Hvilke hold kommer vi til at savne?

Manchester United

Når snakken falder på Champions League, vil de fleste nok nævne navne som Barcelona, PSG, Real Madrid, Bayern München og Manchester United.

Desværre er United ikke en del af det forjættede for tredje gang inden for de sidste fem sæsoner. Det er langsomt ved at danne sig et trist mønster for United i forhold til at deltage i Champions League.

Det er langt fra tilfredsstillende for den historiske storklub, som førhen var en fast bestanddel af Champions League fra 1996/1997 til 2015/2016.

United gjorde sig flot bemærket i sidste sæson, da de leverede et sensationelt comeback mod PSG i 1/8 og tilspillede sig en plads i kvartfinalen, som dog blev endestationen for United.

De fik bevist, at de hører til i Champions League, men desværre blev de gode præstationer i Champions League ikke overført til Premier League, hvilket kostede dem billetten til det fineste selskab.

Det må pine United, at City på en måde har overtaget deres plads over årene og i øjeblikket indtager favoritrollen hos online betting-siderne til at vinde Champions League til odds 4.00.    

 

Arsenal

Det er tredje år i træk at storholdet fra London, Arsenal, må kigge langt efter deltagelse i verdens stærkeste klubturnering.

Det er en trist statistik Arsenal har gang i, især når man tager et kig på nogle af de navne, som render rundt i Arsenal, så burde de være berettiget til at spille Champions League.

Spillere som Özil, David Luiz, Leno og Aubameyang har efterhånden spillet utallige Champions League-kampe.

Arsenal kan håbe på, at dem selv og de andre deltagende Premier League-hold får skrabet ligeså mange koefficientpoint sammen i Europa som i sidste sæson.

På den front havde de engelske klubber en optimal sæson med fire engelske hold i finalerne. Det har givet godt på koefficientkontoen, men der skal stadig flere gode sæsoner til, da spanske hold som Atletico, Barcelona og især Real Madrid topper UEFA’s klubkoefficientliste. Real er i øjeblikket på 135 point ud fra de seneste fem sæsoner.

Til sammenligning har Arsenal de seneste fem sæsoner fået 93,533 koefficient, så der er et stykke vej endnu.  

 

AS ROMA

Roma har sammen med Juventus stort set været de eneste to italienske hold, som virkelig har holdt fanen højt i Champions League – javist har Inter og Napoli også deltaget i turneringen, de har bare ikke gjort sig nær så bemærket som Roma og Juventus.

Romas halvsløje afslutning i sidste sæsonen i Serie A kostede dem pladsen i Champions League. De var kun tre point fra at kvalificere sig til Champions League.

En stor skuffelse for Roma, der ellers lignede et hold, der for alvor havde bidt sig fast i Champions League. Som et plaster på såret, er de en af favoritter til at vinde Europa League til odds 18.00, hvilket dog er et stykke fra Arsenal og United til odds 5.00. 

Ifølge Champions League-oddsene er Juventus, Italiens største håb, hvilket giver god mening, da Juventus i den grad har oprustet sig i transfervinduet. De vil have trofæet med de store øre hjem til Italien igen efter 10 års afsavn. 

 

Hvilke spillere kommer vi til at savne?

Paul Pogba

David Luiz

Arjen Robben

Aubameyang

Franck Ribery

Dani Alves

Rashford

Iker Casillas

Dzeko

Pepe

Özil

Martial

 Heldigvis har vi stadig fornøjelsen af at følge en masse andre verdensklassespillere i denne sæsons Champions League.

Vi ser frem til tirsdag og onsdag i næste uge, hvor den savnede fodboldhymne vender tilbage i højtalerne.  

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder