Vi er nået til fjerde del i vores artikelserie, hvordan tidligere sportsstjerner tilbringer deres tid efter flere år i rampelyset. Hvis du trænger til en opsummering, kan du læse del 1, del 2 og  del 3.

 

Hvad laver disse tidligere sportsstjerner mon i dag:

Dirk Nowitzki

Kasper Hvidt

Peter Schmeichel

Ruud Van Nistelrooy

Mike Tyson

 

Dirk Nowitzki

I 2019 afsluttede en af de bedste europæiske basketballspillere, der nogensinde har spillet i NBA, sin karriere. The Big Mummy, som bare var ét af de mange kælenavne, som den tyske kæmpe, Dirk Nowitzki, gik under, er for alvor begyndt at nyde livet og indhente alt det, som Dirk har ofret gennem en 21 år lang basketball-karriere.

Familien står derfor højere end nogensinde før på Nowitzkis prioritetsliste, hvor hverdagen er begyndt at ligne en mere normal far-hverdag. Men ligesom enhver anden tidligere sportsstjerne har Nowitzki deltaget i et hav af velgørenhedsbegivenheder, nu hvor der er kommet mere plads i hans kalender.

Den tyske spasmager har i øvrigt også haft tid til at udgive en bog om sit usædvanlige liv ”The Great Nowitzki”, som helt sikkert er værd at læse, hvis man basketball-fan.

Den 2-meter høje schnitzel, som også var et kælenavn, Dirk fik raget til sig, har ramt livsnyder-fasen, hvor tiden også går med at se fodbold, som nærmest alle tyskere elsker og har en passion for.

 

Kasper Hvidt

Den næste tidligere sportsstjerne er en, som ligger de danske sportsentusiaster meget nært med sit vanvittige vinderinstinkt inde på banen, men venlige væsen uden for banen.

Den tidligere håndboldstjerne og landsholdsmålmand, Kasper Hvidt, hoppede overraskende over i en grøft, som ingen umiddelbart havde set komme, da han valgte at blive sportschef for esports-holdet Astralis efter han sluttede sin aktive håndboldkarriere.

I 2020 og frem mod 2021 er han stadig en aktiv del af Astralis Group, som stadig stiler efter at blive den største og mest erkendte esportsorganisation i verden - de sigter efter stjerner.

 

Peter Schmeichel

En af de hidtil bedste målmænd, som fodboldverden nogensinde har set, er dansk og hedder ikke overraskende Peter Schmeichel. Alle de, som til dagligt følger med i Premier League, vil aldrig nogensinde glemme Peter Schmeichel, slet ikke efter at hans søn Kasper Schmeichel har trådt i hans fodspor

Selvom Peter Schmeichel ikke længere dyrker fodbold på topplan, vil alle stadig genkende den blonde dansker fra flere meters afstand. Han er nærmest en folkehelt i manges øjne – ja, det er alle fra EM 92.

I skrivende stund arbejder Peter Schmeichel som reporter for CBS Sports i England, hvor han blandt andet agerer ekspert i Premier League og Champions League.

Vi håber dog på at se Schmeichel i en trænerrolle en dag, for han er nemlig i besiddelse af den højeste trænerlicens i Danmark. Han skal dog for alvor en tur på skolebænken, hvis han vil være træner for et Premier League-hold en dag. Det kunne vi sagtens overveje at bette på.  

Find alle aktuelle betting tips hos 888sport.

Ruud Van Nistelrooy

Den næste tidligere sportsstjerne på denne liste er den tidligere målfarlige United-angriber, Ruud Van Nistelrooy. Den hollandske målmager afsluttede sin fodboldkarriere i 2012 efter 150 Premier League-kampe og 128 mål, samt 96 La Liga-kampe, som førte til 134 mål. 

Alle unge spillere, især angriberne, må prise sig lykkelige over at have fået Ruud Van Nistelrooy som træner, hvilket var en vej, Nistelrooy hurtig besluttede sig for at gå nedad, fordi han længe havde gået rundt med en trænerdrøm i maven. 

I 2013 blev han en del af PSV’s fodboldakademi, hvor han frem til 2020 har ageret træner for adskillige ungdomshold i den hollandske storklub. Hans præstationer i PSV har i mellemtiden ført til forfremmelse på det hollandske A-landshold, hvor han skal agere assistenttræner for Holland frem mod EM 2020, som finder sted i 2021.

 

Mike Tyson

Det sidste tidligere sportsudøver på vores liste er ingen ringere end selveste Mike Tyson – Iron Mike, en vaskeægte bokselegende.

Den daværende storslåede bokser er i 2020 stadig den yngste sværvægtsmester. I en alder af 20 år tog han bokseverdenen med storm. En storm som førte til rigdom og berømmelse, men også en masse skandaler med på vejen, hvilket gjorde ham til en frygtet og utilregnelig person.

Alderdom er dog en høj pris at betale for modenhed, hvilket Mike Tyson blandt andet kunne sande, mange år efter han stoppede sin boksekarriere, hvor han fik mere ro på sin tilværelse og person.

Hvem skulle have troet, at Mike Tyson skulle forelske sig i duer og duevæddeløb, hvilket han stadig har som hobby i skrivende stund.

I 2020 vender Mike Tyson dog tilbage til bokseringen i en alder af 54 år, hvor han d. 29. november skal op imod sin tidligere rival og den tidligere verdensmester Roy Jones Jr. Det bliver en kæmpe fornøjelse at se Jern-Mike tilbage med boksehandskerne på.

 

Det var afslutningen på del 4 over tidligere sportsstjerner, og hvad de får tiden til at gå med efter en storslået sportskarriere.

 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Nanine Hartzenbusch/Associated Press

Først publiceret: d. 26. november 2020

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg