Hvad er der sket i damesingle?

Den danske tennisdarling, Caroline Wozniacki, virkede varm i første og anden runde, men derefter mødte hun sin overmand, Maria Sharapova. Den forsvarende mester i damesingle er altså ude af Australian Open.

Efter sejren over Wozniacki, blev Sharapovas comeback taget endnu mere seriøst. Forventningerne levede den tidligere verdensetter dog ikke op til, da hun tabte i 1/8-finalen til verdensranglistens nr. 15, Barty.

888sport banner

En af de helt store overraskelser i damesingle er, at verdensranglistens nr. 2, Kerber, også allerede er ude af turneringen. Tyskeren tabte stort til amerikanske Danielle Collins, 6-0 og 6-2. Collins er derfor overraskende klar til kvartfinalerne.

Ikke overraskende har Serena Williams sat alle sine modstandere til vægs. De tre kampe, hun har spillet indtil videre, er alle blevet vundet overbevisende med 0-2 i sæt. Hun skal dog op imod en anden kaliber i 1/8-finalen. Her venter verdensetteren, Simone Halep, som slog Serenas søster, Venus Williams, ud i tredje runde. Denne duel kommer jeg tilbage til.

Simone Halep har med nød og næppe klaret sig igennem de tre første runder. I kampen mod Venus Williams spillede hun sig op efter et par rustne kampe i første og anden runde.

En ung dame ved navn Naomi Osaka fortsætter sit indtog på den store tennisscene. Efter sin første Grand Slam ved US Open er hun på jagt efter endnu en Grand Slam-titel. Hun er allerede klar til 1/8-finalen, men det er først nu, at konkurrencen for alvor bliver hård.

Hvad er der sket i herresingle?

I herresingle har der været en hel del overraskelser. Den allerstørste overraskelse er nok, at den forsvarende mester i herresingle, Roger Federer, er ude allerede efter 1/8-finalen mod Tsitsipas. Grækeren, Stefanos Tsitsipas, må nok betragte dette som karrierens hidtil største sejr.

Tsitsipas er blot 20 år gammel og ligger lige nu nr. 14 på verdensranglisten. Han kan meget vel gå hele vejen. Hold øje med ham.

Sidste års finalist i herresingle, Marin Cilic, er også ude af turneringen. Han blev besejret af spanieren Roberto Bautista. Bautista slog også verdensranglistens nr. 10, Khachanov, ud af turneringen i tredje runde. Bautista må stråle af selvtillid efter at have slået to top-10-spillere ud af turneringen.

En, man må tage hatten af for, er Rafael Nadal. Selv i den ekstreme varme har han været iskold i kampene. I overbevisende stil har han vundet de første fire kampe med 0-3 i sæt. Han virker fokuseret og opsat på at hente endnu en Grand Slam-titel til samlingen. Nadal er således allerede klar til kvartfinalen.

Verdensetteren, Novak Djokovic, har heller ikke haft besvær med at komme i 1/8-finalen. I 1/8-finalen venter verdensranglistens nr. 15, Medvedev. Det bliver den hidtil sværeste kamp i turneringen for Djokovic. Verdensetteren er dog stadig favorit til at vinde Australian Open.

 

Hvad venter i damesingle?

I damesingle kan vi godt se frem til et par brag af nogle kampe, som venter i 1/8-finalerne.

Simona Halep (1) vs. Serena Williams (16)

Den helt store kamp, som alle burde se, er opgøret mellem verdensetteren, Simona Halep, og verdens nr. 14 og legende, Serena Williams. Duellen mellem de to er praktisk talt en finale værdig. Dog må en af dem forlade turneringen, da det for alvor begynder at spidse til.

Find oddsene på kampen her.

Kampen bliver spillet på mandag kl. 09:00

 

Petra Kvitova (8) vs. Ashleigh Barty (15)

Begge spillere er allerede klar til kvartfinalen.

De australske fans må fryde sig over, at australske Barty er at finde i kvartfinalen. Hun kommer til at blive båret frem af publikum i kampen mod Kvitova.

Kvitova er på papiret en bedre spiller end Barty, men kan Kvitova klare presset fra de australske tilskuere?

Du kan finde odds på kampen her.

Kampen bliver spillet på onsdag kl. 00:00.

 

Andre interessante kampe:

Osaka (4) vs. Sevastova (13) – mandag kl. 02:00

Keys (17) vs. Svitolina (6) – mandag kl 01:00

 

Hvad venter i herresingle?

Ligesom i damesingle er det begyndt at spidse til i herresingle. I den kommende uge, venter der en masse gode kampe.

Djokovic (1) vs. Medvedev (15)

Det er to stærke spillere, som skal i duel på mandag i 1/8-finalen.

Medvedev har ikke tabt et eneste sæt i Australian Open endnu. Det vidner om en kompetent tennisspiller, som verdensetteren, Djokovic, sagtens kan få problemer med, hvis han ikke spiller op til sit bedste.

Djokovic har endnu ikke tabt til Medvedev i de to opgør, de har haft. Djokovic skal nok sørge for, at Medvedev taber sit første sæt i turneringen – hvis ikke flere sæt.

Djokovic er klar favorit og giver 1.12 igen for en sejr.

Kampen begynder på mandag kl. 10:15

 

Tiafoe (39) vs. Nadal (2)

Rafael Nadal er som sagt allerede klar til kvartfinalen. Her venter den undertippede amerikaner, Tiafoe.

Tiafoe har med sine præstationer i turneringen vist, at han bestemt ikke skal undervurderes – også selvom han ligger nr. 39 på verdensranglisten. Han har således slået verdens nr. 5 og 20 ud af Australian Open.

Nadal er måske bare for stor en mundfuld for Tiafoe. Oddset på en sejr til Nadal er usandsynligt lavt og giver 1.04 igen, hvis han vinder.

Nadal har indtil nu vist skræmmende styrke og byder sig til som en klar finalist.

Kampen starter på tirsdag kl. 01:00.

 

Andre interessante kampe:

Zverev (4) vs. Raonic (16) – mandag kl. 03:15

Bautista (22) vs. Tsitsipas (14) – tirsdag kl. 02:00

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Clara Tauson præmiepenge

Holger Rune | Danmarks nye tennisstjerne

Den hurtigste tennisserv nogensinde

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner