

I sin spæde cykelkarriere slog Mads Pedersen sine folder på amatørholdet Cult Energy Vital Water, som senere hen blev til Cult Energy Pro Cycling, da cykelholdet steg i graderne i cykelsporten. På det tidspunkt, i 2014 og 2015, var Mads Pedersen i slutningen af sine teenageår.

I 2016 skiftede holdet endnu engang navn, fordi hovedsponsoren blev den tyske servicevirksomhed Stölting Service Group. Opholdet på det tyske cykelhold varede dog knap et år, fordi holdets anden store sponsor, Cult, sprang fra, og dermed skulle Team Stölting Service Group ud at lede efter nye sponsorer, hvilket ikke lykkedes på det tidspunkt. Derfor blev holdet degraderet til Pro Continental-hold. Mads Pedersen havde dog imponeret nok til, at World Tour-holdet Trek – Segafredo tilbød ham en toårig kontrakt i første omgang. I 2018 fik Mads Pedersen den gode nyhed, at Trek-Segafredo gerne ville forlænge med det danske stortalent i yderligere to år, så kontrakten løb frem til slutningen af 2020.

Mads Pedersen og det amerikanske cykelhold forevigede deres ægteskab med endnu en forlængelse i 2020. Danskeren har dermed fremtiden på plads frem til 2022.

 

Hvor mange Grand tours har Mads Pedersen cyklet?

Mads Pedersen er endnu ikke den mest erfarne, når det kommer til cykelløbene, Grand tours. På nuværende tidspunkt har Mads Pedersen cyklet i alt tre Grand Tours. I 2017 cyklede han si første Grand tour. Her skulle Mads Pedersen prøve kræfter med Giro d’Italia. Han deltog i samme Grand tour i 2018. I 2019 blev det ikke til nogen Grand tour for Mads Pedersens vedkommende. I 2020 gik dog en drengedrøm i opfyldelse for den danske cykelkomet. Han skulle nemlig køre med i verdens hårdeste cykelløb, Tour de France, for første gang. Mads Pedersen var så flyvende, at han på den første Tour de France-etape blev nr. 2. Dette var hans klart bedste resultat, troede man, indtil Mads Pedersen gik til angreb på 21. etape, finale-etapen i Paris, hvor han endnu engang sluttede på en flot 2. plads.

Mads Pedersen kommer til at cykle sin fjerne Grand tour, når han vil have revanche i Tour de France 2021.

Hvor mange sejre har Mads Pedersen på sit CV?

Hvis man talte Mads Pedersens juniortitler med i regnestykket, havde han endnu flere sejre på CV’et, men denne gang kommer vi kun ind på at hans titler i den professionelle karriere.

I 2021 fik Mads Pedersen sin 16. sejr i karrieren, da han vandt endagsløbet Kuurne-Bruxelles-Kuurne i Belgien. Han første sejr var i 2016, da han vandt 3. etape af Tour of Norway. Hans klart største sejr blev hevet i land i september 2019, da han som den første danske, mandlige cykelrytter vandt verdensmesterskabet i cykling. En sejr som for altid vil blive husket i dansk sportshistorie.

Mads Pedersen havde for alvor bidt sig fast blandt i toppen af dansk cykelsport, hvor han forhåbentlig bliver i mange år endnu.

 

Hvor befinder Mads Pedersen sig på verdensranglisten?

Mads Pedersen er på nuværende tidspunkt, i 2021, den tredjebedst placerede danske cykelrytter. Han indtager 48. pladsen på UCI’s verdensrangliste. De to danskere, som ligger foran Pedersen, er Kasper Asgreen og Jakob Fuglsang, på henholdsvis 21. og 6. pladsen.

Mon ikke Mads Pedersen formår at ryge ind i top-30, når 2021 er slut? Vi krydser i hvert fingre for ham.

Tjek den aktuelle betting bonus 

Hvor meget får Mads Pedersen i løn?

Mads Pedersen er ikke blandt de bedst betalte cykelryttere i verden, men det kan han helt sikkert blive en dag, hvis han fortsætter med at vinde de store løb. Ingen tvivl om at titlen som verdensmester gjorde, at Mads Pedersen havde endnu bedre forhandlingsvilkår, da han forlængede med Trek-Segafredo.

Jakob Fulgsang får i omegnen af 15 mio. kroner i årsløn. Ud fra den viden må vi antage, at Mads Pedersen tjener mellem 6-8 mio. kr. om året på nuværende tidspunkt, i 2021. Trek-Segafredos bedst betalte cykelrytter er italienske Vincenzo Nibali, som efter sigende tjener omkring 15-16 mio. kroner om året.

Afslutningsvis kan vi konkludere, at Mads Pedersen er kommet for at blive i toppen af cykelverden. Forhåbentlig skriver han dansk sportshistorie flere gange i løbet af sin aktive cykelkarriere. Sport betting-markederne har et godt øje til Mads Pedersen

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Manu Fernandez

Først publiceret: d. 22. maj 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg