Australian Open betragtes for at være en af de fire største tennisturneringer i verden, hvor pengepræmierne er højst, og hvor der gives de fleste ranglistepoint. Australian Open er i den grad en prestigefyldt turnering blandt alle tennisspillere i verden.

Vi kommer til at se tennis på den allerøverste hylde, hvor mandlige tennisspillere som Rafael Nadal, Novak Djokovic og Roger Federer med sikkerhed kommer til at udfolde deres evner i løbet af turneringen.

888sport banner

Fra den kvindelige side kan vi også se frem til tennis i verdensklasse, hvor Simona Halep, Angelique Kerber og Serena Williams skal forsøge at leve op til favoritværdigheden.

På mandag begynder første runde, hvor 128 kvindelige og 128 mandlige tennisspillere så småt begynder at indtage deres pladser på hardcourt-banerne i Melbourne.

Det er en ekstremt fysisk hård turnering, hvor niveauet er højt, og temperaturen derudover ofte ligger mellem de 30 og 35 grader. Ikke nok med at tennisspillerne skal  affinde sig med hardcourt.underlag, bliver de altså også nødt til at dosere deres kræfter undervejs i kampene på grund af den ekstreme varme.

 

Den danske tennisdarling – Caroline Wozniacki

Sidste års vinder i Australian Open i damesingle blev den danske tennisdarling, Caroline Wozniacki. Dette var karrierens første Grand Slam-titel efter en del forsøg. I finalen slog hun ranglistens nummer et, Simona Halep. Kan Wozniacki mon forsvare sin titel dette år?

caro

Wozniacki har ikke haft den bedste optakt til Australian Open rent spillemæssigt. Hun har døjet med en skade op til Australian Open, hvilket også kostede hende et nederlag i sæsonens første turnering i Auckland til verdensranglistens nr. 152, Bianca Andreescu.

Wozniackis lidt haltende form i Auckland-turneringe kan skyldes, at hendes sigtekorn måske allerede er rettet i mod den store Grand Slam i Melbourne. Hvorfor så bruge alle kræfterne på en mindre prestigefyldt turnering?

Tiden må vise, hvor den tredjeseedede dansker står, når hun i første runde i Australian Open skal op imod den 24-årge belgier, Alison van Uytvanck, som ligger nr. 51 på verdensranglisten. I øjeblikket ligger Wozniacki nr. 3 på verdensranglisten.

 

Herresingle

En af de mest vindende tennisspillere i nyere tid og sidste års vinder af Australian Open i herresingle er igen at finde blandt de 128 mandlige deltagende tennisspillere. Roger Federer sikrede sig sin 20. Grand Slam-titel, da han vandt Australian Open i 2018.

federer

Han udbygger sin imponerende statistik som den eneste tennisspiller, der nogensinde har vundet 20 Grand Slam-titler. Året forinden, i 2017, vandt han også Australian Open.

Sidste år i Australian Open undgik han sine største konkurrenter, Rafael Nadal og Novak Djokovic. Begge måtte forlade turneringen relativt tidligt.

Kroaten, Marin Cilic, overraskede alt og alle, da han slog Nadal ud i kvartfinalen. Han endte også med at gå hele vejen i finalen, men måtte sande sin overmand i finalen, hvor Federer vandt. Cilic gav dog Federer kamp til stregen. Og de måtte ud i et femte sæt for at afgøre løjerne.

Kan Federer mon sikre sig tre på stribe? Djokovic er den eneste, som i nyere tid har vundet Australian Open tre gange i streg (2011, 2012 og 2013). Serberen må være opsat på at spolere Federers drøm om at vinde tre på stribe.

djokovic

Serberen er i øjeblikket inden turneringsstart storfavorit til at vinde turneringen, hvor han som vinder giver odds 2.15. Han bliver efterfulgt af Roger Federer, som giver odds 6.00 og Nadal, som giver 10.00.

Nadal har aldrig været bedste venner med hardcourt-underlaget, selvom han har vundet Australian Open en enkelt gang. Han er den ubestridte konge på grus, men når det kommer til hardcourt, er han ikke på hjemmebane. Derfor ser jeg heller ikke Nadal som en mulig vinder af turneringen.

Kommer en af de tre dominerende Grand Slam-mestre til at løbe af med trofæet? Eller kan en underdog hive nogle kaniner op af hatten? Den unge koreaner, Hyeon Chung, drillede sidste år en af de store drenge, idet han slog Djokovic ud i fjerde runde.

Første runde i mændenes singleturnering ser således ud.

 

Damesingle

”Miss Sunshine”, Wozniacki, må sande, at hun ikke er en af favoritterne til at vinde Australian Open i år, hvilket hun dog heller ikke var sidste år. Det bliver spændende at se, hvor hun står i forhold til, at hun har døjet med skader, inden turneringen starter på mandag.

I år bliver der skruet en tand op for konkurrencen i turneringen, da Serena Williams igen er at finde på banerne i Melbourne. Sidste år meldte hun afbud grundet en fødsel, så hun fik ikke chancen for at forsvare sin titel, da hun vandt Australian Open i 2017.

Det bliver spændende at se Serena Williams’ niveau, når hun igen får en tennisketsjer i hånden. I øjeblikket er hun i hvert fald favorit til at snuppe titlen i damesingle. Hun giver 5.0 gange pengene igen.

serena

Serena Williams skal dog se sig over skulderen, for hendes bøddel i US Open er også at finde i Australian Open. Japaneren, Naomi Osaka, slog sin barndomshelt, Serena Williams, i finalen i US Open sidste år.  Osaka blev den første Japaner, som nogensinde har vundet en Grand Slam. Osaka er også med i feltet om at snuppe sin anden Grand Slam-titel. Endnu en titel til japaneren giver odds 10.00.

Eller kan store navne som Kerber, Sabalenka eller sidste års finalist og verdensranglistens nr. 1, Halep, mon snuppe ”Daphne Akhurst Memorial” trofæet?

Første runde i kvindernes singleturnering, ser således ud.

 

Du kan finde alle oddsene på Australian Open lige her – held og lykke!

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

US Open 2019: finalen

US Open 2019: finalen

US Open 2019: De hidtil største overraskelser

US Open 2019: De hidtil største overraskelser

 

US Open 2019: Tennis tips og odds

US Open 2019: Tennis tips og odds

Tennis: De største finaler i US Open

Tennis: De største finaler i US Open