Når Thorbjørn Olesen ikke slår sig løs på forskellige fly, er han professionel golfspiller, som i en alder af 32 år allerede har opnået nogle store ting i sin golfkarriere i 2022. Det vender vi tilbage til senere. Thorbjørn i virkeligheden Jacob. Hans mellemnavn er Thorbjørn, og mon ikke han har haft Thomas Bjørn som idol, eftersom han har valgt at bruge Thorbjørn i stedet Jacob. Thorbjørn Olesen bor til daglig i London – mærkeligt nok ikke i Manchester; han skulle efter sigende være kæmpe Manchester United-fan. Men lad os vende tilbage til golf.

 

Thorbjørn Olesens golfkarriere

Hvornår blev Thorbjørn Olesen professionel golfspiller?

Hvor mange golfturneringer har Thorbjørn vundet?

Hvor mange Majors har Thorbjørn Olesen deltaget I?

Hvor mange præmiepenge har Thorbjørn Olesen vundet?

Hvad er Thorbjørn Olesens bedste placering på verdensranglisten?

 

Hvornår blev Thorbjørn Olesen professionel golfspiller?

Thorbjørn Olesen i 2008 var stadig var teenager, helt præcist 19 år, trådte han ind i den professionelle golfverden. Til sammenligning blev Danmarks største golfspiller, Thomas Bjørn, først professionel i en alder af 22 år. Derfor blev Thorbjørn hurtigt anerkendt som den nye Thomas Bjørn. Forventningerne var tårnhøje, og de blev kun større, da Thorbjørn i sin første professionelle golfsæson klarede skærene i sine to første Challenger-turneringer, hvor han kvalificerede sig videre.

thorbjørn olesen

 

 

Hvor mange golfturneringer har Thorbjørn vundet?

Ifølge europaentour.com har Thorbjørn Olesen deltaget i 249 golfturneringer på World Tour’en indtil videre. Ud af de 249 World Tour-turneringer har han indtil videre vundet fem.

Thorbjørn har i skrivende stund spillet 38 Challenger-turneringer. Kun én enkelt gang har Thorbjørn vundet en Challenger-turnering. Hans første professionelle sejr blev netop denne Challenger-turnering, the Princess, som den bliver kaldt. Den vandt han i 2010.

Thorbjørn Olesens seneste turneringssejr var i 2018, da han vandt Italian Open. Ellers har Thorbjørn vundet Turkish Airlines Open, Alfred Dunhill Links Championship, ISPS HANDA Perth International og sidst, men ikke mindst, Sicilian Open.

thorbjørn olesen

 

 

Hvor mange Majors har Thorbjørn Olesen deltaget I?

I 2011 fik Thorbjørn Olesen en golfdrøm opfyldt, da han deltog i sin første Major-turnering. The Open blev startskuddet for Thorbjørn, der på nuværende tidspunkt har spillet 21 Majors.

Fra 2011 frem til 2019 har Thorbjørn stået til start i The Open. Hans hidtil bedste placering til The Open var en delt niendeplads i 2012.

Tre gange har Thorbjørn Olesen deltaget ved US Open. Ligeledes er det blevet til tre deltagelser ved US Masters. Thorbjørn har også syv US PGA’s på bagen. I 2019 deltog Thorbjørn i alle fire Majors, hvilket han ikke havde prøvet før. Vi håber at se Thorbjørn Olesen i aktion i flere Majors i 2022, efter han ikke har deltaget i nogen Majors i to år.

thorbjørn olesen

 

 

Hvor mange præmiepenge har Thorbjørn Olesen vundet?

Selvom Thorbjørn Olesens golfkarriere er langt fra ovre, har han allerede tjent en god sum præmiepenge. Ifølge europeantour.com har Thorbjørn Olesen i skrivende stund vundet i omegnen af 84 millioner kroner.

Den hidtil største pengepræmie, Thorbjørn Olesen har vundet ved en golfturnering, lød på knap 8 mio. kroner. Den præmiesum vandt han tilbage i 2016, da han vandt hele molevitten ved Turkish Airlines Open. Da Thorbjørn vandt Italian Open i 2018, vandt han sin næststørste præmiesum i karrieren, som lød på ca. 7,5 mio. kroner.

2018 var det mest succesrige år hidtil for Thorbjørn Olesen – i hvert fald, når man kigger på den samlede præmiesum. I 2018 vandt han samlet ca. 19 mio. kroner. 2016 var hans næstmest succesrige år, da han ca. vandt 14 mio. kr. i præmiepenge.

thorbjørn olesen

 

Hvad er Thorbjørn Olesens bedste placering på verdensranglisten?

Thorbjørn var fyr og flamme i 2018. Ikke nok med at han vandt 19 mio. kroner i præmiepenge, så sluttede han ifølge europeantour.com også golfsæsonen på sin hidtil bedste placering på verdensranglisten. En ottendeplads blev det til for Thorbjørn Olesen. Det år var Thorbjørn også den højest rangerede dansker. Den højest rangerede golfspiller i hele verden var i den sæson italieneren, Francesco Molinari, der også vandt intet mindre end 36 mio. kroner i præmiepenge i den sæson.

Thorbjørns næstbedste placering på verdensranglisten var i 2016, hvor han sluttede som nr. 12. Det år var Thorbjørn atter engang den bedst placerede dansker.

Efter Thorbjørn Olesen blev lagt på is på grund af en træls retssag, som kørte mod ham, kunne han forståeligt nok ikke spille meget golf. I slutningen af 2021 lå Thorbjørn nr. 129 på verdensranglisten. Lad os håbe, at Thorbjørn får gang i golfkarrieren igen, efter retssagen mod ham er blevet afsluttet, hvor han også er endt med at blive frikendt. Det bliver godt at se ham tilbage på golf betting-markederne, hvor han helt sikkert vil have nogle interessante odds

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 25. januar 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg