Fodbold er verdens mest populære sportsgren, og spilles i stort set alle verdens lande. Af den årsag findes der også masser af nyheder og spilforslag til kampene, men hvordan finder du egentlig tips til fodboldbetting?

Fodboldbetting bør grundlæggende ses som et maraton og ikke en spurt. Man skal derfor holde tungen lige i munden, når man undersøger markedet for gode råd indenfor betting i fodbold.

Vi gennemgår nogle væsentlige punkter, som du bør overveje at følge, hvis du gerne vil have mest mulig succes med fodboldbetting.

 

Tips til betting i fodbold i specifikke ligaer som interesserer dig

Grundet fodboldens popularitet findes der utallige fodboldligaer verden rundt, og der bliver spillet fodbold alle årets dage. Mange lande har desuden flere professionelle ligaer, og det er derfor afgørende, at du fokuserer på at finde fodbold odds på de ligaer, som du allerede har en god viden omkring, og som du nemt kan følge, frem for udelukkende at spille baseret på andre folks fodboldbettingtips i ligaer, som du alligevel ikke kender noget til.

Hvis du skulle dække et stort antal ligaer verden rundt, ville det kræve ekstremt meget tid for at kunne lave den tilstrækkelige research. Den tid og indsats kunne blive brugt meget bedre, hvis du i stedet fokuserede på at udvikle en ekspertviden, ved at fordybe dig i udvalgte ligaer i modsætning til at have en generel viden om mange forskellige ligaer.

Har du en favorit liga?

Måske du allerede nu sidder og tænker på en bestemt liga, som du ved meget om. Hvis du følger et bestemt hold i Superligaen og/eller et hold fra en af de store europæiske ligaer, kunne det være et godt sted at starte. Vores bedste tips er La liga med favoritterne fra FC Barcalona med Messi og Premier League med favoritterne fra Liverpool. Men uanset hvilken liga du følger, kommer her nogle grundregler, som du altid bør følge, når du leder efter fodboldbettingtips og placerer dine spil.

messi
Messi mod Chelsea i 2009

*Credits: ovenstående billede tilhører Jon Super/Associated Press

 

Lav din egen research

For det første er det en fordel at have en interesse for fodboldverdenen og følge med i kampene. Udvælg som sagt nogle ligaer,  som du finder interessante, og se kampene. Læg specielt mærke til styrker og svagheder, som du spotter hos de forskellige hold. Hvis du for eksempel synes at et hold ser gode ud offensivt, kan du prøve at analysere, hvilke spillere der gør forskellen, og hvordan de egentlig spiller sig frem til målchancerne.

Følger du meget med i La Liga, er vores tip at følge med i, hvordan Lionel Messi både lægger op til og scorer målene i den catalanske storklub Barcelona. Han har derfor altafgørende betydning for holdet, og hvis han ikke er med, ændrer kampbilledet sig fuldstændigt. Det kan også være, at du spotter en svag defensiv struktur hos et hold. Er de for eksempel dårligt organiseret eller svage på indlæg? Er målmanden usikker, eller har de langsomme backs?

Brug din viden til at lave odds

Al den information, du samler omkring de forskellige hold, kan give dig en fordel, når du skal til at placere dine odds. Ud fra det kan du nemlig få et fingerpeg om, hvordan en given kamp muligvis kan udfolde sig. Har du f.eks.noteret dig, at et givent hold for nyligt har scoret mål på samlebånd, mens deres næste modstander kæmper med at holde nullet, kan det godt indikere en storsejr til det første hold.

 

Sammenlign fodboldbettingtips med eksperternes tips 

Der findes mange sider, som tilbyder fodboldbettingtips, og du kan med fordel få inspiration fra disse sider. Sørg dog for ikke at stole blindt på andres forslag, og glem aldrig din egen research og mavefornemmelse, når du placerer dine spil. Læs eventuelt andre eksperters fodboldtips, og sammenlign dem med det du selv havde forestillet dig.

bonus

 

Følg med i fodboldnyhederne fra den liga, du følger

Det er altid en god ide at følge med i fodboldnyhederne på daglig basis, så du sikrer dig, at du er opdateret på, hvad der rører sig i den pågældende liga, som du følger. Man kan nemlig finde meget brugbar information via fodboldnyhederne. Information som du ellers ville være gået glip af, og som i sidste ende kan have en stor betydning i forhold til dine fodboldbets.

Inkluder statistik og holdform i dine overvejelser

Hvis du formår at kombinere din egen research fra fodboldkampene, du ser, med statistik og nyheder, som du kan finde online, står du med endnu bedre kort på hånden for at vinde. Når du har samlet al den nødvendige information sammen, handler det om at få tilpasset al viden til de enkelte ligaer.

Find de bedste fodboldbettingtips til Premier League

Ser vi på Premier League, der er den mest populære liga i hele verden, er det utroligt nemt at finde information om og bettingtips til fodbold. Grundet den enorme interesse, som der er for den bedste engelske række, findes der nemlig utroligt mange medier og statistiksider med adskilliginformation omkring kampene og de enkelte spillere, ligesom mange kampe bliver vist på TV.

Der er derfor masser af muligheder for at følge med i Premier League, som mange mener er den bedste liga i verden grundet den store konkurrence, som man finder i ligaen. Vores tips er at holde øje med favortitten Liverpool men også Manchester City med Sergio Aguero som var topscorer i ligaen i 2019.

Samling af frække mål fra Premier League

Kilde: YouTube

Kæmpe budgetter i Premier League

Engelsk fodbold har i mange år været kendt for kick and rush-fodbold med lange bolde, men de mange penge, som klubberne nu får igennem Premier Leagues enorme tv-aftaler, har igennem den seneste årrække styrket holdende i den bedste engelske række markant. Selv de lidt mindre hold som Crystal Palace opererer nu med kæmpe budgetter og kan derfor gå ud og hente klassespillere, hvilket selvfølgelig kun er med til at øge konkurrenceforholdet i ligaen endnu mere.

Når man undersøger aktuelle Premier League odds,  ser man derfor ofte, at man kan få høje odds på selv de bedste hold. Den høje konkurrence gør kun Premier League endnu mere spændende at følge, men det betyder også, at det er endnu vigtigere at være up to date med statistik, holdnyheder og ikke mindst holdenes form. Så vores tips er at holde øje og måske finde gode bets med Leceister og Wolfes, der også ligger højt i tabellen. 

Champions League er stedet,  hvor storklubberne folder sig ud

Det er kun Europas absolut bedste hold, der spiller i Champions League, og der er derfor ekstrem høj konkurrence klubberne imellem. Endnu mere end det er tilfældet i Premier League. Champions League er det ypperste i klubfodbold, og derfor spiller flere faktorer også ind i forhold til holdenes vinderchancer. Penge er en ting, men også europæisk erfaring har meget at sige.

liverpool chl
Liverpool vinder Champions League i 2019

*Credits: ovenstående billede tilhører Felipe Dana/Associated Press

Handler om at være på pletten

Se bare på Real Madrid, der under Zidane vandt tre år i træk, på trods af at de ikke spillede det bedste fodbold. De havde bare erfaringen og vidste lige præcis,  hvad der skulle til, når det virkelig gjaldt. Det siger lidt om hele essensen af Champions League. Det handler om at være på pletten, når det gælder, og sammenlignet med de nationale ligaer hvor der bliver samlet point hele sæsonen igennem, så kan Champions League være nådesløs, hvis man begår selv den mindste fejl.

Man ser også, at de helt store hold virkelig folder sig ud på den europæiske scene, og derfor kan det godt udvikle sig til deciderede målfester i nogle kampe. Det er noget, man skal tage med i overvejelserne,  når man leder efter fodboldbettingtips. Specielt hvis man kigger på langtidsvæddemål, som for eksempel hvilket hold der løfter pokalen, eller hvem der snupper topscorer-prisen.

Se på taktikken

En anden vigtig ting,  man skal have med i overvejelserne, når man kigger på Champions League odds, er forskellen på taktikken i gruppespillet sammenlignet med knockoutfasen. Man ser nemlig ofte, at den første af de to kampe i knockoutfasen godt kan blive en taktisk affære, hvor holdene ser hinanden an inden returkampen, hvor der tit bliver åbnet for sluserne.

Højdepunkter fra 6-1 kampen mellem FC Barcelona og PSG

Kilde:YouTube

Ligesom med Premier League er der også utrolig meget fokus på Champions League i medierne, og det er derfor nemt at finde info om kampene.

Udforsk de mindre ligaer for gode tips til betting i fodbold

Skulle du sidde med meget viden omkring nogle af de lidt mindre populære ligaer, så kan du med fordel også udforske dine muligheder der. Ofte vil du nemlig finde mere værdi på disse spilmarkeder, da der generelt ikke er så meget fokus fra bookmakerne på disse ligaer. Det er nemlig umuligt for dem at indsamle information om alle ligaerne, og derfor kan man nogle gange være heldig at finde nogle gode odds.

Hvis du f.eks. allerede har en interesse i Segunda Division i Spanien eller nogle af de lavere rækker i England, så kan du begynde at udforske disse ligaer mere og lære alt hvad du kan. Lige så snart du ved mere end bookmakerne på sådan et nichemarked, forstærker du dine vinderchancer markant.

Ingen vinder alle deres væddemål, så det vigtigste er, at du føler dig underholdt, og at du får overskud på det. Og hvis du følger nogle af de fodboldbettingtips fra denne artikel, kan du komme et skridt tættere på at foretage de bedste bets. 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Alastair Grant/Associated Press

 

Læs også
Nicklas Bendtner løn og karriere

Nicklas Bendtner løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Kasper Schmeichel løn og formue

Kasper Schmeichel – løn og formue

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?