I denne artikel opsummerer vi i korte træk Rasmus Falks fodboldkarriere, og hvilke lønstigninger han har været igennem, siden han fortjent fik en professionel fodboldkontrakt i OB. Man skulle næsten tro, at Rasmus Falk har svoret evigt troskab til Superligaen, hvor han i skrivende stund har spillet i 12 sæsoner. Han er en af de mest rutinerede Superliga-spillere i 2021 med sine 284 kampe i en alder af 29 år.   

 

Rasmus Falks karriere og lønniveau

Rasmus Falks begyndelse i OB

En bærende profil i OB

En af Superligaens største kreatører

 

Rasmus Falks begyndelse i OB

Allerede som ung var Rasmus Falk et åbenlyst fodboldtalent, og derfor var OB aldrig i tvivl om at tilbyde Rasmus Falk en treårig fuldtidskontrakt tilbage i 2009. 17 år gammel og fuldtidsprofessionel måtte på det tidspunkt have ført til en løn på omkring 20.000-25.000 kr. Han var trods alt et af Danmarks største talenter, men som stadig skulle flytte sig det sidste stykke.

Tilbage i 2010, da Superligaen dengang hed SAS Ligaen, fik Rasmus Falk debut for OB, som på daværende tidspunkt var fyldt af store Superliga-profiler. I den efterfølgende sæson i 10/11 begyndte Falk at bide sig fast som vanlig indskifter, der bidrog med et mål og fire assists.

OB kvitterede med en forlængelse på fire år, så Falk og OB nu havde papir på hinanden frem til 2015. Den lange kontrakt medførte også en større grundløn, som nok lød på omkring de. 50-70.000 kr. om måneden.

Falks fremtid var sikret, hvilket gav ham ro på banen, og det betød, at Falk kunne begynde at præstere. Rasmus Falk var et af lyspunkterne i OB i 11/12 og 12/13, også selvom klubben var I krisetider. Selvom OB endte på en skuffende 10. plads i 2012, endte Rasmus Falk med få forbedret sin kontrakt, så den nu løb til 2016. Mon ikke han også havde argumenterne på plads til at få yderligere en lønstigning, så månedslønnen lød på omkring 90.000-110.000 kr. Falk var på det tidspunkt et af Superligaens største talenter.

Tjek alle aktuelle champions league odds

 

En bærende profil i OB

OB leverede stadig nogle middelmådige sæsoner, hvor de aldrig rigtig bed sig i toppen. Rasmus Falk fik i den periode mere hår på brystet, for i takt med, at OB kæmpede med at præstere, fik Rasmus Falk ansvaret – som den bærende profil, han var på det tidspunkt – for at kreere chancer og delvist også score mål.

Han gjorde sit bedste for et OB, som aldrig rigtig kom til at fungere som ønsket. I 13/14 scorede han seks mål og leverede 4 assists. Han var i den sæson OB’s næstmest scorende spiller. I 14/15 blev han OB’s topscorer med fem mål, hvilket ikke just var prangende for OB.

I den efterfølgende sæson i 15/16 spillede Rasmus Falk sin hidtil bedste sæson. Han var en ustoppelig profil for OB, som scorede seks mål og serverede bolden på et sølvfad ni gange. God timing for Rasmus Falk, som på det tidspunkt lå i forhandlinger med OB om forlængelse, men som også lyttede til, hvad andre klubber havde at tilbyde.

En af Superligaens bedste kreatører

OB kunne efter sigende ikke tilbyde Rasmus Falk en bedre lønpakke end den, han allerede havde. En forlængelse med OB blev derfor ikke aktuel.

Rasmus Falk skulle ikke bruge meget betænkningstid, da FCK, Superligaens ubestridte bedste hold, præsenterede deres plan for Superligaens bedste kreatør. Rasmus Falk endte med at få en fireårig kontrakt, som ifølge diverse medier indeholdt en månedsløn på ca. 400.000 kr.

Rasmus Falk beviste, at han havde kvalitet nok til at gå direkte ind i startopstillingen på et stjernespækket FCK-mandskab, hvor konkurrencen var meget større. Han udviklede sig til at blive en af de bedste Superligaspillere. Han er ikke blevet kåret til Årets Superligaspiller endnu, men det kommer måske i den nærmeste fremtid. Det er i hvert fald et meget sandsynligt bet

I 2020 sikrede FCK sig nemlig Rasmus Falks tilstedeværelse i det københavnske i yderligere fem år. Rasmus Falk skal være en af grundstenene for at løfte FCK til nye højder. Den nye kontrakt har gjort Falk til en af de bedst betalte spillere i Superligaen – se hvem de andre bedst betalte Superligaspilere er. Ifølge flere medier skulle han modtage en månedsløn på hele 750.000 kr. – svarende til ca. ni millioner om året.

En løn som er godt givet ud for en af Superligaens absolut bedste spillere.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Wolfgang Rattay

Først publiceret: d. 7. april 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder