Hvad har overrasket dig mest under VM 2022? At Danmark røg ud, eller at Tyskland røg ud? Eller var det, da Japan slog Tyskland? Eller er du mest overrasket over den ekstra lange tillægstid, som har ført til, at en fodboldkamp nærmere varer 110 minutter end 90 minutter?

 

Da Argentina kunne tabe til Saudi-Arabien

Da Japan slog Tyskland og Spanien og vandt gruppe E

Danmarks VM var slut, før det begyndte

Både Spanien og Tyskland var på vej ud af VM på et tidspunkt

Belgien er ikke længere favorit til noget som helst

Sydkorea går videre fra gruppe H

 

Da Argentina kunne tabe til Saudi-Arabien

Alle fodboldhold kan komme til at undervurdere en modstander. Alligevel lignende det, at Argentina stadig havde kvaliteten til at slå upåagtede Saudi-Arabien. Argentina var foran 1-0 ved pausen og havde alt under kontrol. Hvad kan dog gå galt? Det var i hvert fald indstillingen, da Argentina kom på banen i 2. halvleg.

På intet mindre end fem minutter var Saudi-Arabien sensationelt foran 2-1 mod en af VM-favoritterne. Alle var stadig fortrøstningsfulde på Argentinas vegne, men da slutføjtet lød, havde Saudi-Arabien formået at skabe en af de største VM-sensationer i historien.

Efterfølgende gik der rygter om, at alle spillerne fra Saudi-Arabien ville modtage en Rolls Royce efter deres storslåede sejr mod selveste Argentina.

 

Da Japan slog Tyskland og Spanien og vandt gruppe E

Vi troede, Saudi-Arabiens sejr over Argentina ville være den største overraskelse ved VM 2022. Japan fik os dog til at genoverveje vores konklusion. At Japan skulle vinde gruppe E, havde ingen, og vi mener ingen, troet kunne lade sig gøre. Især fordi to af de største fodboldnationer Tyskland og Spanien var endt i gruppen.

Utrolig høj effektivitet foran mål og en god portion undervurdering gjorde dog, at Japan både kunne slå Tyskland og Spanien. Især det sidste mål, Japan scorede mod Spanien, og som definitivt sendte Tyskland ud af VM 2022, er gået over i historiebøgerne som et af de mest vanvittige mål. På mange billeder ser det ud til, at bolden er ude over baglinjen, men ikke hele boldens akse er ude over baglinjen, og derfor blev der dømt mål. Selve målet og betydningen af målet blev historisk. 

japan vm 2022

 

Danmarks VM var slut, før det begyndte

Forventningerne til Danmark var tårnhøje inden VM 2022, men Danmark nåede aldrig at spille sig ind i turneringen. Set i bagklogskabens lys havde Danmark måske heller ikke haft den bedste optakt. Mange bærende kræfter havde skavanker og var ikke 100% klar til VM. Spilletiden i de respektive klubber var også begrænset for størstedelen af de danske VM-spillere.

Man kunne også argumentere for, at alt andet end fodbold havde fyldt for meget for spillerne. Vi er dog ikke i tvivl om, at Danmark nok skal komme igen.

vm 2022

 

Både Spanien og Tyskland var på vej ud af VM på et tidspunkt

Lad os hurtigt få gjort det klart, at både Tyskland og Spanien kun var ude af VM i ca. tre minutter. Da Costa Rica noget overraskende kom foran i det 70. minut mod Tyskland, var det Japan og Costa Rica som var på vej videre. Tyskland fik dog udlignet tre minutter senere, og så var Spanien videre igen. Hvis Costa Rica og Japan var gået videre fra gruppen frem for Tyskland og Spanien, havde det været den største sensationen i hele VM-historien. Ingen havde troet, at gruppe E skulle blive spændende, men vi tog tydeligvis fejl. Tyskland skuffede endnu engang.

japan vm 2022

 

Belgien er ikke længere favorit til noget som helst

En anden stor fodboldnation tog også lidt for lidt på tingene. Det startede ellers resultatmæssigt godt for Belgien, som vandt 1-0 over Canada, men spillemæssigt var de langt fra deres vanlige niveau. Det blev ikke bedre, og derfor endte Marokko og Kroatien med at snuppe de to øverste pladser i gruppe F.

Belgien havde undervurderet deres modstander og virkede selv mentalt trætte efter en lang sæson. Belgien skal bevise deres værd på ny, hvis de skal være favorit til næste fodboldslutrunde.

 

Sydkorea går videre fra gruppe H

På den sidste dag, hvor den sidste gruppe skulle afgøres, blev der meget mere spænding end forventet. I gruppe H så det længe ud til, at Portugal og Uruguay skulle snuppe de to øverste pladser, men i det 91. minut scorede Sydkorea til 2-1, hvilket betød, at Sydkorea var videre fra gruppen, fordi de havde scoret flest mål. Dermed skulle Uruguay score et tredje mål mod Ghana for at gå videre som nummer to. Det lykkedes ikke, og Sydkorea gik videre på et vanvittigt scenarie, som ellers er meget usandsynligt. 

sydkorea vm 2022

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 29. November 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder