US Open 2019 ligger for land d. 26 august i Flushing Meadows, New York.

I den 139. udgave af US Open bliver det interessant at se, om serberen Novak Djokovic og den unge japaner Naomi Osaka kan forsvare deres titler fra sidste års Grand Slam.

Det er den fjerde og sidste Grand Slam for i år, hvilket betyder at presset altid er ekstra stort i US Open, fordi tennisspillerne bliver nødt til at vente til Australian Open i januar for at få en bid af Grand Slam-kagen.

Mange af de største US Open-finaler, har været vendepunktet for mange tennisspilleres karriere – og det kommer atter til at præge årets US Open, det er efterhånden blevet kutyme.

Det eneste danske håb ved dette års US Open er atter engang Caroline Wozniacki, som har en flot statistisk på det hårde underlag, og er klart den mest succesrige dansker ved US Open i nyere tid.

Den eneste danske US Open-vinder er Kurt Nielsen fra 1957, da han vandt turneringen i mixed double.

Denne artikel har dog kun fokus på de to single-turneringer.

banner

US Open 2019: herresingle

Online betting-siderne foreslår ikke overraskende Novak Djokovic som den kommende vinder. Serberen vil gøre alt, hvad der står i hans magt for at forsvare sin trone, og så han kan løfte sit fjerde US Open trofæ til odds 2.25.

Serberen sigter efter at vinde sin tredje Grand Slam i år, hvilket er tredje gang i hans karriere, hvis han formår det. Timingen kunne ikke passe bedre, da det lader til, at han hvert fjerde år formår at levere den unikke præstation - for sidst det skete var i 2015 og i 2011.  - Et vanvittigt tilfælde, hvis det sker igen.

Medvedev, Fabio Fognini og Kevin Andersen er Djokovics største udfordrer, før en potentiel semifinale mod Federer. Federer, den vel nok største tennisspiller giver odds 8.00, hvis han skulle vinde sit sjette US Open.

Federer har ikke været strålende på det hårde underlag de seneste par år – siden 2015 har han ikke formået at blive blandt de sidste fire. Er de glorværdige dag ved at talte for den 38-årige schweizer?

På græs-underlaget ved Wimbledon, så vi dog en genfødt Federer, som var et slag fra slå Djokovic, desværre missede han chancen og Djokovic vandt en af de bedste finaler længe set.

En tredje mand, som vi ikke kan komme uden om, er selvfølgelig Nadal. Vejen er banet for spanieren, som først kan møde sine to største rivaler, Federer eller Djokovic i finalen. En Grand Slam-titel til Nadal giver odds 4.00.

Nadal burde først blive udfordret i fjerde runde, hvor han kan støde på John Isner eller Marin Cilic. Derfor ville det være et chok, hvis Nadal ikke nåede til finalen. 

US Open 2019: damesingle

Selvom hun måtte trække sig fra finalen ved Rogers Cup grundet en skade, og siden da ikke har været på banen, indikerer tennisoddsene, at Serena Williams stadig er favorit til at vinde US Open 2019 til odds 6.00.

Den seksdobbelte vinder af US Open stjal rampelyset ved sidste år finale – meget kontroversielt, da hun tabte til Osaka. Det overskyggede Osakas første Grand Slam-titel, at Serena var utilfreds med flere kendelser.

Serena Williams går ind til turneringen med ild i øjnene, da hun har noget at bevise. I den første runde skal hun allerede finde sit storspil frem, da Sharapova venter.

Hvad Simone Halep angår, så har dette års Wimbledon-vinder vist, at hun hurtig kan tilpasse forskellige underlag. Hendes forberedelser til 14-dags turneringen i the Big Apple har dog ikke været ideel.

Men en god lodtrækning, har midlertidigt ændret betingelserne gevaldigt for rumæneren, som kan vinde sin anden Grand Slam-titel i år til odds 7.50.

Verdens nr. to Asleigh Barty giver odds 9.00. Australieren fandt aldrig sit niveau i Cincinnati og led et skuffende nederlag til Kenin. Bartys triste statistik ved US Open tiltrækker ikke meget opbakning.

Med oddsene taget i betragtning, så burde Osaka være et bedre bud på en US Open-vinder end Barty og Halep, selvom hendes odds er højere – 11.00.

Den regerende US Open-mester er vendt tilbage til toppen af verdensranglisten og har genfundet sin form over de seneste par uger. Hun kan gå hele vejen på sit yndlings underlag.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Seth Wenig/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Clara Tauson præmiepenge

Holger Rune | Danmarks nye tennisstjerne

Den hurtigste tennisserv nogensinde

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner