Tennis er i sandhed en global sport. Alle fire hjørner af kloden afholder løbende ATP og WTA tennisturneringer, samt Challenge og Futureturneringer for de unge up-coming professionelle. Kun fodbold og hestevæddeløb er mere populært end tennis betting i England og andre lande, og det er det med god grund.

Tennis er en af de mest fascinerende sportsgrene at oddse på, og det skyldes især variationerne af de mange markeder og turneringer, der finder sted i løbet af hele året. Tennissæsonen har kun et enkelt måneds pause, og det er i løbet af julen, og allerede kort efter begynder den igen med den første 'Grand Slam' Australian Open.

888sport

Forstå oddsene i tennis

Uanset hvor du befinder dig, vil du typisk se tennis odds på en af disse tre måder:

* Fraktionelle: Eks. 4/1 (Et format der er meget populært i England og Irland) Hvis du placere et væddemål på 100 kr. på Roger Federer til at slå Andy Murray til 4/1 og han vinder, så vil du vine fire gang din oprindelige indsats (400 kr.), samtidig med at du får indsatsen retur.

* Moneyline: Eks. -240 (Et format der mest bruges i Nordamerika) For at udregne gevinsten på et moneyline væddemål, skal man dividere moneyline med 100. I dette tilfælde skal du dividere 240 med 100, for at få decimalet (2.40) Derefter dividerer du din indsats (100 kr.) med decimalet (2.4) for at finde din potentielle udbetaling: 100 / 2.40 = 41.7.

* Decimal: Eks. 2.20 (Et format der hovedsageligt bruges i det meste af Europa og den sydlige halvkugle) Hvis decimalet på et odds er 4.0 på en sejr til Roger Federer over Andy Murray, og du placerer 100 kroner på Federer, så vil din udbetaling være 100 x 4.00 = 400 kroner. Decimal-odds betyder, at for hver krone du investerer, vil du få det beløb tilbage plus din oprindelige indsats.

Kamp-betting

Med mange tennisturneringer der spilles samtidig hver uge, er der mange forskellige kampe, der kan spilles på, og forsøges at få profit ud af. Det betyder, at kamp-betting er blevet en meget populær form for tennis betting, da det giver spilleren mulighed for at placere væddemål på hvem der vil vinde en kamp, og dermed avancere til næste runde af turneringen.

tennis

Da tenniskampe blot er en modstander mod en anden, er det forholdsvis simpelt at foretage kamp-betting. Du spiller enten på Spiller A eller Spiller B til at vinde kampen. I nogle tilfælde giver kamp-betting ikke altid særlig gode odds. Hvis en stor favorit til en turnering møder en lavere rangeret spiller, så vil oddset typisk være meget lavt, typisk helt ned til odds 1.20 og 1.25 i decimal- odds. Det betyder, at du skal spille 50 eller 40 kroner. for at vinde 10 kroner.

Ultimativt handler det om, hvor sikker du er på, at spilleren vinder. Du er måske bedre stillet, hvis du jagter de odds i de kampe, hvor bookmakerne sætter to spillere til at give det samme i odds, men hvor du mener, at Spiller A eller B har en fordel.

Sæt betting

Et alternativ til at spille på en højt rangeret spiller til at slå en mindre kendt spiller på betting markedet, er at placere et væddemål på sæt-betting i stedet. I stedet for at tage det lave odds på en seedet spiller i en turnering, forøger sæt-betting din potentielle profit, hvis du præcist kan forudsige resultatet af en kamp i forhold til sæt.

I en tre-sæts kamp vil man højst sandsynligt forvente, at den rangerede spiller vinder 2-0 i sæt mod en lavere rangeret spiller. Oddset på den højere rangerede spiller til at vinde 2-0 i sæt er højere end spilleren til blot at vinde kampen. Selvfølgelig er der risiko og faldgruber ved sæt-betting, da den højt rangerede spiller stadig kan vinde kampen 2-1 i sæt, hvilket betyder, at du taber dit væddemål.

Sæt-betting kan blive endnu mere tricky, når det kommer til mændenes Grand Slam, da de kampe bliver afgjort i bedst af fem sæt, og så er der flere mulige scenarier på spil. Intet desto mindre så kan du finde bedre værdi i betting-markederne, på de spillere der er virkelig dygtige.

Vindermarkedet i tennis betting

Hvis du er fan af væddemål, der ikke afgøres lige med det samme, så vil du gerne involveres i tennis betting vindermarkedet. Det betyder, at du vil placere et væddemål på en vinder af en bestemt turnering.

nadal

Mange bookmakere vil også tilbyde each-way væddemål på vinderspil af en turnering. Hvis du placere et each-way væddemål på Rafael Nadal til at vinde en turnering til odds 10.00, og han ender med at blive nr. 2. så vil du stadig vinde en tredjedel eller fjerdedel af det odds, du placerede i starten.

Each-way vinderspil på tennis er en meget populær form for væddemål for spillere, der gerne vil spille på en lavere rangeret spiller eller en upcoming spiller, der er blevet undervurderet af bookmakerne.

Hvad er over/under i tennis betting?

Et andet alternativ til tennis-betting markederne er over/under' betting. Dette fokuserer på total antal partier i et sæt eller total antal sæt i en kamp. For eksempel i en kamp, der afgøres i bedst ud af tre sæt, vil nogle bookmakere tilbyde under 2.5 antal sæt som et handicap-væddemål, hvis du tror at kampen ender 2-0 til Spiller A eller Spiller B.

Du kan også spille på antallet af partier i en kamp, eks. over eller under 20.5 partier i en bedst af tre sæt kamp. Hvis du tror kampen vil være tættere end bookmakerne forventer, så kan du placere på over 20.5 partier i kampen, hvilket går hjem, hvis der kommer 21 eller flere partier i kampen - uanset hvem der vinder.

Alternativt hvis du tror på en top seedet spiller vil ødelægge modstanderen i tre sæt, så kan du spille på under 20.5 partier, hvilket ofte vil tilbyde bedre odds end på topspilleren til at vinde kampen.

Sådan oddser du på Grand Slam

De største events på tenniskalenderen er Grand Slams - Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open. Disse turneringer giver de største præmiepenge og prestige for mandlige og kvindelige tennisstjerner. Antallet af spillere i mændenes og kvindernes singleturneringer er steget til 128, hvilket giver endnu mere uforudsigelighed i vindermarkederne.

australian open

Der er mange situationer, hvor der kan ske overraskelser i mændenes Grand Slams og en seedet spiller kan tabe til en ukendt spiller. Mange seedede spillere kan have en off-day, mens andre seedede stjerner er bedre på nogle underlag, som vi kommer ind på om lidt.

Under Grand Slam turneringer vil nogle bookmakere tilbyde freebets og bettingkampagner, som du kan drage fordel af på forskellige markeder, enten kamp, vinder eller sæt-betting, hvor der er lukrative udbetalinger.

Tænk altid på banens underlag

Banens underlag i tennisturneringer er noget, der vil have indflydelse på dit væddemål. For eksempel er græs-underlag meget hurtigere end grus-underlag, hvilket betyder, at det er godt for spillere, som har en god serv. Da grus-underlag er langsommere, kan det betyde mange dueller og tættere kampe - dermed er det et godt potentiale til 'over/under' parti-betting.

Ved at undersøge så meget så muligt om spillernes evner på forskellige underlag. Desto større mulighed har du for at identificere de rigtige væddemål på vindermarkederne.

 

Læs også
French Open 2019

French Open 2019

30'erne er de nye 20'ere

30'erne er de nye 20'ere

Tennis: Hvornår træder "Big Four" til side og gøre plads til ny generation?

Tennis: Hvornår træder "Big Four" til side og gøre plads til ny generation?

Australian Open: Finalerne

Australian Open: Finalerne

Australian Open: 1/8- og 1/4-finalerne

Australian Open: 1/8- og 1/4-finalerne