Danmark går en stor golffremtid i møde. Det ser nemlig utrolig lovende med Rasmus Højgaard som bannerfører for de rød-hvide. Rasmus Højgaard har potentialet til overgå en masse danske golfrekorder.

På nuværende tidspunkt er Rasmus Højgaard 21 år og allerede en relativt erfaren golfspiller, fordi han som juniorspiller i flere omgange har vist, at han skulle være en af de bedste golfspillere i verden fra sin generation. Det, samt hvor mange præmiepenge Rasmus Højgaard i skrivende har vundet, vender vi tilbage til senere i denne artikel.

 

Golfspilleren Rasmus Højgaard

Hvornår blev Rasmus Højgaard professionel golfspiller?

Hvor mange golfturneringer har Rasmus Højgaard vundet?

Hvor mange Majors har Højgaard deltaget i?

Hvor mange præmiepenge har Rasmus Højgaard vundet?

Hvor ligger Rasmus Højgaard på verdensranglisten?

 

Hvornår blev Rasmus Højgaard professionel?

Rasmus Højgaards interessere for golf opstod i hans hjemegn omkring Billund, hvor han begyndte at beherske og udvikle sine golfevner. Gyttegård Golfklub blev hurtigt fristedet for Rasmus Højgaard, der nok brugte mere tid på golfbanerne end på skolebænken. Mon ikke Rasmus Højgaard efterhånden kan samtlige 18 golfhuller i Hejnsvig, hvor Gyttegård Golfklub ligger, i blinde. Rasmus Højgaard har nemlig været medlem i golfklubben siden 2008.

Tre år senere begyndte Rasmus Højgaard at stige i graderne indenfor golfverden, hvor han vandt utallige amatørturneringer, og på den første dag i 2019 kunne Rasmus Højgaard kalde sig professionel golfspiller. 

Rasmus Højgaard

 

Hvor mange golfturneringer har Rasmus Højgaard vundet?

Rasmus Højgaard begyndte allerede at spille med de store drenge i 2017 og 2018, hvor han som amatør fik lov til at deltage i tre World Tour-turneringer.

På nuværende tidspunkt har Rasmus Højgaard deltaget i 21 Challenge-turneringer og 45 World Tour-turneringer. Højgaard nåede aldrig at vinde en Challenge-turnering, men han har på nuværende tidspunkt vundet tre DP World Tour-turneringer.

Find alle golf betting odds

Den første turneringssejr kom i 2019, da Rasmus Højgaard vandt Mauritius Open. Et år senere vandt han ISPS Handa UK Championship. Højgaards seneste turneringssejr var i august 2021, da han vandt den prestigefyldte turnering European Masters. Golffremtiden ser lovende ud for den 21-årige Rasmus Højgaard.

 

Hvor mange Majors har Højgaard deltaget i?

I 2020 fik Rasmus Højgaard lov til at udleve en stor drøm, da han fik sin Major-debut ved US Open. Året efter fik Højgaard lov til at deltage i sin anden Major-turnering, da han skulle prøve kræfter med US PGA. Det blev til en flot 79. plads. Det år vandt Phil Mickelson hele molevitten.

I 2022 kan Rasmus Højgaard se frem til mange flere Major-turneringer, hvor har måske skal duellere mod sin tvillingebror Nicolai Højgaard.

Rasmus Højgaard

 

Hvor mange præmiepenge har Rasmus Højgaard vundet?

På nuværende tidspunkt i 2022 har Rasmus Højgaard indtil videre vundet ca. 12 mio. kroner i præmiepenge. 2021 var hans hidtil mest succesfulde år mht. til præmiepenge, hvor han tjente 5,5 mio. kroner.

Sejren i European Masters i 2021 har hidtil kastet den største præmiesum af sig i Højgaards relativt unge karriere. Vinderen kunne således inddrage en præmiesum på 2,3 mio. kr. Det kan meget vel blive til en eller to turneringssejre for Rasmus Højgaard i 2022, og dermed kan der også vente ham en stor præmiesum.

Rasmus Højgaard

Hvor ligger Rasmus Højgaard på verdensranglisten?

På European Tour indtager Rasmus Højgaard i skrivende en 42. plads. På verdensranglisten, OWGR, ligger Rasmus Højgaard nr. 112 og er i øjeblikket den tredje bedst placerede dansker. Rasmus’ tvillingebror Nicolai er den bedst placerede dansker efterfulgt af Marcus Helligkilde. Når 2022 nærmer sig sin ende, håber vi på at kunne se Rasmus Højgaard indenfor top-50 på verdensranglisten. De danske golfspillere kommer om nogle år til at været helt med i toppen af den store golfverden. Drømmen lever i bedste velgående, især med tvillingebrødrene Højgaards indtog på golfscenen.

live bet på de bedste golfturneringer

I 2020 var Rasmus Højgaard placeret som nr. 16 på ranglisten på European Tour. Dengang blev det til to turneringssejre: én andenplads og én tredjeplads.  

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 01. april 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg