Det er efterhånden en lille stykke tid siden, at Dennis Rommedahl sidst snørede fodboldstøvlerne, men det er ikke ens betydende med, at vi har glemt den lynhurtige kantspiller, som egentlig var en undervurderet fodboldspiller. I dag, i 2022, er Dennis Rommedahl blevet 43 år, og han stoppede sin aktive fodboldkarriere i en alder af 37 år – en karriere, som nåede at byde på lidt af hvert. Det er nok de færreste, der vil huske Dennis Rommedahl, men hans tal og titler taler for sig selv: Rommedahl var succesrig dansk fodboldspiller – det kan vi ikke tage fra ham. Han nåede blandt andet at blive kåret til Årets Danske Fodboldspiller i 2007 og 2010. Lad os dykke nærmere ned i Dennis Rommedahls fodboldkarriere.

 

Dennis Rommedahls fodboldkarriere i korte træk

Dennis Rommedahl på landsholdet

Dennis Rommedahl på klubplan

Hvad vandt Rommedahl i sin fodboldkarriere?

Hvad laver Dennis Rommedahl i dag

 

Dennis Rommedahl på landsholdet

Vi skal tilbage til år 2000 for at finde Dennis Rommedahls debut på det danske A-landshold. For inden havde Rommedahl spillet 19 U-landskampe, men i en alder af 22 år fik han debut i en venskabskamp mod Færøerne.

Rommedahl spillede på det danske A-landshold i omkring 13 år, hvor det samlet blev til 126 optrædener i rødt og hvidt. Rommedahl er dermed på nuværende tidspunkt i 2022 den landsholdsspiller blandt herrerne, der har spillet næstflest landskampe efter Peter Schmeichel som er på 129 styk. Dennis Rommedahl er dermed noget af en landsholdslegende. Desuden blev det til 21 mål i landsholdtrøjen. Derudover var Rommedahl kendt for være lidt af en ”søn” til Morten Olsen, fordi den daværende landstræner godt kunne lide Rommedahls spidskompetencer og måde at spille fodbold på. Det virkede i hvert fald sådan, eftersom han fik 126 landskampe, og alle var vel at mærke alle under Morten Olsen.

Bedst betalte danske landsholdsspillere - christian eriksen løn 

I 2013 valgte Dennis Rommedahl efter et overraskende 0-4 nederlag til Armenien at stoppe på det danske landshold. Umiddelbart kunne han have tangeret Peter Schmeichels rekord, hvis han havde fortsat lidt endnu, men det var altså ikke tilfældet. Rommedahl nåede at deltage ved to VM- og to EM-slutrunder.

rommedahl

 

Dennis Rommedahl på klubplan

Dennis Rommedahl kan af gode grunde godt betragtes som halv hollænder. Han nåede nemlig at spille i fire forskellige hollandske klubber i sin fodboldkarriere, og han tilbragte omkring 12 år af sin fodboldkarriere i Holland. Ifølge transfermarkt.com blev det til 270 kampe i Æresdivisionen. Antallet af kampe blev desuden krydret med 43 mål og 73 assists. Rommedahl er dermed den 13. mest scorende dansker i Æresdivisionen. Jon Dahl Tomasson topper listen med 112 scoringer.

Rommedahls professionelle fodboldkarriere begyndte dog i Lyngby, hvor han også spillede i sine ungdomsår. I en alder af 19 år blev Rommedahl solgt til PSV Eindhoven. Et lejeophold til RKC Wallwijk skulle der dog til, før Rommedahl slog igennem i PSV. Gennembruddet førte til, at Rommedahl blev solgt til den daværende Premier League klub Charlton Athletic i 2004. I alt nåede Rommedahl 84 kampe for Charlton, hvoraf 75 var i Premier League.

Læs alt om de aktuelle superligalønninger

I 2007 vendte Rommedahl tilbage til Holland – dog ikke PSV, men ærkerivalerne fra Ajax. I en periode på et halvt år var Rommedahl udlejet til NEC Nijmegen. I 2010 skulle Rommedahl ud af sin comfortzone, og derfor valgte han at skifte til græske Olympiakos. Et år og 22 kampe blev det til i det græske, inden Rommedahl vendte snuden hjemad, og nej, vi snakker ikke om Holland, men helt hjem til Danmark – nemlig til Brøndby. I 2011 var Rommedahl 33 år og tilbage i Superligaen, hvor hele fodboldkarrieren tog fart. Rommedahl nåede at spille 48 superligakampe for Brøndby fordelt ud på to sæsoner. Dermed sneg Rommedahl sig samlet op på 74 superligakampe i sin karriere.

I 2013 drog Rommedahl tilbage til Holland til Waalwijk, hvor han to år senere afsluttede sin aktive fodboldkarriere i 2015.

dennis rommedahl

 

Hvad vandt Rommedahl i sin fodboldkarriere?

Dennis Rommedahl var både god og heldig at spille på nogle fodboldhold, som kæmpede med om titlerne. I Holland blev samtlige titler vundet, og dertil kom et græsk mesterskab i 2011.

I alt vandt Rommedahl det hollandske mesterskab fire gange med PSV. Han vandt desuden også den hollandske Super Cup med PSV fire gange. En enkelt gange vandt han Super Cuppen med Ajax. Det blev kun til en enkelt pokaltitel, hvilket blev vundet med Ajax i 2010.

I alt vandt Rommedahl altså 11 titler i sin fodboldkarriere.

dennis rommedahl

 

Hvad laver Dennis Rommedahl i dag

Ja, hvad laver Dennis Rommedahl egentlig i dag? Det er i hvert fald ikke helt let at finde ud af, og grunden til det er måske, at Rommedahl til daglig bor i Eindhoven i Holland, hvor han nok havde mest succes som fodboldspiller. Og mon ikke Rommedahl kan leve af de skillinger, han tjente som professionel fodboldspiller?

Læs om mange andre tidligere landsholdspiller og hvad de laver i dag på vores blog.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 30. maj 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder