Søren Kjeldsen er en dansk golflegende. Vi får det måske til at lyde som om, Søren Kjeldsen for længst er stoppet, men faktisk er Kjeldsen still going strong i 2022 i en alder af 46 år. Søren Kjeldsen har igennem mange årtier været en dansk frontfigur i golfverden.

Søren Kjeldsen var med til at sætte barren endnu højere for danske golfspillere, da han fik sit gennembrud. Ambitionen har Søren Kjeldsen aldrig lagt skjul på: Han ville være den bedste golfspiller i verden, og i princippet kan han stadig nå det, eftersom han stadig er aktiv. Det ville være første gang i dansk golfhistorie, hvis en dansker formåede det.

Lad os finde ud af den bedste placering, Søren Kjeldsen hidtil har haft på verdensranglisten, og meget mere.

 

Søren Kjeldsens golfkarriere opsummeret

Hvornår blev Søren Kjeldsen professionel golfspiller?

Hvor mange golfturneringer har Kjeldsen vundet?

Hvor mange Majors har Søren Kjeldsen deltaget I?

Hvor mange præmiepenge har Søren Kjeldsen vundet?

Hvad er Søren Kjeldsens bedste placering på verdensranglisten?

 

Hvornår blev Søren Kjeldsen professionel golfspiller?

I 1995 var Danmark ikke kendt for at udvikle de helt store golfspillere. Dog så de fleste et lys i en dengang 20-årig Søren Kjeldsen, som blevet professionel golfspiller samme år. Til at begynde med i 1995 prøvede Søren Kjeldsen primært kræfter med nordiske turneringer som Finnish Open, Danish Open og Norwegian Open. Der skulle noget erfaring til, før de store skridt i golfverden kunne tages.

I sin første sæson som professionel deltog han i syv turneringer, som alle var Challenge-turneringer. 

Søren Kjeldsen

 

Hvor mange golfturneringer har Kjeldsen vundet?

Søren Kjeldsen er nok ikke helt tilfreds selv med antallet af sejre i sin professionelle karriere. Det kan måske være en af årsagerne til, at han stadig er at finde på de snorlige golfbaner rundt omkring i verden, hvor han er et værdigt bet

Søren Kjeldsen har i alt vundet fem golfturneringer. Den første turneringssejr var i 1997, da han vandt Challenger-turneringen Volvo Finnish Open. Hans seneste sejr var i 2015, da han vandt World Tour-turneringen Dubai Duty Free Irish Open.

I skrivende stund har Søren Kjeldsen deltaget i i alt 643 golfturneringer.

Søren Kjeldsen

 

Hvor mange Majors har Søren Kjeldsen deltaget I?

I 2001 slog Søren Kjeldsen igennem på den allerøverste golfscene, da han tilspillede sig deltagelse ved sin første Major, nemlig The Open. Siden 2001 har Søren Kjeldsen deltaget ved The Open ni gange, og fem gange har han misset at gå videre fra kvalifikationen.

I 2010 og 2016 formåede Søren Kjeldsen at tilspille sig en plads ved alle fire Majors. US open har Søren Kjeldsen deltaget i fem gange. Hans bedste placering var nr. 33 i 2010.

Søren Kjeldsen prøvet sine golfevner af ved PGA-tour seks gange i alt. Hans hidtil bedste placering var i 2009, da han blev nr. 6. Det er i skrivende stund stadig Kjeldsen bedste placering i en Major.

The Masters har Kjeldsen prøvet at deltage i færrest gange – fire gange har han været med.

Det blevet til i alt 24 Majors for Søren Kjeldsen, der deltog i sin sidste Major i 2017.

Søren Kjeldsen

Hvor mange præmiepenge har Søren Kjeldsen vundet?

På nuværende tidspunkt har Søren Kjeldsen samlet vundet omkring 118 mio. kroner i præmiepenge. Hans mest vindende sæson var i 2015, hvor han vandt 14,5 mio. kr. I den sæson vandt Kjeldsen også sin femte og seneste golfturnering, nemlig Dubai Duty Free Irish Open. Den sejr indbragte ham lidt over 3 mio. kroner.  

Den hidtil største præmiesum, som Søren Kjeldsen har vundet, lød på 5,3 mio. kroner, da han vandt Volvo Masters i Spanien i 2008. Selv samme turnering var Søren Kjeldsen tæt på at vinde i 2007, hvor det blev til en andenplads og en præmiesum på 2,6 mio. kroner.

Tjek al aktuel golf betting

I 2021 vandt Søren Kjeldsen omkring 1,5 mio. kr. i præmiepenge efter at have deltaget i 25 turneringer. I 2022 har Kjeldsen indtil videre deltaget i fire turneringer og vundet tæt på 600.000 kr. 

 

Hvad er Søren Kjeldsens bedste placering på verdensranglisten?

Målt på en hel sæson er Søren Kjeldsens bedste placering på den europæiske rangliste nr. 10 ifølge europeantour.com. i 2008 slog han nemlig sit navn fast i toppen af golfverden. Året efter, i 2009, var han oppe på en 13. plads på den europæiske rangliste.

Der skulle gå nogle år, før Kjeldsen var tilbage i toppen af ranglisten. I 2015 lå han på et tidspunkt nr. 15, og i 2016 var han nr. 18.

Nok om den europæiske rangliste. Den bedste placering, Søren Kjeldsen har haft på verdensranglisten, var som nr. 31. Det skete tilbage i 2013. I skrivende stund er der langt for Søren Kjeldsen, hvis han vil nå toppen af golfverden. Han er i skrivende stund uden for top-500 ifølge OWGR.com.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 3. april 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg