Danske Jonas Vingegaard har taget cykelsporten med storm, efter ingen rigtig havde regnet ham for at være en klassement-rytter. På rekordtid har Jonas tilkæmpet sig en masse respekt i alle de cykelløb, han har deltaget i indtil videre. I 2020 var det de færreste i Danmark, som havde hørt om til Jonas Vingegaard, men opmærksomheden og hans popularitet eksploderede i 2021. Hvorfor, vender vi tilbage til længere nede i artiklen, så lad os komme i gang.

 
Pr. år €1,747,358 kr. 12,999,744
Pr. måned €145,613 kr. 1,083,310
Pr. uge €33,603 kr. 249,994
Pr. dag €4,787 kr. 35,613
Pr. time €199 kr. 1,480
Pr. minut €3 kr. 22
I løbet af den tid, du har været på denne side, har Jonas Vingegaard tjent
 

 

Jonas Vingegaard – den danske cykelstjerne

Hvilke hold har Vingegaard cyklet for?

Hvor mange sejre har Vingegaard vundet?

Hvor mange Grand Tours har Vingegaard cyklet?

Hvor meget får Jonas Vingegaard i løn?

Hvor ligger Jonas Vingegaard på verdensranglisten?

 

Hvilke hold har Vingegaard cyklet for?

I en alder af 20 år begyndte Jonas Vingegaards cykelkarriere så småt at tage fart. I 2016 og frem til 2018 cyklede Vingegaard for Continental-holdet, ColoQuick. På det danske cykelhold fik Vingegaard lov til at prøve kræfter med de mindre og knap så anerkendte cykelløb. Nævneværdige løb er fx Post Danmark Rundt, Tour of China, Tour de L’Avenir og Tour du Loir et Cher.

Efter flere gode præstationer for ColoQuick fik det hollandske Worldtour-hold Jumba-Visma øjnene op for det danske cykeltalent. I 2019 blev Vingegaard en del af det stærke cykelhold, som rådede over flere verdensklasse cykelryttere. I 2021 fik Vingegaard på flotteste vis cyklet sig frem til en kontraktforlængelse med Jumbo-Visma. Frem til udgangen af 2024 har Jumbo-Visma fornøjelsen af at kunne råde over den stærke dansker, som har endnu mere i vente.

Gå aldrig ned på online betting hos 888sport 

 

Hvor mange sejre har Vingegaard vundet?

Efter Vingegaards vanvittige 2021 er forventningerne skruet tårnhøjt op. På nuværende tidspunkt er Vingegaard noteret for fem sejre. Alle fem sejre er kommet, efter han skiftede til Jumbo-Visma.

Første sejr kom i 2019 i cykelløbet Polen Rundt, hvor Vingegaard vandt 6. etape. 2021 er Vingegaards hidtil mest succesfulde år. Det er blevet til fire etapesejre, samt et hav af andenpladser, i 2021, i blandt andet Tour de France, Criterium du Dauphine og Coppi e Bartali.

vingegaard den hvide trøje

 

Hvor mange Grand Tours har Vingegaard cyklet?

Jonas Vingegaard fik sin Grand tour tilbage i 2020 i Vuelta a España, og det var en flot én af slagsen. Samlet set endte Vingegaard på en 46. plads og var med til at sikre sin holdkammerat Roglic den samlede sejr i Vueltaen. Hans bedste placering i en etape var nummer 14.

Året efter gik en Jonas Vingegaards og enhver anden cykelrytters drøm i oplevelse, da han fik lov til at cykle sit første Tour de France, og hvilken drømmedebut i verdens hårdeste og mest prestigefyldte cykelløb. To gange blev Vingegaard nummer to på en etape. Udover det var Vingegaard med til det allersidste på de store bjergetaper, hvilket betød, at Vingegaard samlet fik en flot podieplads i Tour de France i sin debut. Det er første gang siden 1996, at en dansker har stået på podiet i Paris – en vanvittig bedrift af Vingegaard med den flotte andenplads.

jonas vingegaard tour de france

 

Hvor meget får Jonas Vingegaard i løn?

Efter sin flotte præstation i sin debut i Tour de France havde Vingegaard pludselig rigtige gode forhandlingsbetingelser. Vingegaard var blevet et brandvarmt navn, og derfor forlængede Jumbo-Visma også deres kontrakt med den danske cykelkomet i 2021.

En treårig aftale blev indgået, og efter sigende skulle Vingegaard have fået en gevaldig lønstigning. Hans årsløn skulle ifølge en række forskellige medier lyde på omkring 10-15 millioner. Det er en årsløn matchende med enhver klassement-rytters i cykelsporten, da det også er forventningerne til Vingegaard.

 

Hvor ligger Jonas Vingegaard på verdensranglisten?

I begyndelsen af 2020 lå Vingegaard nummer 207 på verdensranglisten, og op igennem 2020 cyklede Vingegaard sig inden for top-100. Undervejs, mens Tour de France 2021 rullede ud over skærmen, blev Vingegaard ved med at tage store skridt på verdensranglisten. I midten af Tour de France lå Vingegaard nummer 50 på verdensranglisten. På nuværende tidspunkt, i oktober 2021, ligger Vingegaard nummer 12 på verdensranglisten og som den bedst placerede dansker i øjeblikket. Kasper Asgreen er dog ikke langt fra. Han indtager indtil videre en flot 17. plads.

Der vidst ingen tvivl om, at Vingegaard går en stor cykelfremtid i møde, og som danskere håber vi, at han kommer til at vinde en af de helt store Grand Tours en dag. Lur os ikke om de aktuelle liveodds i de fremtidige Grand Tours vil se gode ud for Vingegaard.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 29. september 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg