Statistikker er guld værd, især hvis man kan udnytte deres potentiale og selvfølgelig også forstå, at selv statistikker kan fejle, når man ønsker at gætte udfaldet af nogle sportsbegivenheder.

Det er altid en fordel at inddrage statistikker, når du har udvalgt dig nogle sports betting-markeder som fx håndbold. Statistikker afslører mulige sandsynligheder, som er altafgørende inden for odds-verden.

I denne artikel kommer vi omkring de mest populære statistikker i den danske herrehåndboldliga.

 

De statistisk bedste hold i herrehåndboldligaen de seneste fire sæsoner

Statistikker fra sæsonen 19/20

Mest målfarlige hold

Hold der har lukket færrest og flest mål ind

De hårdest spillende hold

Hold med flest/færrest tekniske fejl

Mest og mindst træfsikre hold på straffekast

Hold med de bedste målmænd

Statistikker fra sæsonen 18/19

Mest målfarlige hold

Hold der har lukket færrest og flest mål ind

De hårdest spillende hold

Hold med flest/færrest tekniske fejl

Mest og mindst træfsikre hold på straffekast

Hold med de bedste målmændMest målfarlige hold

 

Håndboldstatistikker fra sæsonen 19/20

Mest målfarlige hold

GOG var i 19/20 det mest scorende hold i herrehåndboldligaen. De angrebsivrige youngguns fra GOG havde et gennemsnit på 30,4 pr. kamp. Det blev til i alt 730 mål i 24 kampe.

Ikke overraskende fulgte de tre andre tophold fra den sæson, BSH, THH og Aalborg Håndbold, lige efter. Selvom Aalborg kun lå nummer fire, hvad angår flest mål i den sæson, endte de alligevel som nr. 1 i grundspillet.

Hold der har lukket færrest og flest mål ind

En årsag til, at Aalborg blandt andet endte med at ligge nr. 1 i grundspillet, var fordi, det var det hold, der havde lukket næstfærrest mål ind – 637 mål. Holstebro havde lukket færrest mål ind på 624.

Fredericia havde flest problemer med at sætte en stopper for deres modstanderes mål. De endte med at lukke 736 mål ind. KIF Kolding og Nordsjælland fulgte trop med 730 og 721 mål.

De hårdest spillende hold

Skjern gik i sæsonen 19/20 mest til makronerne. De fik således 90 udvisninger i 24 kampe, hvilket svarer til 3,75 udvisninger pr. kamp. KIF Kolding gik også til stålet med 85 udvisninger – 3,54 udvisninger pr. kamp.

Englebasserne var Aalborg Håndbold, som kun fik 41 udvisninger, svarende til 1,71 udvisninger pr. kamp. Det kan man kalde overlegenhed, når man ikke behøver at spille hårdt på en håndboldbane.

I gennemsnit for hele ligaen faldt der 2,82 udvisninger pr. kamp.

Hold med flest/færrest tekniske fejl

De største kluddermikler i 19/20 var KIF Kolding, som formåede at lave 239 tekniske fejl – svarende til næsten 10 tekniske fejl pr. kamp. De havde klart flest fejlafleveringer, hvilket lød på i alt 141. Fredericia var i den sæson heller ikke så gode venner med bolden. De jokkede i spinaten 238 gange.

Sønderjyske var mest omhyggelig med ikke at begå tekniske fejl i den sæson. De lavede kun 183 fejl i alt. Lemvig var næstmest omhyggelig med kun 184 tekniske fejl.

I alle ligaens 24 kampe forekom der i gennemsnit 8,77 tekniske fejl.

Mest og mindst træfsikre hold på straffekast

Skjern var de mest træfsikre på straffekast i 19/20. Ud af de i alt 100 straffekast som de fik tilkendt, scorede de på 84 af dem. Et let regnestykke, som giver et resultat på 84% træfsikkerhed.

Skanderborg var ikke langt bagefter med 81,36%. De fik også tilkendt betydelig færre straffekast end Skjern med 59.

Lemvig-Thyborøns straffekastsprocent var ikke just imponerende i sæsonen 19/20. Det svarede til at spille plat eller krone, hvor sandsynligheden ville være 50% for, at de brændte eller scorede. Vi overdriver en smule. Lemvig havde en træfsikkerhed på 64,6%. Aarhus Håndbold var ikke meget bedre med 66,22%

Hold med de bedste målmænd

I åbent spil havde TTH Holstebro flest redninger. Ud af i alt 888 skud hev Holstebros målmænd 331 redninger ud af ærmerne. Det svarer til en gennemsnitlig redningsprocent på 37,27.

Aalborg havde også godt gang i redningerne med 36,06%. De havde præcis samme antal redninger som TTH Holstebro. De tillod dog flere skud i åbent spil.

Håndboldstatistikker fra sæsonen 18/19

Mest målfarlige hold

Tendenserne i sæsonen 18/19 var de samme som i sæsonen 19/20. De hold, som lå i toppen af tabellen, er også dem, som primært har scoret flest mål.

Aalborg Håndbold overgik GOG fra sæsonen 19/20. De formåede i gennemsnit at lave 30,6 mål pr. kamp, svarende til i alt 795 mål i grundspillet. Skjern og BSH fulgte efter med henholdvis 30,3 og 30 mål i gennemsnit pr. kamp.

Hold der har lukket flest og færrest mål ind

Bundholdene Lemvig-Thyborøn og TMS Ringsted er ikke overraskende de hold, som lukkede flest mål ind i den sæson. Lemvig lukkede i gennemsnit 29,9 mål ind pr. kamp. TMS Ringsted var i samme båd med 29 mål.

Igen som i sæsonen 19/20 havde Aalborg Håndbold også godt styr på deres forsvar, da samlet kun lukkede 691 mål ind, svarende til 26,5 mål pr. kamp.

Det bedste hold til at holde sine modstandere fra fadet var GOG, som kun tillod modstanderen at score i gennemsnit 26,2 mål pr. kamp.

Seks rekordholderne på det danske dame- og herrelandshold

De hårdest spillende hold

Både Ribe-Esbjerg og TMS Ringsted skruede bissen på i 18/19-sæsonen. Begge hold fik klart flest udvisninger. Ribe-Esbjerg fik i alt 110, mens TMS Ringsted landede på 109. Ribe-Esbjerg og TMS Ringsted havde en klar tendens til at få lige over fire udvisninger pr. kamp.

I gennemsnittet blev der i alle kampe slynget ca. 3 udvisninger ud pr. kamp.

Hold med flest og færrest tekniske fejl

KIF Kolding var atter engang mest uvenner med bolden, eller hvad der ellers er skyld i tekniske fejl. De var mere tilbøjelige til at begå tekniske fejl i 18/19-sæsonen og havde en træls tendens med at dumme sig over 10,5 gange pr. kamp.

Det samme skete for TMS Ringsted, som også lavede et hav af uprovokerede fejl. Det er oftest kendetegnet for de mindre gode hold, at tekniske fejl fylder meget. Vi kan dog konstatere, at tophold som Skjern og Aalborg også begik mange tekniske fejl i den sæson. Skjern begik i gennemsnittet 9,35 fejl pr. kamp, hvilket svarer til en femteplads i denne kategori, mens Aalborg i snit begik 9,08 tekniske fejl pr. kamp.

Bjerringbro-Silkeborg havde færrest teknisk fejl i den sæson. De begik 190 i 26 kampe.  

Mest og mindst træfsikre hold på straffekast

Skjern kan bare noget på straffekast. Igen i sæsonen 18/19 var de nærmest sikkerheden selv på straffe. De havde en vanvittig scoringsprocent på 85,61. De brændte altså kun 19 straffekast i gruppespillet.

BSH var også oppe på samme niveau som Skjern med en træfsikkerhed på 81%

Ribe-Esbjerg og Sønderjyske var i den anden ende. De havde lidt flere problemer med at omsætte straffekastene til mål. Holdet scorede således kun på 62,16% af deres straffekast. Sønderjyske var en smule bedre med 66,3%.

Hold med de bedste målmænd

I sæsonen 18/19 havde flere hold en godkendt redningsprocent. Aalborg og Skjern sluttede bedst af med en samlet redningsprocent på henholdsvis 33,69 og 33,4.

Lemvig og TMS-Ringsted endte også forkert i denne tabel. De havde ikke nær så stor succes med redningerne og forsvaret. Lemvig sneg sig op på en redningsprocent på 23,65. Ringsted havde en lidt bedre mur i målet end Lemvig i denne sæson, svarende til ca. tre procentpoint højere.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Michael Sohn

Først publiceret: d. 17. februar 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag