Dev1ce, som går under det borgerlige navn, Nicolai Reedtz, er én af de mest respekterede esportsstjerner i Danmark, og selvfølgelig også i verden, indenfor Counter Strike.

Selvom Nicolai Reedtz i skrivende stund kun er 25 år, er han allerede blevet en legende i dansk esport. Sammen med blandt andet Astralis har han sørget for, at esport i Danmark er steget i graderne blandt andre sportsgrene. De har ændret på samtlige danskeres opfattelse af gaming og esport.

Og i den anledning vil vi her præsentere forskellige kapitler af Nicolai Reedtzs esportsliv.

 

Kapitler af Nicolai Reedtzs esports liv

Kort og godt om device – Nicolai Reedtz

devices største præstationer

Hvor mange præmiepenge har device vundet?

devices statistikker i csgo

 

Kort og godt om device – Nicolai Reedtz

Device har indtil videre nærmest kun spillet på danske cs-hold:

  • Copenhagen Wolves
  • Heroic
  • Team Dignitas
  • Team Solomid
  •  Astralis (nuværende hold)

Rolle i Counter Strike: AWP’er

Andre kælenavne: devve, Tom Cruise, dev1ce

 

devices største præstationer

devices kan i skrivende stund prale med at være én af nutidens mest vindende CS-spillere, og det vil han formentlig kunne et stykke ud i fremtiden. Det er indtil nu blevet til i alt 28 trofæer inden for diverse Counter Strike-turneringer. Ud af de 28 titler har han vundet fire Majors, som svarer til at vinde VM eller Champions League i fodbold.

De fire Major-wins står tilbage som devices største præstationer. Første Major blev vundet i 2017 ved Eleague Atlanta. Derefter forsvarede Astralis og device deres titel i 2018 ved FACEIT London – sidenhen ved IEM Katowice 2019 og senest Starladder Berlin 2019.

Dermed har device rekorden for flest vundne Majors sammen med de fleste af sine holdkammerater fra Astralis.

Ud af alle turneringer, device har deltaget i, er han 20 gange blevet kåret til turneringens MVP. Dermed er device aktuelt den CS-spiller, som har vundet flest MVP-titler. I 2018 slog han ligeledes endnu en rekord, da han i løbet af 2018-sæsonen blev kåret til MVP i syv forskellige turneringer. 

Devve er sammen med en anden CS-spiller, coldzera, to gange blevet kåret til MVP ved en Major, hvilket er rekord. 

Siden 2015 har device været den mest stabile cs-spiller i verden. Hvert år siden 2015 har han nemlig formået at ende indenfor top-5 over de bedste CS-spillere i verden. i 2015, 2016, 2019 og 2020 blev han af HLTV kåret til den tredjebedste CS-spiller. I 2017 blev det til en femteplads, samt en flot andenplads i 2018. Han mangler dog stadig at nå helt til tops. Lad os krydse fingre for, at det sker i den nærmeste fremtid.

Gå aldrig ned på esports betting hos 888sport

Hvor mange præmiepenge har device vundet?

Det er selvfølgelig svært at komme med et helt præcis bud på, hvor højt et beløb devices har vundet i præmiepenge igennem sin karriere, medmindre man havde adgang til devices bankkonto.

Nogle hjemmesider kommer med forskellige bud. Esportsearnings.com og liquipedia.net er næsten enige, hvor begge kan berette om, at device indtil videre har vundet omkring 11-12 mio. kr. Som sagt har device en tendens til at lande inden for top-5, og det gør han også her, da han efter sigende skulle have vundet tredjeflest præmiepenge i Counter Strikes historie.

 

devices statistikker i csgo

For at kunne blive kåret til en af verdens fem bedste CS-spillere hvert år siden 2015 skal man også kunne levere nogle imponerende statistikker – og dét kan device ifølge HLTV.org.

I skrivende stund ligger devices ADR (Average Damage per round) på skræmmende 80,7. Verdens bedste CS-spiller fra 2021, ZywOo, ligger på omkring 89,3. Nu forstår man bedre, at cs go betting-markederne har set sig varme på den stærkt skydende CS-spiller.

Device får næsten et kill for hver runde i CS. I skrivende stund lyder hans gennemsnit på 0,78. 45 gange har device har præsteret at levere et ACE, hvor han dræber alle fem spillere på modstanderens hold.

Ud af de 1664 maps, som device har spillet, har han vundet 67% af dem, hvilket svarer til ca. 1115 sejre.

Den højeste kill og death-forskel, device har haft i en CS-tunering, var tilbage i ECS Season 5, hvor han sluttede med en pluscore på 139.

Hvis Nicolai Reedtz ønsker at blive verdens bedste, skal han måske begynde at spille mere egoistisk og fokusere mere på at forbedre sine individuelle stats, men dette hænger ikke sammen med devices indstilling og mentalitet. Han vil til enhver tid heller vinde med holdet end at have personlig succes.

Lad dette være vores afsluttende kommentar om Nicolai Reedtz aka. device.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Kelvin Chan

Først publiceret: d. 17. april 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Finn Karrigan Andersen - legende i Counter Strike

Esport | Hvad er HLTV? | Counter Strike

Astralis Esport

Dupreeh – Peter Rasmussen

Esport: uskrevne regler i Dota 2