I takt med at de danske fodboldspillere bliver bedre og mere eftertragtet, så har de danske fodboldspillere også fået en markant lønstigning.

I den forbindelse har vi fundet de 10 danske lønkonger inden for fodbold.

 

De bedst betalte danske fodboldspilleres løn:

10. Daniel Wass – 25 mio. kr.

9. Jannik Vestergaard – 26 mio. kr.

8. Yussuf Poulsen – 28 mio. kr.

7. Simon Kjær – 30 mio. kr.

6. Andreas Christensen – 35 mio. kr.

5. Thomas Delaney – 40 mio. kr.

4. Pierre Emil Højbjerg - 43 mio. kr.

3. Joachim Andersen – 45 mio. kr.

2. Kasper Schmeichel – 55 mio. kr.

1. Christian Eriksen - 56 mio. kr.

 

10. Daniel Wass – 25 mio. kr.

Den første dansker på denne liste er Valencias blonde yndlingsdansker, Daniel Wass. Efter flere år med stabilt fodboldspil – og mere til – blev han i 2018 solgt til Valencia og forgyldt med en fed kontrakt, i hvert fald i forhold til mange andre danske fodboldspillere.

En årsløn på ca. 25 mio. kr. har sørget for en plads i top-10 blandt de bedst betalte danskere i fodbold – indtil videre i hvert fald.

 

9. Jannik Vestergaard – 26 mio. kr.

Da Southampton i 2018 købte Jannik Vestergaard i Gladbach, blev danskeren for en stund den dyreste danske fodboldspiller. Skiftet medførte også en pæn lønstigning og en årsløn på 26 mio. kr.

Den danske Hulk har overbevist i flere omgange, og hvis han fortsætter den gode stime med Southampton i sæson 20/21, kan han meget vel blive skibet videre til en endnu større adresse og dermed også en større hyre.

Tjek de aktuelle fodbold betting-sider hos 888sport

 

8. Yussuf Poulsen – 28 mio. kr.

Den danske landsholdskant, som er gået hen og blevet et sandt klubikon i den tyske storklub RB Leipzig er på få år blevet en af de bedste danske fodboldspillere.

I takt med at har udviklet sig enormt i Leipzig, har han tilspillet sig en endnu større kontrakt hos sin hjerteklub, som også fortjent har givet ham et større løncheck på 28 mio. kr. på årsbasis.

 

7. Simon Kjær – 30 mio. kr.

Den danske landsholdsanfører, Simon Kjær har endelige fået lidt ro på fodboldtilværelsen, efter han er blevet fast inventar i AC Milan.

Hans skifte til AC Milan blev permanent i 2020, hvor han også fik lov til at beholde sin relativt store hyre på 30 mio. kr. om året. Anciennitet i fodbold betyder også noget, kan man se på Kjærs løn. Vi synes også, at han er blevet bedre med alderen.

 

6. Andreas Christensen – 35 mio. kr.

På sjettepladsen finder vi den evige Chelsea-ejet midterforsvar, Andreas Christensen. Man havde umiddelbart forestillet sig, at AC var bedre lønnet i forhold til Chelseas vanvittige spillerbudget.

Ikke desto mindre er det stadig en høj løn set med danske øje.

5. Thomas Delaney – 40 mio. kr.

Danmarks midtbanedynamo Thomas Delaney gjorde sig flot bemærket i sin første tid i Tyskland for Werder Bremen. Dette gjorde, at Dortmund tilbage 2018 slog kløerne i den hårdtarbejdende midtbane, som samtidig også kunne se frem til en stor lønstigning, da Dortmund er en europæisk storklub.

Delany er måske ikke den højst lønnede spiller i Dortmund, men han ligger højt i dansk regi. Den højst lønnede spiller i Dortmund er Marco Reus, som tjener ca. 78 mio. kr.

 

4. Pierre Emil Højbjerg - 43 mio. kr.

Pierre Emil Højbjerg røg gevaldigt op ad lønstigen, da han i 2020 blev solgt til Tottenham fra Southampton. I Southampton fik han i omegnen af 22 mio. kr., hvilket blev fordoblet, da han blev købt af Tottenham.

I forhold til Tottenhams lønkonge, Harry Kane, halter Højbjerg dog stadig en del efter. Efter sigende skulle Harry Kane have en årsløn på ca. 86 mio. kr.  

 

3. Joachim Andersen – 45 mio. kr.

I skrivende stund er Danmarks dyreste fodboldspiller Joachim Andersen. Det blev han, da han i 2019 blev solgt til Lyon for 225 mio. danske kr. Salget medførte derudover en årsløn på utrolige 45 mio. kr. og en plads i top-3 på denne lønliste.

Vildt at tænke på, at en spiller med så høj en hyre ikke er fast mand på det danske landshold. Det kommer han dog helt sikkert på sigt.  

 

2. Kasper Schmeichel – 55 mio. kr.

Danmarks og Leicesters ankermand og uigennemtrængelige mur, Kasper Schmeichel, er fortjent nok i toppen på denne liste.

Hans vigtighed på sit respektive hold er uerstattelig, og derfor kan han med god grund kræve en rigtig god årsløn, som forlyder på 55 mio. kr.

 

Christian Eriksen - 56 mio. kr.

Det burde ikke komme som nogen stor overraskelse, at Danmarks aktuelt bedste spiller, Christian Eriksen, er den højst lønnede spiller i Danmark.

Tilgangen i Inter har medført, at han i 2020 blev lønkongen af Danmark, hvor han tjener en smule mere end sin landsholdskollega, Kasper Schmeichel.

Han bærer et stort offensivt ansvar, hvilket altså har medført den højeste løn i dansk regi.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Toby Melville/Associated Press

Først publiceret: d. 12. november 2020

Om forfatteren
Af
Lasse Søgaard

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Nicklas Bendtner løn og karriere

Nicklas Bendtner løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Kasper Schmeichel løn og formue

Kasper Schmeichel – løn og formue

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?