1. Hvornår blev Dota 2 udgivet?

Dota 2 blev officielt udgivet tilbage i 2013 af det verdenskendte spiludviklerfirma Valve, som også har udviklet spil som Counter Strike og Half-Life.

 

2. Hvordan blev Dota 2 til?

Oprindeligt var Dota en tilpasning af spilleuniverset fra et andet kendt spil, nemlig WarCraft 3. Hele ideen om at have maps blev inspireret af et andet populære spil, nemlig Starcraft, som havde det berømte map ”Aeon of Strife”.

Mappet i Dota 2 har sine ligheder med mappet fra Starcraft, bl.a. den berømte flod, som går tværs hen over mappet, går igen i Dota 2.

Skabelsen af Dota begyndte omkring 2003. I 2009 begyndte udviklingen af Dota 2 – i 2015 blev en beta-version udgivet.

 

3. Hvordan blev Dota 2 modtaget i spilleverden?

Som mange andre spil havde den første version en masse bugs (fejl), men det var ikke noget, som en opdatering ikke kunne klare.

Efter udgivelsen af Dota 2, begyndte alle spillere og investorer at se potentialet i spillet, og efter godt og vel en måned på markedet havde Dota 2 igennem crowdfunding indsamlet en præmiepulje på 18 mio. kr. til Dotas kommende turnering, ”The International”.

I den forbindelse overtog Dota 2 pladsen fra LOL som det mest spillede multiplayerspil i onlineuniverset.

 

4. Hvilken Dota 2-turnering er den største og mest prestigefyldte?

Dota 2-turneringen ”The International” (TI) er fodboldens svar på VM. The International er det ypperste, en professionel Dota-spiller kan vinde.

Hvert år, siden The International for første gang blev introduceret, har turneringen overgået sig selv på alle parametre. I efterhånden en del år har turneringen udbudt den største pengepræmie i esportsbranchen.

Da turneringen blev afholdt i 2019, lød den samlede præmiepulje på svimlende 237 mio. kr. Vinderen af turneringen i 2019, OG, fik den største bid af kagen. OG kunne sammen dele 108. mio. kr. – og på holdet var bl.a. danske, Johan “N0tail” Sundstein.

bonus

 

5. Hvilken Dota 2-spiller har opnået mest?

Umiddelbart vil de fleste nok hive Clement "Puppey" Ivanov opad hatten. Den estiske progamer, som til dagligt spiller for Team Secret, har vundet fire majors og været i tre finaler i The International. Han har indtil videre deltaget i alle TI-turneringer, siden den første fandt sted i 2011. Ham og hans hold har længe været værd at bette på. 

 

6. Har nogle forsøgt at snyde i Dota 2?

I 2016 erkendte proholdet Virus.pro, at de havde snydt, da de slog Ad Finem i en kvalifikationsfinale. En spiller ”AlohaDance” fra Virus.pro mistede pludselig forbindelsen under kampen. Efter 20 minutter påstod Virus.pro, at AlohaDance igen var klar, men sandheden skulle vise sig at være en anden. AlohaDance kom aldrig på, i stedet overtog en anden spiller ved navn ”Noone” hans konto, så han kunne spille i hans navn. Virus.pro gik senere til bekendelse og træk sig fra turneringen.

 

7. Har Dota 2 et turneringsformat?

I 2017 præsenterede Valve et nyt turneringsformat ved navn Dota Pro Circuit (DPC), som skulle tage over for det tidligere kritiserede turneringsformat, Dota Major Championship series. Det nye turneringsformat består af ni store turneringer i løbet af en sæson. Ud fra et rankingsystem kan proholdene fra hver verdensdel blive inviteret til diverse turneringer, afhængig af deres DPC-point.

 

8. Hvor mange danske progamers findes der i Dota 2?

Danmark har efterhånden fået mange gode Dota 2-spillere, som spiller på den allerøverste hylde inden for dette spilleunivers. Her kan vi blandt andet nævne:

  • Andreas Franck "Cr1t-" Nielsen - Evil Geniuses

  • Johan "N0tail" Sundstein - OG

  • Rasmus "MISERY" Filipsen - Cloud9

  • Marcus "Ace" Hoelgaard - Cloud9

 

Nu hvor dit kendskab til Dota 2 er blevet større, er du mere klar end nogensinde før til at hoppe på esports betting-bølgen. God fornøjelse!

*Credits: artiklens billede tilhører Elaine Thompson /Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Finn Karrigan Andersen - legende i Counter Strike

Esport | Hvad er HLTV? | Counter Strike

Astralis Esport

Dupreeh – Peter Rasmussen

Nicolai Reedtz - dev1ce