I del 1 præsenterede vi de mest flittige kort-slingere i Superligaen i 18/19, 17/18 og 16/17. I del 2 tager vi et kig på nogle af Superligaens hårdeste og koldeste bananer (dommere) gennem tiden. Nogle dommere glemmer man bare aldrig.

Lad os hurtigt blive enige om, at fodbold i 90’erne var en ren slagmark. Det var tilladt at gå lidt ekstra til den og flere gange gå over stregen. De tider har ændret sig gevaldigt. Flere vil mene, at nogle spillere ligger mere ned end at spille fodbold, men det er også fordi, de ved, at dommerne oftest giver dem frispark, hvis de falder let til jorden.

De nedenstående dommere har oplevet lidt af hvert og har aldrig fundet sig i noget som helst, hvilket vi altid vil huske dem for.

 

Knud Erik Fisker

De færreste glemmer Knud Erik Fiskers mimikløse og sure ansigt. En dommer, der emmede af autoritet, og som ikke var bleg for at sætte de kækkeste spillere på plads. Åbnede man munden det mindste overfor Knud Erik og betvivlede hans kendelser, blev man præsenteret for et gult kort og i værste fald et rødt kort.

Apropos røde kort – Knud Erik Fisker formåede at slinge klart flest røde kort over disken i de 212 kampe, han dømte. I alt blev det til 54 badebilletter, hvilket ingen anden dommer i Superligaens historie kan hamle op med. Ikke engang Knud Stadsgaard, som er politimand, kunne følge med Knud Erik. Stadsgaard var gavmild med sine 38 røde kort i forhold til Knud Erik.

Knud Erik flyttede den hårde linje til nye højder, men oftest fordi han blev grebet af stemningen på banen. I sæsonen 1999/2000 havde Knud Erik et snit på 4,69 kort pr. kamp (16), hvilket var karrierens højeste.

bonus

 

Claus Bo Larsen

Claus Bo, der har rekorden for flest kampe i Superligaens historie, blev oftest betegnet som en vitterlig og snaksaglig dommer, der dog som regel kunne skifte humør, som vinden blæser. Eftersom Claus Bo har dømt flest kampe, kommer det heller ikke som den store overraskelse, at han også har uddelt flest kort. I alt blev det til 857 advarsler (820 gule og 37 røde).

I sæsonen 2006/07 var Claus Bo i dette utilregnelige humør, da han uddelte intet mindre end 76 advarsler i 22 kampe. Det slår dog ikke Jakob Kehlets sæson i 17/18, hvor han måtte ty til sine lommer hele 98 gange i 24 kampe.

De fleste vidste altså godt, at Claus Bo havde to sider, og de fleste fik også lov til at opleve det.

 

Mads Kristoffersen

Vi er nået til den tredje dommer på vores liste, som stadig er aktiv i 2020. En dommer, der sjældent har noget til overs for småkommentarer og diskussioner, især hvis han er indblandet.

I 2020 er Mads Kristoffersen den dommer i top-20 (flest kampe), der har det højeste snit advarsler pr. kamp. Han har i skrivende stund et snit på 4,03. Det bliver spændende at se, om han bliver blødere med alderen. Så hvis Mads Kristoffersen er dommeren i den kamp, du har udset dig, er det meget sandsynligt, at kampen kommer til at indeholde over 2,5 advarsler.

Kristoffersen er altså ikke kun en af nutidens hårdeste dommere, men også en af Superligaens hidtil hårdeste nogensinde. Af nutidens dommere i 2020 har Sandi Putros og Jørgen Daugbjerg også potentiale, da de hver især har et snit på henholdsvis 4,1 og 3,8 advarsler pr. kamp.

 

Som afsluttende bemærkning kan vi informere om, at vi ikke er færdige med Superligaens dommere. Vi følger op med en del 3, hvor vi finder nogle af de bedste dommere, Superligaen hidtil har haft, og som har kunnet begå sig på international plan. Indtil da kan du odds fodbold dagen lang hos 888sport.

 

*Statistikkerne stammer fra superstats.dk

*Credits: artiklens billede tilhører Francois Mori/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Top-10 sommertransfers i Superligaen 2020

Top-10 sommertransfers i Superligaen 2020

De bedste sæsonstarter i fodbold

De bedste sæsonstarter i de europæiske ligaer

Bettingspillet ’8 rigtige’ er tilbage!

Bettingspillet ’8 rigtige’ er tilbage!

10 all-time rekorder i Uefa Cup/Europa League

10 all-time rekorder i Uefa Cup/Europa League

CL-finalen 2020 – PSG vs. Bayern

Champions League finalen 2020 – PSG vs. Bayern