Signe Bruun er en kommende danske stjerne i kvindefodbold. Hun har længe været et af de største talenter, og der tegner sig en endnu lysere fremtid for dansk kvindefodbold, hvor blandt andet Signe Bruun helt sikkert kommer til at spille en stor rolle sammen med mange andre fremadstormende kvindelige fodboldspillere.

Signe Bruun er et navn, de fleste skal notere sig, for hun kommer til at brage igennem om nogle år på både landsholdet og på klubplan.

 

Signe Bruun | hidtidige fodboldkarriere

Signe Bruun og det danske landshold

Hvilke fodboldklubber har Signe Bruun spillet for?

Signe Bruuns største triumfer

Hvad tjener Signe Bruun mon?

 

Signe Bruun og det danske landshold

Inden Signe Bruun fik debut på danske A-landshold, havde hun været inde omkring samtlige U-landshold. Hendes fodboldtalent var åbenlyst. Hun nåede at spille i alt 41 U-landskampe, og i løbet af disse 41 kampe scorede hun 28 mål. På U17-landsholdet spillede hun 13 kampe og scorede 19 mål. Hendes målnæse var ikke til at tage fejl af.

Den 24. oktober 2017 havde Signe Bruun brug for at prøve sit fodboldtalent af på en højere hylde, og det fik hun lov til, da hun debuterede på A-landsholdet – i en alder af blot 19 år. Selv samme år blev hun kåret til Årets Talent 2017. Signe Bruun gjorde debuten til en drøm, da hun efter få minutter på banen scorede sin første A-landskamp mål.

Lidt over fire år senere har Signe Bruun i 2022 spillet 20 kampe og scoret intet mindre end 14 mål. Den mest scorende spiller er Pernille Harder med 67 landsholdsmål. Noget siger os, at Signe Bruun også har scoret omkring de 60-70 mål, når hun er omkring 29 år.

signe bruun

 

Hvilke fodboldklubber har Signe Bruun spillet for?

Signe Bruun startede med at udfolde sit fodboldtalent i IK Skovbakken/VSK Aarhus. Det blev dog kun til et enkelt år i det østjyske, for et af Danmarks største kvindehold, Fortuna Hjørring, fik øjnene op for den blot 16-årige angriber på daværende tidspunkt. På knap fire år nåede Signe Bruun at spille 88 ligakampe for den nordjyske klub.

Samme år drog hun på udlandseventyr, hvor et af Europa største kvindehold, Paris Saint Germain, tilbød Signe Bruun en treårig kontrakt.

I sin første sæson spillede Signe Bruun 13 kampe og scorede tre mål. Desværre løb hun ind i slem skade i 2019, som holdt hende ude hele året, hvilket var virkelig ærgerligt, da hun på det tidspunkt var i fuld gang med sin udvikling. I 20/21-sæsonen gjorde hun comeback med 18 kampe i ligaen, hvor hun bidrog med syv mål. Signe Bruun var tilbage i fuld vigør.

Gå aldrig ned på betting tips hos 888sport

Samme sæson udløb Signe Bruuns kontrakt med PSG. En forlængelse virkede oplagt, men i stedet valgte Brrun at skifte til mesterskabsrivalerne fra Lyon. Signe nåede at spille 11 ligakampe og score 6 mål i den første halvsæson. Derfor var det noget overraskende, da det i starten af 2022 blev officielt, at Bruun blev udlejet til Manchester United for resten af sæsonen.

Vi glæder os til at se den danske målsluger i en af de største fodboldklubber i verden. Vi krydser fingre for hendes ophold i United og selvfølgelig, når hun vender tilbage til Lyon.

signe bruun

Signe Bruuns største triumfer

Da Signe Bruun spillede i Danmark, nåede hun at vinde det danske mesterskab to gange med Fortuna Hjørring. Det skete i 2016 og 2018. En perfekt måde at afslutte sin tid i Fortuna Hjørring på.

Efter at være blevet ramt af et skadeshelvede i 2019 kunne timingen nærmest ikke have været bedre for Signe Bruun, der sammen med PSG vandt det første mesterskab i klubbens historie. Dermed ødelagde PSG og Signe Bruun Lyons gode sejrsstime og sørgede dermed for, at rivalerne ikke vandt deres 15. mesterskab på stribe. PSG- mesterskab spolerede mange fodbold odds

I 2021 blev Signe Bruun kåret til den bedste kvindelig fodboldspiller i Danmark. Hun vandt den fornemme pris foran Pernille Harder og Rikke Sevecke.

signe brrun

Hvad tjener Signe Bruun mon?

I sin tid i Danmark fik Signe Bruun nok en meget beskeden løn i Fortuna Hjørring. Vi snakker nogle tusinde kroner, men heller ikke mere. I Danmark er lønforholdene stadig relativt små sammenlignet med andre europæiske kvindehold.

Skiftet til Paris gjorde dog, at Signe Bruun kunne begynde at leve af at spille fodbold. Det er blot spekulationer og vores bud, men mon ikke Signe Bruun tjente mellem 20-30.000 om måneden i PSG.

Da verdens bedste kvindehold, Lyon, valgte at hente Signe Bruun kunne de helt sikkert også tilbyde hende en højere årsløn end den, hun fik i PSG.

signe bruun

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 22. marts 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Emiliano Marcondes løn

Nicolai Boilesen løn

Robert Skov løn

Jess Thorup træner og løn

Brentford og Christian Eriksen 2022