Kvindefodbold har igennem de seneste år udviklet sig gevaldigt på rigtig mange parametre. Klubberne, forholdene og penge er kun gået én vej, og det er opad. Og i Danmark er vi så heldige at have et af verdens bedste kvindehold, samt en af verdens absolut bedste fodboldspillere, Pernille Harder.

I denne artikel gennemgår vi Harders udvikling fra den tidlige karriere og til at blive en af de bedst betalte fodboldspillere.

 

Pernille Harder og hendes løn gennem karrieren

Gennembruddet i den danske Kvindeliga

Skudt afsted til det svenske

En tysk storklub melder sig på banen

Pernille Harder bliver verdens dyreste fodboldspiller

 

Gennembruddet i den danske Kvindeliga

Det er de allerfærreste fodboldspillere, der får deres seniordebut som 15-årig. Det sker utrolig sjældent i fodboldens verden. Heldigvis skete dette sjældne tilfælde i Danmark i 2007, da Harder gjorde debut for FK Viborg i den danske Kvindeliga. Dengang var der nærmest ingen penge i kvindefodbold, så mon ikke Harder bare spillede for sin kærlighed til fodbolden.

Harder skulle kun bruge knap to år på at overbevise de andre større danske klubber om sine fodboldevner. I 2010 hentede Skovbakken det unge talent, som endelig kunne begynde at få lidt penge for at dyrke sin passion i højere grad. Lønnen svarede nok til et helt almindeligt studiejob på omkring et par tusinde kroner. I sin periode i Skovbakken scorede hun allerede et hav af mål og blev samtidig kåret til årets kvindelige talent i 2010.

Skovbakken blev for lille for Harder, som havde højere ambitioner for sin fodboldkarriere.

Tjek alle aktuelle fodbold odds

 

Skudt afsted til det svenske

Harder efterlod et indtryk i Skovbakken, som gjorde, at en af de daværende største kvindelige fodboldklubber, svenske Linköping FC, måtte have fat i den danske komet. Linköping var i 2012 en af de færrest klubber, som kunne tilbyde noget. der mindede om et professionelt fodbold-setup.

Lønnen voksede også et pænt stykke – nu var der ikke længere tale om lommepenge. Vores bud vil være, at Harder tjente mellem 20.000-25.000 om måneden i det svenske.

I Linköping høstede Pernille Harder den ene individuelle hæderspris efter den anden: Årets spiller; Årets angriber; samt Årets spiller i Danmark i 2015. Mon ikke hun i løbet af sin tid i Linköping fik forhandlet sig til et par lønforhøjelser, eftersom hun spillede deroppe i fire år.

Hendes statistikker i det svenske taler også for sig selv. 87 mål ud af 90 kampe, samt to cup-titler og et svensk mesterskab.

En tysk storklub melder sig på banen

Harders enestående kvaliteter betød, at det helt store udland kaldte i 2017, da den tyske Bundesligaklub, VfL Wolfsburg valgte at hente en verdens bedste fodboldspillere til klubben.

Livet som professionel fodboldspiller blev for alvor realiseret efter skiftet til Wolfsburg, hvor hun fik en god portion ekstra penge oveni. Lønnen har nok ligget i en omegn af 40.000-50.000 kroner om måneden. Bundesligaen var generelt på et internationalt topniveau i kvindefodbold og derfor også mere eksponeret.

En kontrakt på to år blev indgået, og i den periode, Harder tiltrådte, var Wolfsburg altdominerende. Hun var således med til at vinde to mesterskaber. Og i forbindelse med det andet mesterskab, forlængede Harder kontrakt med Wolfsburg til 2021, hvilket nok også kastede endnu lønstigning af sig, eftersom hun i mellemtiden også var blevet valgt til anfører. I den periode lå hendes løn nok mellem 50.000-60.000 kr. om måneden.

Harder vandt alt, hvad der kunne vindes i det tyske. Derfor begyndte hun meget naturligt at kigge efter nye og større udfordringer. I den forbindelse skulle den danske landsholdsanfører ikke have meget betænkningstid, da Chelsea viste interesse for hende.

 

Pernille Harder bliver verdens dyreste fodboldspiller

I midten af 2020 skrev Pernille Harder historie, da hun blev den dyreste fodboldspiller nogensinde. 2,6 mio. kr. smed Chelsea på bordet for en af verdens bedste fodboldspillere. Chelsea kunne ikke vente med at få fingrene i Harder, og derfor hentede de hende et år før, hendes kontrakt med Wolfsburg udløb.

Harder har efter sigende fået en treårig drømmekontrakt, hvor hun i den grad kan begynde at lægge lidt til side til, når fodboldkarrieren er forbi. Vi er ikke i tvivl om, at Harder får en højere løn i Chelsea end i Wolfsburg, og vi gætter på, at hun får mellem 60.000-70.000, da hun trods alt er en af verdens bedste fodboldspillere.

odds champions league, hvor som helst, når som helst

Det er de færreste kvindelige fodboldspillere, som kan leve af deres fodbold i 2020. Der er dog bestemt flere i dag, der kan leve af at dyrke deres hobby, end da Harder begyndte sin seniorkarriere tilbage 2010.

Harders løn og markedsværdi har i den grad fået sat skub i udviklingen af kvindefodbold, som kun vokser sig større for hvert år.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Efrem Lukatsky

Først publiceret: d. 09. marts 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
EM 2020 | EM-grupper i 2021

EM 2020 | EM-grupper i 2021

Jannik Vestergaard løn og karriere

Jannik Vestergaard løn og karriere

Simon Kjær løn og karriere

Simon Kjær løn og karriere

Super League - Alt om den nye fodboldturnering

Super League - Alt om den nye fodboldturnering

Pierre Emile Højbjerg – hans vej mod toppen

Pierre Emile Højbjerg – hans vej mod toppen