Det er generelt en sjældenhed, at vi ser danske trænere i Premier League. Thomas Frank er den første danske Premier League-træner, siden Michael Laudrup stoppede i Swansea tilbage i 2014. Før Michael Laudrup havde ingen anden dansk træner nogensinde fået lov til at lede et mandskab i verdens stærkeste liga. Generelt er det desværre en sjældenhed, at vi ser danske trænere med succes i udlandet. 2021 har dog været et af de bedste år for danske trænere. Blandt andre danske trænere i udlandet kan vi nævne Bo Svensson i Mainz, Brian Priske i Antwerp og selvfølgelig Thomas Frank, som vi nu vil stille skarpt på.

 

Thomas Frank og hans hidtidige trænerkarriere.

Hvor har Thomas Frank været træner?

Hvilke spillere har Thomas været U-landstræner for?

Hvorfor stoppede Thomas Frank i Brøndby?

Thomas Franks tid i Brentford

 

Hvor har Thomas Frank været træner?

I sine spæde år som træner var Thomas Frank træner for de største talenter i B.93 og Lyngby. Senere hen udmøntede hans interesse for at udvikle unge talenter sig, da han blev ansat som U16- og U17-landsholdstræner. Det skete tilbage i 2008 og varede frem til 2012.

I den periode skolede Thomas Frank mange af de danske fodboldspillere, man ser i dag. Dem kommer vi tilbage til lidt senere. Thomas Frank har altid haft en eminent evne til at få unge talenter til at udvikle sig mere og frem mod en potentielt professionel fodboldkarriere.

odds fodbold hos 888sport

I en kort periode i 2012-2013 var Thomas Frank U-19 landstræner for et meget talentfuldt U19-hold. Thomas Frank tiltrak sig pludselig en masse opmærksomhed, fordi han kunne udvikle spillere, og fordi han havde en fodboldfilosofi, som var dejlig offensiv og spilstyrende. Derfor var det et perfekt match, da Brøndby meldte sig på banen i 2013 og sikrede sig Thomas Franks underskrift.

Det blev til tre år i Brøndby, og ifølge transfermarkt stod han i spidsen for Brøndby 103 gange, hvoraf 86 var i Superligaen. Thomas Frank overtog i sin tid et amputeret Brøndby-mandskab, der reddede sig i sidste runde i sæsonen 12/13. Thomas Frank fik på rekordfart vendt Brøndbys nedgående kurs til at revolutionere og bygge et nyt fundament i Brøndby. Det blev til to fjerdepladser og en enkelt tredjeplads i løbet af de tre sæsoner, Thomas Frank var træner.

 

Hvilke spillere har Thomas været U-landstræner for?

Der findes nærmest ingen dansk etableret professionel fodboldspiller, som Thomas Frank ikke har haft under sin tid som U-landstræner for Danmark.

Nogle af de helt store navne, som kan nævnes, er: Christian Eriksen, Pierre Emile Højbjerg, Yussuf Poulsen, Christian Nørregaard, Andreas Christensen og Nicolai Boilesen. Alle seks spillere er i 2021 aktuelle for danske A-landshold i fodbold.

Vi kan også nævne navne som Viktor Fischer, Lucas Andersen, Kenneth Zohore og Rasmus Falk. Thomas Frank har haft en betydning for utallige af nutidens danske fodboldspillere.

christian nørgaard

 

Hvorfor stoppede Thomas Frank i Brøndby?

Thomas Frank havde generelt gang i mange gode ting i Brøndby, hvor han fik ryddet op og fik gjort plads til mange af de lovende fodboldtalenter, som Brøndby havde klar i kulissen. Han kunne forløse deres potentiale som ingen anden dansk træner på det tidspunkt.

Thomas Frank virkede også selv godt tilfreds med det projekt, som han havde fået bygget op i Brøndby. En af de største bommerter i dansk fodbold førte dog til, at Thomas Frank fik nok og opsagde sin stilling som cheftræner med øjeblikkelig virkning. Brøleren blev foretaget af den stadigt siddende formand Jan Bech Andersen, som udgav sig for at være en ”Oscar” på et Brøndby-forum, hvor han kritiserede både Thomas Frank og den tidligere sportsdirektør Per Ruud. Blamagen blev døbt Oscar-skandalen og vil aldrig blive glemt i dansk fodbold.

I 2021 må Jan Bech Andersen have ekstra dårlig smag i munden, eftersom Thomas Frank brillerer i Premier League og har gjort et navn ud af sig selv på den store internationale fodboldscene. Tænk hvad han kunne have udrettet i Brøndby, hvis han havde fortsat.

Thomas Franks tide i Brentford

Thomas Frank begyndte sit engelske eventyr som assistenttræner i Brentford tilbage i 2016, som han i dag i 2021 er cheftræner for. Det er en af de bedre trænerhistorier, når en af klubbens egne bliver cheftræner og fører dem til Premier League. Han var tæt på at gøre det i 2020, men året efter i 2021 lykkedes det endelig for Brentford og Thomas Frank at spille sig i det fineste selskab i England.

En stor og udfordrende opgave venter Thomas Frank og mange af de andre danske følgesvende, som spiller i Brentford. I skrivende stund, i 2021, har Brentford spillet solidt i de første seks runder, men der er lang vej endnu, før endnu en sæson i Premier League endegyldigt kan sikres.

Vi krydser fingre for vores landsmand, og at vi kan bibeholde en dansk træner i Premier League i lang tid. De aktuelle premier league odds er fortrøstningsfuld på Thoms Frank og Brentfords vegne. 

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 30. september 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Daniel Iversen løn og fodboldliv

Rasmus Nissen løn 

Xavi triumfer, løn og fodboldkarriere

Ståle Solbakken løn

David Nielsen trænerlivet