Når man er en af de bedste inden for en sportsgren som håndbold, får man også en hyre derefter. Niklas Landin har længe været en af verdens bedste målmænd, og dette kulminerede, da han i 2019 blev kåret til verdens håndboldspiller. Vi opsummerer Landins klubkarriere og hans stigning i graderne i håndboldverden.

 

Niklas Landins løn igennem karrieren

Landins gennembrud i den danske håndboldliga

Det store skridt mod udlandet

Plankeværket i Kiel

Niklas Landin Jacobsen samlede formue 2021

 

Landins gennembrud i den danske håndboldliga

I en alder af 18 år begyndte Niklas Landin at slå sine folder i en Danmarks mest traditionsrige håndboldklubber, GOG, som altid har stået for at levere et samlebånd af Danmarks største håndboldtalenter. Og Niklas Landin var én af dem.

I starten af 00’erne fik håndboldtalenter ikke de største kontrakter – de skulle oftest have et job ved siden af for at kunne få det til at løbe rundt. Sådan var det også for Landin. Hans månedlige løn i GOG har dengang nok ligget omkring de 15.000-20.000 kr.

GOG havde økonomiske problemer i 2010 og måtte gå i betalingsstandsning, og derfor fik Bjerringbro-Silkeborg lov til at hente Landin med det samme. Der blev indgået en treårig kontrakt, som nok kastede mellem 30.000-40.000 kr. af sig hver måned – han var trods alt et kæmpe målmandstalent.

Landin viste sig at være alle lønkronerne værd, da han et år før kontraktens udløb blev solgt til den tyske Bundesligaklub, Rhein Neckar Löwen.Den danske Herre håndboldboldliga var nu en profil mindre. 

Andre håndboldspillers løn

Det store skridt mod udlandet

Landin startede i Rhein Neckar Löwen i 2012, og dermed kunne han mere end fordoble sin løn. Efter sigende skulle han have fået en månedlig hyre på 75.000 i tre år. En relativ beskeden løn til en af verdens bedste målmænd, som han var allerede dengang, eftersom nogle af hans andre målkonkurrenter fik betydeligt mere end ham. Måske skulle Landin først bevise sig på den helt store scene, før den store kontrakt kom på bordet.

I takt med at Landin fik mere og mere spilletid i den tyske klub, voksede interessen også for det to meter høje plankeværk. Hans rolle i Rhein Neckar Löwen og Danmark blev af større og større karakter – især efter flere flotte resultater og kampe for både klub og landshold.

Og efter tre år i det midt-sydtyske ville Landin helt op på den øverste piedestal. I den forbindelse indgik Landin i 2015 en treårig aftale med de tyske håndboldgiganter fra Kiel.

Plankeværket i Kiel

Den første aftale med Kiel førte til et nyt og større lønhop. Et bud ville være på omkring 100.000-120.000 kr. om måneden.

I Kiel beviste Landin sit værd, og han levede allerede fra begyndelsen op til sin hyre – han ville opnå store ting med Kiel. Der skulle dog gå noget tid, før Kiel for alvor begyndte at hive titler hjem. Lidt uheldigt skiftede Landin væk fra Löwen, som vandt det tyske mesterskab i både 15/16 og 16/17.

Det blev til mange topplaceringer sæson efter sæson i Kiel, men i den konkurrenceprægede topelite skulle der noget ekstraordinært til.

Kiel gav ikke op, og Landin skulle spille en kæmpe rolle i Kiels tilbagevenden til den absolutte topelite. Derefter forlængede Kiel med Landin i 2016 frem til 2021, hvilket medførte, at Landin blev forgyldt med en passende kontrakt ift. status og kvaliteter. Efter sigende skulle kontrakten lyde på en månedsløn på ca. 160.000 kr., hvilket svarer til ca. to millioner om året.

De svære tider i 2020 og 2021 har dog gjort, at samtlige sportsfolk, inkl. Landin, har måtte gå gevaldigt ned i løn.

 

Niklas Landin Jacobsen samlede formue 2021

Landin er gået fra at få en dansk gennemsnitsløn til at være en af de bedst betalte målmænd i håndblodverden. Uden diverse bonusser fra klub og landshold, men kun ud fra hans ovenstående klublønninger igennem tiden, kan vi regne, ud at han optjent en samlet formue på ca. 15-20 millioner kr. Denne formue kommer til at være endnu større, da Landin for alvor er nået toppen, hvilket også har en indfyldelse på de aktuelle håndbold odds, når Landin spiller. 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Ben Curtis

Først publiceret: d. 27. februar 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag