Fra mandag d. 26. august til søndag d. 8. september finder årets sidste Grand Slam-turnering sted. 

Kvalifikationsrunderne til US Open starter d. 19. august og forløber frem til d. 23. august.

De eneste to danskere, som deltager ved årets US Open, er,Caroline Wozniacki i damesingle og Holger Rune i juniorturneringen. 

Meget skal gå danskernes vej, hvis en Grand Slam-titel skal sikres. 

Desværre har der været langt mellem de få danske triumfer, der har været igennem tiden. Lad os tage en tur hen ad den danske memory lane i US Open. 

 

Største danske præstationer i US Open:

 

Caroline Wozniacki – finale i 2014 og 2009

Nok den største danske tennisspiller, Caroline Wozniacki har i adskillige år været tæt på at vinde Grand Slam-trofæet ved US Open. 

I 2009 kunne hun ikke været kommet tættere på trofæet, da hun fik tilspillet sig en plads i finalen mod belgiske og den store mester Kim Clijsters. Den kun dengang 20-årige dansker tabte i to sæt, men fik sat Danmark på verdenskortet i tennis.  

Året efter kom hun i semifinalen ved US Open, hvilket dog blev endestationen for danskeren.

I 2011 var hun igen tæt på, men i semifinalen var en af de største tennisspillere Serena Williams for stor en mundfuld for danskeren. 

Fem år skulle gå, før Wozniacki igen stod i en US Open-finale. Igen var modstanderen den samme som i semifinalen i 2011, Serena Williams. Revanche blev det ikke til, da Caroline tabte 6-3 6-3. 

Den danske tennis-darling har efterhånden været tæt på mange gange ved US Open - kan hun gå hele vejen i år? 

Online-betting-siderne og tennisoddsene antyder i hvert fald ikke, at Wozniacki kan gå hele vejen. Alligevel krydser vi fingre på vegne af det danske tennishåb. 

banner

Jan Leschly – semifinale i 1967

I 1967 spillede Jan Leschly sig ind i dansk tennishistorie og  danskernes hjerter, da han spillede sig i semifinalen ved US Open i herresingle, som dengang hed US Championships. 

Jan Leschly stod over for amerikaneren Clark Graebner. Efter at have været nede 2-0 i sæt leverede Leschly et stort comeback og fik presset amerikaneren ud i et femte og afgørende sæt.

Desværre tabte Leschly sættet knebent med 5-7. Danskeren kunne dog trøste sig ved, at han grundet sin flotte præstation ved US Open kunne spille sig ind på en 10. plads på verdensranglisten. 

Siden Leschly har ingen dansker i herresingle formået at komme længere. 

 

Kurt Nielsen – vinder af mixeddouble i 1957

Kurt Nielsen er en Danmarks bedste tennisspillere nogensinde. Han blev nærmest født med en tennisketsjer i hånden – hans talent var umådeligt stort. Senere udmøntede hans talent og hårde arbejde sig i to finaler ved Wimbledon (1953 og 1955), desværre tabte han begge finaler.

Senere ved US Open i 1957 fik han endelig brudt Grand Slam-forbandelsen, da han sammen med amerikanske Althea Gibson vandt US Open i mixeddouble. 

Den præstation står tilbage, som en af de største Grand Slam-præstationer set med danske-briller. Kurt Nielsens triumf er den eneste Grand Slam-titel, en dansk spiller har fået ved US Open og ligeledes kun den tredje Grand Slam-titel i Danmarks historie. 


 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Clara Tauson præmiepenge

Holger Rune | Danmarks nye tennisstjerne

Den hurtigste tennisserv nogensinde

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner