Siden Premier Leagues begyndelse i 1992/93 har ligaen haft fornøjelsen af nogle af de bedste fodboldspillere i verden.

Siden Manchester Uniteds dominans i begyndelsen til de seneste år, hvor Manchester City og Chelsea har domineret, har Premier League altid haft spillere, som er blevet opfattet som blandt de bedste i verden på deres position.

Hvorvidt Premier League er den bedste liga i verden eller ikke, er en debat, vi kan tage på et andet tidspunkt. Men der er ingen tvivl om det rå talent, som fansene i Premier League har været vidne til i over de næste tre årtier.

Denne artikel er et resultat af en nærmest umulig opgave – at skulle vælge kun 11 spillere giver os svedige håndflader, for vi bliver nødt til at vælge nogle store navne fra.

Vores startellever tager udgangspunkt i en 4-3-3, hvis du skulle undre dig.

 

Peter Schmeichel

Det er en fornøjelse at kunne vælge en dansker til at vogte buret – for det er berettiget. De fleste, hvis ikke alle, ville have taget det samme valg. Han er klart en af de bedste målmænd, der har eksisteret.

Peter Schmeichel spillede otte Premier League-sæsoner for de Røde Djævle. I den tid vandt han fem mesterskaber med United, tre FA Cups og ikke mindst den famøse Treble i 1999, da United også vandt Champions League.

Han blev kronet til sæsonens bedste spiller i 1995/96 og er stadigvæk den eneste målmand i Premier League, som har vundet den pris.

En imponerende, men også skræmmende skikkelse i buret. Schmeichel er så ikonisk, som målmænd nu engang kan blive. Denne rette målmand til jobbet – uden tvivl.

 

Gary Neville

Dette var en no-brainer – Schmeichels holdkammerat var igennem flere år den bedste højre dør i Premier League, også i sine aldrende dage.

Han var aldrig prangende, ikke den hurtigste, stærkeste eller højeste spiller. Neville var en intelligent fodboldspiller, der brillerede ved at læse spillet og var en uopslidelig og hårdt arbejdende højre flanke. Dette gjorde ham til evig trussel, når han kom i overlap, hvilket David Beckham, Ryan Giggs eller Ronaldo regelmæssigt kunne drage fordel af.

Hvis det ikke skulle være nok til at overbevise jer, så har Neville også spillet hele 600 kampe og vundet ni Premier League mesterskaber og ligeledes været en del af PFA-holdet ved fem lejligheder.

 

John Terry

Midterforsvaret er en af de mest konkurrenceprægede positioner på banen. Valget stod imellem flere klassespillere, men den ene af positionerne gik til Chelsea-legenden, John Terry.

Terry fik sit gennembrud i sæsonen 00/01, og sammen med Lampard, Cech og Drogba dannede de Chelseas rygrad gennem midten af 2000’erne og begyndelsen af 2010’erne.

Når John Terry var bedst, var han uden tvivl den bedste midterforsvar i verden, hvilket gjorde, at han fortjent blev valgt til årets hold fire gange af UEFA.

Chelseas defensiv i Jose Mourinhos første gode periode var uigennemtrængelig – Terry var en stor del af det, ikke bare som fodboldspiller, men også som leder, idet han styrede sine tropper med hård hånd.

En undervurderet spiller i pasningsspillet også - den tidligere engelske kaptajn var mere end komfortabel med at spille sig ud af problemerne, hvis det var nødvendigt.

 

Rio Ferdinand

Ved John Terrys side har vi valgt den tidligere West Ham-, Leeds- og Manchester United-spiller Rio Ferdinand.

Ferdinands centrale forsvarskollega for United Nemanja Vidic havde vi også i overvejelserne, samt Vincent Kompany, Tony Adams, Jamie Carragher og måske Daniel Agger.

Hans holdbarhed og topniveau gør ham bedre stillet end de førnævnte fem. Ligeledes er det svært at argumentere mod en spiller som Rio, eftersom han blev valgt til PFA-holdet seks gange over et tidsrum på 11 år.

En dygtig pasningsspiller og med god fart, så han kunne spille højere oppe på banen. Ferdinand var en fuldendt midterforsvar. Hans tid i United med Vidic er måske det bedste forsvarsmakkerpar i Premier Leagues historie.

banner 

 

Ashley Cole

Vi fuldender defensiven med endnu en englænder, Ashley Cole - eftersom der ikke var nogle andre fornuftige udfordrere til positionen. Cole, en flerårig trofæ-vinder hos Arsenal og Chelsea. Han var den bedste venstreback i verden over en længere periode.

Cole spillede en stor rolle i de 14 Premier League-sæsoner som han havde hos de to London-klubber. Han vandt the Double med Arsenal i 01/02 og startede i 32 kampe i the Gunners uovervindelige sæson.

Hans syv FA Cup-triumfer er rekord, og han var heroisk for Chelsea, da de vandt Champions League i 2012. Antallet af medaljer fortæller kun en brøkdel af, hvad han ellers kunne.

Han var ultimativt en sublim forsvarsspiller, som lavede utallige clearinger på stregen gennem hele sin lange Premier League-karriere. Han udviklede sig også til at blive en solid offensiv venstreback.

 

Patrick Vieira

Endnu et medlem af Arsenals uovervindelige hold – Patrick Vieira var i tæt konkurrence med Roy Keane om denne position (den duel har jeg set et par gange før).

Den store franskmand spillede hos the Gunners i syv sæsoner, hvor han var med til at føre dem til to The Doubles og den uovervindelige sæson.

At finde en erstatning for Vieira har vist sig at være en umulig opgave for Arsenal, hvilket har efterladt dem langt fra striden om mesterskabet. Dette indikerer fodbold-oddsene også.

 

Steven Gerrard

Vi havde en lang diskussion og blev nærmest heller aldrig enige, da vi skulle vælge mellem Lampard, Scholes og Gerrard - en debat, som efterhånden er meget velkendt. Vi havde også Yaya Toure med i vores overvejelser, og det med god grund.

Valget faldt på Gerrard, da han blandt andet i 2005 blev kåret til den bedste spiller i europæisk klubfodbold, samt vandt en tredjeplads ved Ballon d’or samme år. Hele otte gange er han blevet valgt til PFA-holdet og den bedste spiller i Premier League i sæsonen 00/01. 

En komplet styrmand på midtbanen, som både kunne rydde op og score mål. Især nogle af de mål han lavede ud af ingenting – et dødbringende og brutalt langskud. Tænk at være målmand - av!

Gerrard kunne godt betragtes som Mr. Liverpool, især hvis han engang blev træner for Liverpool, hvilket er sandsynligt - bare se på Lampard i Chelsea og Solskjær i United.  

 

David Silva

Måske lidt overraskende for nogen, men den spanske magiker vil passe perfekt ind i en fri rolle med Gerrard og Vieira ved sin side.

Hans flow med bolden og skarpe vendinger er nærmest ikke set bedre i Premier League. Det er umuligt at få bolden fra ham, og hvis man er tæt på, spiller han bare bolden.

Siden han ankom til City i 2010, er han blevet et klubikon sammen med Kompany og Aguero.

En stjerne med fire mesterskaber - desværre er han kun blevet valgt til PFA-holdet i to omgange.

Formentlig den bedste kreatør i Premier Leagues historie. City var aldrig blevet så dominerende, som de er den dag i dag, uden Silva.

 

Cristiano Ronaldo

Taget i betragtning, at Ronaldo er en af de bedste fodboldspillere i hele fodboldens historie, var det et overraskende svært valg, for der er mange om buddet.

I modsætning til de andre på hans position, var Ronaldos Premier League-karriere kort. Han vandt tre titler, inden han strøg afsted til Real Madrid, hvor han vandt Champions League og sin første Ballon d’Or.

Hans niveau fra 06/07 til hans afgang, var så højt, at han var garanteret en plads på dette hold.

I 07/08 scorede han 42 mål i 49 kampe for United, som vandt Champions League og mesterskabet samme år. Det er umiddelbart den stærkeste individuelle præstation i Premier Leagues historie.

 

Thierry Henry

En tredje spiller fra Arsenals dengang uovervindelige hold - Henry er den femte mest scorende i Premier Leagues historie. I sin tid vandt han fire Golden Boots, 6 gange blev han valgt til PFA-holdet, og så vandt han to Premier League-mesterskaber.

Lynende hurtig med snævre og kvikke driblinger og en ubarmhjertig afslutter - Henry var ustoppelig til tider. Han var i stand til at gøre dig til grin på banen med de mest simple træk.

Franskmanden var rigtig uheldig med aldrig at vinde Ballon d’Or, hvilket han i den grad ellers havde fortjent.

Sikke en duo med ham og Bergkamp, som vi også havde i kikkerten, sammen med Drogba, Augero osv. (listen af gode angriber var lang).

 

Alan Shearer

Hvem ellers? Allan Shearers 260 Premier League-mål får stadig en til at tabe kæben.

Shearer udlevede drømmen. Han vandt mesterskabet med Blackburn Rovers i et stærkt samarbejde med Chris Sutton. Han blev den dyreste fodboldspiller i verden i sin tid, da han kom til Newcastle United.

Han scorede over 20 Premier League-mål i hver af de syv sæsoner, og han scorede mere end 30 mål i tre sæsoner for Blackburn.

Shearer var måske aldrig på de hold, som altid kæmpede med om titlerne, men hans målrekord taler for sig selv. Premier League-oddsene må have været glødende på Alan Shearer som målscorer dengang.

At finde vej til netmaskerne 260 gange ud af hele 441 kampe er det bedste argument, vi længe har set, og derfor har han også fået en plads på dette hold.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder