Vi zoomer ind på Braithwaites fodboldkarriere, og hvad han ca. har haft i lønindtægter de forskellige steder. Vi kommer i hvert fald med et bud og for at kunne komme med et nogenlunde bud, forholder vi os kun til hans løn på klubplan – det vil sige, at ingen klub- og landsholdsbonusser er medtaget.

Hvor meget tror I, Martin Braithwaite mon har tjent til videre i runde tal? Vi regnede i to tidligere artikler ud, at to af Danmarks bedste fodboldspillere, Kasper Schmeichel og Christian Eriksen, ca. havde tjent henholdsvis 370-380 mio. kr. og 400-500 mio. kr.   

Schmeichel og Eriksen er noget for sig, så mon ikke Braithwaite samlet har tjent betydeligt mindre? Det kommer vi med et bud på. 

 

 

Martin Braithwaite og hans indtjening gennem karrieren

Braithwaites gennembrud i Superligaen

Braithwaite på udenlandsk eventyr

Et skifte svarende til at vinde i lotto

Et bud på Braithwaites formue

 

Braithwaites gennembrud i Superligaen

Tilbage i 2008 blev Braithwaite rykket op i Esbjergs førsteholdstrup, efter han havde spillet på andetholdet i et år i den vestjyske klub. Amatørkontrakten blev dermed skiftet ud med en professionel kontrakt, og et år efter i 2009 fik han sin debut i Superligaen.

Braithwaite beviste frem til 2013, at han havde udviklet sig til at blive en profil for Esbjerg. I 2013 fik han også debut for det danske landshold. Tiden i Esbjerg-trøjen resulterede også i en gennemsnitlig Superliga-løn på omkring 60-70.000 kr. om måneden, eftersom Esbjerg ikke var nogen økonomisk stor fodboldklub.

Efter flere gode præstationer fra Braithwaites side, hostede franske Toulouse i 2013 op med ca. 15 mio. kroner for at hente den danske angriber til klubben. Dette var et tilbud, som hverken Braithwaite eller Esbjerg kunne sige nej til, og Braithwaite fløj fra reden.

 

Braithwaite på udenlandsk eventyr

Braithwaite skrev en fireårig kontrakt med Toulouse, hvilket samtidig betød en gevaldig lønstigning sammenlignet med den løn, han fik i Esbjerg. Rygterne på nettet siger, at han fik ca. 150-180.000 kr. om ugen, hvilket svarer til en årsløn på godt 7-10 mio. kr.

Braithwaite skulle ikke bruge mange kampe for at bevise, at han var et godt køb. I sin første sæson fik han således 32 kampe, hvor han bidragede med syv mål og otte assists. I de efterfølgende sæsoner lagde han bare på. I alt blev det til 149 kampe for Toulouse, samt 40 mål og 15 assists.

Netop de tal, havde den dengang nyoprykket Premier League-klub, Middlesbrough, set sig varme på. I 2017 valgte Middlesbrough at betale ca. 84 mio. kr. – ifølge transfermarkt.com – for den danske angriber. En fire år lang  kontrakt blev indgået. Dermed kunne Braithwaite efter sigende se frem til en Premier League-hyre på mellem 15-18 millioner kr. om året.

Opholdet i Middlesbrough viste sig dog hurtigt at være et mismatch, så Braithwaite blev lejet ud til blandt andet Bordeaux og Leganés. I 2019 slap Middlesbrough tålmodighed med Braithwaite op, og i den forbindelse slog Leganés til.

Tilsyneladende skulle Braithwaite ikke have fået nogen lønstigning. Braithwaite skulle have sin karriere på rette køl igen, og det var dét, Leganés kunne tilbyde, samt en årsløn på mellem 14-17 mio. kr.

Et skifte svarende til at vinde i lotto

Vi træder vist ikke nogen over tæerne udover måske Braithwaite selv, når vi skriver, at ingen – og vi mener slet ingen – havde regnet med, at Braithwaite en dag skulle stå på Camp Nou iført en Barcelona-trøje. Det skete i 2020, fordi Barcelona desperat manglede en angriber, som havde fart, og som ikke fyldte for meget på lønningslisten.

Tjek alle champions league odds

En drøm for Braithwaite gik i opfyldelse, og en kontrakt på 4,5 år blev indgået med den store spanske traditionsklub. Frem til 2024 kunne Braithwaite se frem til en årlig hyre på 20-22 millioner kr., men grundet de svære tider i 2020 og 2021, har alle sportsstjerner måtte gå ned i løn.

 

Et bud på Braithwaites formue

På klubplan kan vi altså regne ud, at Braithwaite indtil videre har tjent mellem 100-120 millioner i hvert, når man tænker på, at han ikke får sin fulde hyre i Barcelona endnu.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Jose Breton

Først publiceret: d. 28. februar 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder