Premier League er et af de mest populære betting-markeder i sportsverden. Premier League-kampe er dog ofte også nogle af de mest uforudsigelige fodboldkampe.

Derfor er det ikke kun nok at have styr på de basale PL-statistikker. Det er vigtigt at komme omkring de utallige af andre statistiske områder, så man har et bedre beslutningsgrundlag, når man udvælger de mest interessante premier league odds.

For at gøre jer en tjeneste opsummerer vi her nogle interessante statistikker, som vi har fundet, og som måske kan gavne dig, når du skal vælge odds i Premier League:

Interessante Premier League-statistikker

Mål fordelt efter antal minutter

Mål fordelt på positioner

Point efter at have været bagud

 

Mål fordelt efter antal minutter

Indtil videre i 20/21-sæsonen kan vi konstatere følgende:

 • Manchester United har scoret flest mål efter det 90. minut. Seks gange har de sneget et mål ind i slutminutterne. I Premier League er der indtil videre blevet scoret 34 mål efter det 90. minut.
 • Manchester City har scoret flest mål i første halvleg. 33 gange har de ramt nettet.
 • Liverpool og Leeds er klart mest målfarlige i anden halvleg. Begge hold har scoret 10 gange så mange mål i anden halvleg som i første halvleg.
 • I modsætning til det er det Everton, Southampton og City, som er mest målfarlige i første halvleg.
 • Der er i alt blevet scoret 335 mål fra det 1. minut til det 45. minut. Fra det 46. til det 90. minut er det indtil videre blevet til 356 mål.

I 19/20 kunne vi konstatere følgende:

 • I den sæson blev der også scoret flest mål i anden halvleg – 509 vs. 442.
 • Samlet set blev der scoret 50 mål efter det 90. minut. Aston Villa var med fem scoringer de mest målfarlige på dette tidspunkt i kampen.
 • City scorede klart flest mål i anden halvleg med 51 scoringer. City var også de mest målfarlige i første halvleg med 44 scoringer.
 • Crystal Palace var de mest ufarlige i første halvleg med 10 sølle scoringer.
 • Wolves og Leicester havde den største måldifference i forhold til mål i første og anden halvleg. Begge var flyvende i anden halvleg sammenlignet med første halvleg – Wolves med en forskel på 13/34 og Leicester med en forskel 23/39.

Mål fordelt på positioner

I 20/21-sæsonen kan vi indtil videre konstatere følgende:

 • Chelsea har det målfarligste forsvar i Premier League. 11 gange har en forsvarsspiller fra Chelsea scoret et mål.
 • Manchester City og Leicester har i skrivende stund de mest scorende midtbanespillere i Premier League. Midtbanespillere fra begge klubber har samlet scoret 26 mål.
 • Tottenham og Liverpool kan prale af at have det de giftigste angribeer. Tottenhams angriber har indtil videre scoret 38 mål, mens Liverpools angrebstrio er på 37 mål.
 • I Premier League er der indtil videre blevet scoret i alt 107 mål fra forsvarsspillere, 183 fra midtbanespillere og 424 mål fra angribere.

I 19/20 kunne vi konstatere følgende:

 • Newcastle og Liverpool havde sæsonens målfarligste forsvar. Newcastles forsvar scorede 14 basser, mens Liverpool landede på 12 mål.
 • Vi kan igen konstatere, at Citys midtbanespillere har de største målnæser i Premier League. De scorede i alt 35 mål. Det er mere end de fleste angribere på de andre Premier League hold. Liverpool havde med 20 mål de næstmest scorende midtbanespillere.
 • Citys angribere scorede tilsammen 61 mål, hvilket var rekord i den sæson. Liverpools angribere fulgte trop med 51 stk.
 • I den sæson scorede forsvarsspillere samlet 123 mål. Midtbanespillere lå på 229 mål, og angribere på 650 stk.

 

Point efter at have været bagud

I 20/21-sæsonen kan vi indtil videre konstatere følgende:

 • Manchester United har i 20/21-sæsonen været de mest umulige at få ud af fatning, selvom de er kommet bagud. Indtil videre har de været bagud 12 gange. Syv ud af de 12 gange har de formået at få vendt et truende nederlag til sejr. De næstbedste til at vende et nederlag til sejr er Leicester, der har formået at vinde fire kampe ud af de 15 kampe, som de har været bagud i.
 • City har været bagud sølle fem gange, hvilket er det laveste antal indtil videre i Premier League 20/21. Chelsea følger trop med 10 gange.
 • Sheffield er ikke overraskende det hold, som er kommet bagud flest gange. 24 gange er det sket. 0 gange har de vendt et nederlag til sejr. City, Brighton, Newcastle, Fulham og Aston Villa har heller ikke fået vendt et nederlag til sejr endnu.

 

I 19/20 kunne vi konstatere følgende:

 • Wolves fik i sæsonen 19/20 flest point efter at have været bagud i alt 22 gange. 21 point fik de skrabet sammen. Fire sejre og ni uafgjorte. Liverpool fik næstflest point efter at have været bagud 10 gange. De fik vendt et truende nederlag til sejr seks gange og fik en enkelt uafgjort.
 •  Liverpool var dermed også den PL-klub, som kom bagud færrest gange i 19/20. Liverpool var med sine seks sejre også den klub, som fik vendt flest truende nederlag til sejr.
 • Hver evig eneste gang, Norwich kom bagud, tabte de. Det skete 27 gange. Watford og Crystal Palace kom også ofte bagud. Det skete henholdsvis 24 og 25 gange.

 

Vi håber de ovenstående konstateringer ud fra de fundne statistikker, kan være med til at forbedre dit beslutningsgrundlag, når du skal vælge de helt rigtige fodbold odds i Premier League. God fornøjelse!

 

Kilde: transfermarkt.com

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Andy Rain

Først publiceret: d. 20. marts 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder