Vi fundet seks rekordindehaver for både det kvindelige og mandlige herrelandshold. Rekordhaverne er nogle af de største danske landsholdsspillere gennem tiden. Oversigten lyder som følger:

 

Hvem har spillet flest kampe for dame- og herrelandsholdet?

For mændenes vedkommende er det håndboldlegenden, Lars Christiansen, som er indehaver af den rekord. I sin aktive karriere blev det til i alt 338 landskamp. Den rekord kommer Lars Christiansen til at sidde tungt på mange endnu, for hans nærmeste forfølger Hans Lindberg er på 270 landskampe.

Kvindernes rekordindehaver er en af de bedste danske kvindelige håndboldspillere gennem tiden, Janne Kolling. Hun nåede at trække den rødhvidetrøje over hovedet 250 gange. Hvis målmanden Karin Mortensen, havde forsat sin landsholdskarriere et par yderligere, havde hun nok indhentet Kollings rekord. Hun sluttede nemlig på 233 landskampe.

 

Hvem har scoret flest mål for de respektive landshold?

På kvindernes side er det den tidligere playermaker Camillia Andersen, som scoret flest mål på det danske hold. I de 194 kampe hun spillede for Danmark, scorede hun 846 mål. Hun slog dermed Janne Kolling, som tidligere havde rekorden, som lød på 756 mål. Anja Andersen indtager tredjepladsen med 725 mål.

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at Lars Christiansen også er indehaver af denne rekord, eftersom han har spillet fleste kampe. Han nettede utrolige 1503 gange for Danmark. Spørgsmålet er om Mikkel Hansen kan nå at indhente sin tidligere landsholdskollega. Status er, at han i 2020 er på 1033 mål.

Hvilke spillere har samlet scoret flest mål ved VM?

På kvindelandsholdet formåede Stine Jørgensen ved VM i 2019, at indhente Anja Andersens rekord på 133 mål. Stine Jørgensen er dermed indehaver af rekorden med 139 mål. 

Hvad herrerne angår, så kan Mikkel Hansen prale med at han scoret flest mål for Danmark ved VM. Denne gang er det ikke Lars Christiansen, selvom han indtager andenpladsen med 236 mål. Mikkel Hansen er i 2020 på 271 scoringer og mon ikke han runder de 300 om nogle år.

 

Hvilke spillere har samlet scoret flest mål ved OL?

Mikkel Hansen indtager igen måltronen for herrelandsholdet, når det gælder OL. Han er indtil videre på 104 mål og lur os ikke, om han udbygger føring, når næste OL kommer – Danmark er nemlig forsvarende mestre efter de vandt i 2016 i Brasilien. Lasse Svan har scoret anden flest mål ved OL – 53.

Katrine Fruelund vippede Camilla Andersen (60 mål) af pinden, da hun var med til sikre Danmark guld i 2004 mod Korea. I 2020 er Fruelund stadig indehaver af rekorden med 72 mål, eftersom det kvindelige landshold har haft svært ved at kvalificere sig til OL - håndbold i dag i 2020 er ikke hvad det har været, kvinderne skal nok vende stærkt tilbage om nogle r. Frueland kan dog godt se frem til mange flere år på tronen endnu.

 

Hvilke spillere har samlet scoret flest mål ved EM?

Ved EM-slutrunder har Stine Jørgensen atter engang været suveræn. Hun har i 24 EM-kampe scoret 98 mål. Selvom Rikke Skov har spillet 33 EM-kampe, må hun stadig nøjes med andenpladsen med 93 scoringer.

Blandt herrerne er det igen en verdens bedste håndboldspillere nogensinde, Mikkel Hansen, som indtager tronen. I 2020 er han indtil videre noteret for 213 mål for det danske herrelandshold. Lars Christiansen må igen se sig overgået på den front med sin 187 mål. Mikkel Hansen har endda i skrivende stund spillet 11 EM-kamp mindre end sin tidligere landsholdskollega.

Gå ikke glip af den akutelle odds bonus!

 

Hvilke trænere har flest landskampe?

Ulrik Wilbek er mr. Håndbold ham selv. I hele sin levetid har han altid været involveret i håndbold på den ene eller anden måde. Han nåede således at være i spidsen både for dame- og herrelandsholdet. Dette har samlet udmøntet sig i 394 kampe, som landstræner.

Jan Pytlick følger trop og er lige i hælene på Wilbek med 389 kampe på CV’et som dansk landstræner.

Det bliver svært at indhente de to træneres rekorder. Herrelandsholdet nuværende træner Nikolaj Jacobsen er indtil videre på 49 landskampe, som træner. Mon han på et tidspunkt får indhentet de to koryfæer i dansk håndbold?

 

Afslutningsvis håber vi at alle de ovenstående rekorder får nye indehaver, så hurtigt så muligt, fordi så er det meget sandsynligt, at Danmark som håndboldnation har haft stor succes.

*Credits: artiklens billede tilhører Andrew Medichini/Associated Press

Først publiceret: d. 16. august 2020

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
VM i herrehåndbold 2021 – Quiz

VM i herrehåndbold 2021 – Quiz

Mikkel Hansens løn og formue

Mikkel Hansens løn og formue

Quiz: EM i kvindehåndbold

Quiz: EM i kvindehåndbold

Verdens bedste målmænd i herrehåndbold nogensinde

Verdens bedste målmænd i herrehåndbold

Håndboldquiz: gæt en håndboldspiller

Håndboldquiz: gæt en håndboldspiller