Det er efterhånden 10 år siden, at Formel 1-legenden Michael Schumacher lagde motorhjelmen på hylden. Tilbage i 2012 kørte Schumacher endegyldigt sin sidste Formel 1-sæson i en alder af 43 år. Schumacher stoppede allerede i 2006, men gjorde et famøst comeback til Formel 1 i 2010.

Schumacher er for nutidens Formel 1-kørere et kæmpe idol. Han vil også stadig have en idolstatus for nogle af de kommende Formel 1-stjerner. Derfor tænkte vi, at det var oplagt at få genopfrisket en række informationer omkring Michael Schumachers Formel 1-karriere. Lad os komme i gang.

 

Michael Schumachers karriere i Formel 1

Hvornår fik Schumacher sin Formel 1-debut?

Hvornår vandt Michael Schumacher sit første Formel 1-løb?

Hvilke konstruktører har Schumacher kørt for?

Hvilke racerbaner er Michael Schumachers foretrukne?

Hvordan går det Michael Schumacher i dag?

 

Hvornår fik Schumacher sin Formel 1-debut?

Da Michael Schumacher var omkring de 22 år, fik han debut i verdens mest populære motorsport, nemlig i Formel 1. Den store dag kom i 1991, da det 11. løb skulle skydes i gang i Belgien. Dengang fik en ukendt Michael Schumacher chancen, men han måtte desværre udgå i løbet af racet.

I de efterfølgende Grand Prixer gjorde Schumacher verden opmærksom på sine evner, da han samlet sluttede på en femte- og to gange sjettepladser. Michael Schumacher var på det tidspunkt den eneste tysker, der stillede til start i Formel 1.

michael schumacher

 

Hvornår vandt Michael Schumacher sit første Formel 1-løb og verdensmesterskab?

Michael Schumacher var rykket op i hierarkiet på grund af sin imponerende sæson i 1991, og i 1992 kørte han derfor alle løb. Og pudsigt nok vandt Schumacher sit første Grand Prix i Belgien, hvor han året forinden, havde haft sin Formel 1-debut. Det blev Schumachers eneste Grand Prix-sejr i den sæson, men Schumacher sluttede samlet på en flot tredjeplads med 53 point. Han sluttede dermed foran verdensmesteren fra året forinden, Ayrton Senna.

En kommende verdensmester lå gemt i Schumacher allerede på det tidspunkt, og to sæsoner senere vandt Michael Schumacher sit første verdensmesterskab i Formel 1 i 1994. Med et enkelt point vandt Schumacher over Damon Hill fra Williams-Renault.

michael schumacher

 

Hvilke konstruktører har Schumacher kørt for?

Michael Schumachers Formel 1-karriere begyndte for konstruktøren Jordan-Ford, som han kun nåede at køre for i sin første sæson. Benetton-Ford havde nemlig set sig varme på den kørestærke tysker, som han endte med at køre for fra 1992 til og med 1995. Schumacher sluttede af med manér hos Benetton, da han vandt sit andet verdensmesterskab i 1995. 

spil på formel 1

I 1996 overrasket Michael Schumacher alt og alle, da han skiftede til den italienske konstruktør Ferrari. I 10 sæsoner kørte Michael Schumacher for Ferrari, hvor han opnåede store ting, blandt andet fem verdensmesterskaber på stribe, som skete fra 2000 til 2004. 

michael schumacher

 

 

Hvilke racerbaner er Michael Schumachers foretrukne?

I sin Formel 1-karriere nåede Michael Schumacher at køre 308 Grand Prixer svarende til 19 sæsoner. 155 gange fik han en podieplads. Ud af de 155 podiepladser stod han øverst på skamlen 91 gange.

Otte gange vandt Michael Schumacher det franske Grand Prix. Dermed blev Circuit de Nevers Magny-Cours den racerbane, hvor Michael Schumacher vandt flest løb. Grand Prixerne i Canada og San Marino var også at foretrække for Schumachers vedkommende. Han vandt nemlig begge Grand Prixer syv gange hver.

Det tyske Grand Prix var selvfølgelig Schumachers hjemmebane, og det vandt han fire gange.

michael schumacher

 

Hvordan går det Michael Schumacher i dag?

Tilbage i 2013 gik der et chok igennem hele sportsverden, da Michael Schumacher kom ud for en alvorlig skiulykke. Siden 2013 har ingen udover hans nærmeste familie vidst, hvordan hans tilstand har været og er i dag. De fleste er dog bevidste om, at Michael Schumacher kæmper en kamp for at leve nogenlunde normalt igen. Vi håber det bedste for Michael Schumacher og håber, han snart har overskud og evnerne til at vise sig frem igen.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 25. januar 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg