Hvis nogen skulle være i tvivl, så har Jess Thorup, FC Københavns cheftræner, mere Superligaerfaring end de fleste. De fleste mindes Jess Thorup som altid at have været cheftræner, men fra slutningen af 80’erne og frem til 2006 var Jess Thorup professionel fodboldspiller.

I skrivende stund er Jess Thorup blevet 52 år og har nærmest været i fodboldverden i al sin levetid, og det ser ud til, at han fortsætter inden for fodboldverden mange år endnu. Vi kommer nærmere ind på hans aktive fodboldkarriere og selvfølgelig hans nuværende gerninger som træner, samt hvor meget man egentlig tjener, når man er cheftræner for FCK og skal tage over for en legende som Ståle Solbakken. Til dem, som ikke vidste det, er Jess Thorup født og opvokset på Østerbro, så derfor må det altid have en drøm for Jess Thorup at blive træner for byens hold. 

Jess Thorup råder over nogle af de bedste betalte fodboldspillere i Superligaen, hvilket forpligter ift. at vinde Superligaen og komme i Europa. Gå ikke glip af en masse spiltips på både Superligaen og de europæiske kampe, der venter de danske hold hos 888sport. 

 

Jess Thorup og hans fodboldliv

Jess Thorups Superliga-CV som spiller

Hvor har Jess Thorup været træner?

Hvad har Jess Thorup vundet?

Hvor meget får Jess Thorup i løn?

 

Jess Thorups Superliga-CV som spiller

Jess Thorup spillede som sagt i sine tidlige ungdomsår i B.93 på Østerbro i København. Senere tørnede Jess Thorup som ungdomsspiller ud for Fyns hold, nemlig OB. I 1989 rykkede Jess Thorup op på førsteholdet i OB i en alder af 19 år, hvor han skulle konkurrere med angribere på en helt anden hylde. Jess Thorup strøg direkte ind på et OB-hold, der i 1989 blev Danmarksmestre – 19 år gammel og allerede Danmarksmester. OB er så ikke blevet Danmarksmester siden, og derfor hungrer klubben også efter mere succes.

Jess Thorup fik flere kampe i tiden i OB-trøjen. I 1991 spillede han 11 kampe i Danmarks bedste række. I sæsonen 92/93 var Jess Thorup fast starter i angrebet for OB. Fra 1991 og frem til sin sidste sæson i OB, 96/96, nåede Thorup at spille 134 Superligakampe og score 29 Superligamål. Det er også værd at nævne, at Jess Thorup startede i front for OB, da de i 1994 slog mægtige Real Madrid på udebane med 0-2. Et stykke dansk fodboldhistorie som aldrig bliver glemt.

Jess Thorup forlod OB til fordel for tyske FC Uerdingen, som kortvarigt spillede i Bundesligaen i 95/96, hvor han spillede i fra 1996 og frem til 1998. Jess Thorup fortsatte en halv sæson i udlandet hos FC Tirol, inden han vendte tilbage til Superligaen og Esbjerg. Fra 1999 og frem til 2006 spillede Thorup norsk fodbold i HamKam – med en enkelt afstikkersæson i 05/06,

I Esbjerg fik Jess Thorup 156 Superligakampe, og han scorede 39 mål. I 2006 valgte Jess Thorup at lægge fodboldstøvlerne på hylden i en alder af 36 år.

jess thorup

 

 

Hvor har Jess Thorup været træner?

Jess Thorups trænerkarriere startede, hvor hans aktive fodboldkarriere sluttede, nemlig Esbjerg fb. Fra 2006 og frem til 2011 var Thorup assistent under blandt andre Troels Bech og Ove Pedersen. I 2011 overtog han roret fra Ove Pedersen og blev cheftræner. Thorup nåede at være cheftræner for Esbjerg i 48 Superligakampe i alt.

Fra 2013 og frem til 2015 var Jess Thorup landsholdstræner for blandt andet U20- og U21-landsholdet. Thorup formåede i 2015 at få Danmark i en semifinale ved U21-EM. Her styrede han tropperne med Rasmus Falk, Pierre Emile Højbjerg, Yussuf Poulsen og Andreas Christensen.

bet på alle Superliga-kampe i 22/33

I juli 2015 blev det officielt, at FC Midtjylland hentede Jess Thorup til som cheftræner. I fire sæsoner og 117 Superligakampe var Thorup cheftræner for Midtjylland. 66 sejre blev det samlet til i FCM, og disse tal gik ikke ubemærket hen i Europa.

I 2018 fik Jess Thorup jobbet som cheftræner for Gent – her styrede han tropperne i to sæsoner og 82 kampe. Den sidste kamp fik han i 2020, da han blev smidt på porten. Et andet belgisk hold i form af Genk var dog hurtige til at gribe Jess Thorup. Derefter tog det hele en markant drejning, for selvom Thorup havde fået en treårig kontrakt i Genk, fik han et tilbud, som han ikke kunne afslå, nemlig at blive cheftræner i FC København, hvilket han stadig er i skrivende stund i 2022.

jess thorup

 

Hvad har Jess Thorup vundet?

Jess Thorup har været privilegeret både at vinde noget som spiller, men også som træner. Hans største store triumf kom som aktiv fodboldspiller, da han som tidligere nævnt blev dansk mester med OB i en alder af 19 år. Det skete i 1989.

I 1991 vandt Jess Thorup den danske pokalturnering med OB. Dette gentog sig i 1993, da OB kunne vinde deres tredje pokaltitel i historien, hvor Jess Thorup var med til af vinde to af dem. OB er i øjeblikket oppe på fem pokaltitler.

odds fodbold når som helst, hvor som helst

I 2006 var Jess Thorup i en rolle som assistenttræner med til at føre Esbjerg til pokalfinalen, men holdet tabte desværre mod Randers. Jess Thorup og Esbjerg fik dog hævn i 12/13, da de vandt over hestene fra Randers.

I 17/18 vandt Jess Thorup sit første danske mesterskab som træner. Det gjorde han med FC Midtjylland. I 2019 var Jess Thorup i den belgiske pokalfinale med Gent. Det blev dog ikke til endnu en pokaltriumf til samlingen for Jess Thorup. Tre år skulle der gå, før Jess Thorup atter engang kunne tilføje en triumf på sit træner-CV. I 21/22-sæsonen vandt Jess Thorup det danske mesterskab med FC København.

 

Hvor meget får Jess Thorup i løn?

Ifølge flere medier online skulle Jess Thorup være den bedst betalte cheftræner i Superligaen. Ikke overraskende eftersom forventninger og budgetterne er størst FC København.

Jess Thorups årsløn skulle være på omkring ni millioner kroner om året. Jess Thorups fireårige aftale med FCK kan dermed samlet kaste 36 millioner af sig, i hvert fald hvis han bliver der to år endnu. I Belgien skulle Jess Thorup have tjent mellem 4-5 mio. kroner om året. Lønmæssigt kan vi godt forstå, hvorfor han skiftede, selvom trænerskiftet brændte nogle broer.

jess thorup

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 13. juni 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder