Alle hold, uanset hvilken liga det drejer sig om, er altid ekstra tændt for at få den bedst mulige start i den nye sæson. 

Vi tager et kig på nogle af de vildeste åbningskampe i Premier Leagues historie, hvor der er en del at vælge imellem:

 

Arsenal 4-3 Leicester (2017-18)

7 mål i en Premier League-kamp er ikke hverdagskost og især ikke i en åbningskamp.

Arsenal var ifølge fodboldoddsene favoritter i åbningskampen af den nye sæson. Den favoritværdighed levede de hurtigt op til, da Lacazette plaffede Arsenal foran to minutter. 

Den hurtige scoring steg dog hurtigt også Arsenal til hovedet. Det udnyttede Leicester, og tre minutter senere udlignede Okazaki. 

Inden pausen faldt yderligere to mål. 

Efter pausen tog Leicester teten, og det udmøntede sig i en scoring fra Jamie Vardy til 3-2.

Arsenal-spillerne forsøgte desperat at udligne, men de skød med løst krudt. Arsene Wenger var nødsaget til at bringe friske på kræfter på banen i form af Ramsey og Giroud.

Det viste sig senere at blive en genistreg eller bare en total tilfældighed af Arsene Wenger - netop de to spillere skulle gå hen og vende kampen på en tallerken. i det 82. minut scorede Ramsey - chokket kom Leicester sig aldrig over, for bare to minutter senere scorede Giroud sejrsmålet til stillingen 4-3. 

Den kamp glemmer hverken Arsenal, Leicester eller fodboldverden foreløbig.   

 

Arsenal 3-4 Liverpool (2016-17)

Arsenal og Liverpool stod for en af vildeste åbningskampe i Premier Leagues historie, da de tog ordet underholdning til et helt nye højder. 

Arsenal bragede sig i front, men føringen holdte kun kort og da Liverpool udlignede tog de styringen derfra. Mané scorede til 4-1 lignende det afgørelsen på kampen, men minuttet efter scorede Chamberlain et sandt solomål, som genskabte lidt spænding i kampen. 

Og med 15 minutter tilbage af kampen gjorde Chambers det til 3-4, og derfra bombarderede Arsenal Liverpools mål for at få prikket det udlignende mål i kassen. Liverpool holdte stand og vandt et vanvid af en åbningskamp. 

 

Queen Park Rangers 0-5 Swansea (2012-13)

En af Danmarks største fodbold-ikoner og en af de bedste fodboldspillere i sin aktive karriere - Michael Laudrup fik endelig lov til at stå i spidsen for et Premier League mandskab sammen med sin tro følgesvend John Faxe Jensen. 

Laudrups trænerevner skulle dermed for alvor afprøves i verdens stærkeste fodboldliga. Hans trænerevner viste sig i hvert fald være mere end egnet, da Swansea og Laudrup fik en sand drømmestart mod QPR, som blev sablet ned i egen hule. 

Især Nathan Dyer og Laudrups scoop, Michu var flyvende i den kamp, hvor det blev til to scoringer hver.  Og netop Michu skulle i den sæson gå hen og blive en sand målmaskine med 18 scoringer og som var med til at føre Swansea til deres hidtil bedste placering i Premier League (9.plads) i meget lang tid. 

banner

 

Chelsea 6-0 West Bromwich (2010-11)

De dengang forsvarende mestre og FA-cup-vindere fra Chelsea blev helt naturligt anset som den største favorit til at genvinde mesterskabet.

Premier League-oddsene for 19/20-sæsonen har dog ikke den store tiltro til, at et potentielt Chelsea-mesterskab skulle ligge lige rundt om hjørnet, især ikke efter Hazards afsked.   

Oprykkerne fra West Bromwich var lykkelig over at være tilbage i det fineste selskab i England. Den lykke eksisterede dog kun for en kort stund, efter de havde været en tur på Stamford Bridge, hvor de fik en “varm” velkomst til Premier League med tenniscifre-nederlag på 6-0. 

Alle i West Bromwich må have dengang have tænkt tanken, at det måske var for tidligt at West Bromwich oprykkede efter det knusende nederlag til Chelsea. 

I den sæson sluttede Chelsea på andenpladsen bagved Manchester United. Og West Bromwich kom sig over den dårlige sæsonstart og sikrede sig overlevelse med 11.plads.    

 

Everton 1-6 Arsenal (2009-10)

Sæsonen forinden var Everton garant for godt og solidt forsvarsspil. Og især Goodison Park var betragtet, som en af de mest frygtende steder at få point med fra. 

Alt dette blev manet i jorden, da Arsenal kom forbi til åbningskampen. Fabregas orkestrerede det hele på midten og gjorde, hvad der passede ham. Han bidrog selv med to pragtscoringer i 1-6 sejren.

Luften gik dog efterfølgende lidt af ballonen i resten af sæsonen, hvor Arsenal måtte overlade mesterskabet til Chelsea og nøjes med en tredjeplads. Efter den sæsonstart kunne pilen nærmest kun pege nedad derfra.

 

Aston Villa 4-2 Manchester City (2008-09)

Dengang var Manchester City et solidt midterhold, og Aston Villa lå i den gode og sjove ende af tabellen. I sæsonen forinden (07/08) endte City på en niendeplads og Aston Villa på en flot sjetteplads.  

Online betting-markederne forventer dog ikke at se Aston Villa på en sjetteplads, når sæsonen 19/20 er slut. Det lyder i hvert lidt for optimistisk, når man er oprykker.

Tilbage i 08/09-sæsonen var det berettiget at være optimistisk på vegne af Aston Villa, for dengang besad de nogle kvalitetsspillere i form af Gareth Barry and Ashley Young. 

Manchester City var allerede dengang i gang med opbygge et kommende mesterhold, hvilket er lykkedes meget godt de seneste par sæsoner, må man mene. 

Sæsonåbningen mellem de to mandskaber lignende i starten langt fra en ekstraordinær kamp.  Ved halvlegen var stillingen 0-0, og spillet på banen var middelmådigt og ikke særlig underholdende. 

I starten af anden halvleg åbnede John Carew ballet for Aston Villa, før den brasilianske magiker Elano udlignede. 

Med blot 25 minutter tilbage  eksploderede kampen og Citys netmasker, da Gabriel Agbonlahor scorede  et vaskeægte hattrick på kun 8 minutter. Der gik en chokbølge gennem Villa Park, som lige pludselig var vidne til en af sæsons vildeste halvlege. 

City fik pyntet på resultat, men lige lidt hjalp det, og kampen sluttede 4-2 til the Villains.  

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder