En af de bedste danske angribere igennem tiden, Nicklas Bendtner, har trods en blandet karriere optjent en god formue efter at have været forbi nogle af Europas største fodboldadresser.

Vi kommer med et bud på, hvad Lord Bendtner har fået i løn i de respektive klubber.

arsenal bendtner

 

Nicklas Bendtner og hans indtjening gennem karrieren

Største talent i DK solgt til udlandet

Lille gennembrud i Arsenal

Et formdyk og en tur til det tyske

Sidste aftryk på karrieren

 

Største talent i DK solgt til udlandet

I starten af 00’erne blev Nicklas Bendtner på rekordfart dømt til Danmarks største talent, efter han i en alder af blot 16 år blev solgt til selveste Arsenal. Dengang var Arsenal en top-5 klub i Europa, og de havde fået øjnene op for den daværende unge dansker.

Bendtner fik skiftet sin ungdomskontrakt ud med en professionel fuldtidskontrakt i 2005. Samme år fik han debut for Arsenals førstehold, hvor han også scorede sit første mål. Bendtner blev ingen fast bestanddel af førsteholdet før i 2007, da Arsenal fornyede hans kontrakt med en femårig aftale. I den aftale skulle Bendtner efter sigende have fået en årlig løn på 15-18 mio. kr.

bendtner

 

Lille gennembrud i Arsenal

I sæsonerne 07/08 og 08/09 overbeviste Bendtner Arsene Wenger og Arsenal, at han var værd at satse på. I 07/08 scorede han fem mål og leverede tre assists i Premier League, samt to mål i Champions League.

I 08/09 vandt han større tillid hos klubben, hvilket han også takkede for med ni mål og to assists i Premier League - de daværende fodbold odds havde set sig varme på Bendtner. Bendtner havde fået et lille gennembrud, og dette var nok til, at han blev tilbudt en ny forlængelse og en endnu større hyre på ca. 23-25 mio. kr. om året.

bendtner

 

Et formdyk og en tur til det tyske

Konkurrencen voksede i Arsenal, hvilket begrænsede Bendtners spilletid på daværende tidspunkt. I 2012 blev Bendtner sendt på italiensk græs i Juventus. Det blev desværre ikke til nogen individuel succes for Bendtner, men han var dog med til at vinde det italienske mesterskab.

Opholdet i Juventus kickstartede ikke Bendtners karriere, og derfor blev han vejet for let, da han røg retur til Arsenal.

Den tyske klub Wolfsburg var dog hurtig til at gafle den danske angriber på en treårig aftale. Den aftale kastede også en årsløn på om 18-20 mio. kr. af sig. Et år før tid i 2016 blev Bendtner dog løsrevet fra sin kontrakt med Wolfsburg.

I sin bedste fodboldalder på 28 år gik Bendtner uden kontrakt i par måneder, indtil Nottingham Forrest hentede ham til klubben. Han blev tilbudt to år hos Championship-klubben og en årlig hyre på 11,5 millioner kr.

Sidste aftryk på karrieren

Et år senere var Nottinghams Forrests tålmodighed med Bendtner sluppet op. Dermed skulle danskeren atter engang på klubjagt.

Lidt overraskende endte Bendtner i den kolde del af Skandinavien, nemlig i Rosenborg, som han indgik en treårig aftale med. Den aftale var ikke så lukrativ som Bendtners tidligere kontrakter, da han efter sigende skulle have fået en årsløn på ca. 3-4 mio. kr.

Ligesom i Wolfsburg sluttede det også før tid i Rosenborg. Efter to år måtte han for første gang kigge mod danske himmelstrøg og sin barndomsklub FC København, som også blev endestationen for Nicklas Bendtners professionelle fodboldkarriere.

Tjek de aktuelle online betting-markeder hos 888sport 

Efter lidt udregninger kan vi altså komme med et kvalificeret bud på, hvad Bendtner har tjent af lønkroner i sine respektive klubber igennem sin karriere. Vi har regnet frem til at han har tjent mellem 220-30 mio. kr.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Frank Augstein

Først publiceret: d. 3. Marts 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Mest værdifulde spillere i Superligaen

Danmarks mest værdifulde startopstilling

Mest værdifulde landshold 2022

Største fodboldagentfirmaer i Danmark

Sofie Svavas fodboldliv