Efter fire år med den samme verdensmester i Formel 1 fik Max Verstappen og Red Bull i 2021 endelig brudt Lewis Hamilton og Mercedes’ vanvittige dominans. Formel 1 var efterhånden gået hen og blevet en kendelse kedelig, eftersom Lewis Hamilton havde sat sin konkurrenter til vægs år efter år siden 2017. I 2021 ville Red Bull og Max Verstappen det anderledes. Det hele var dog ved at gå i vasken ved det sidste løb, hvor Lewis Hamilton førte indtil allersidste omgang, hvor en safety car var stærkt medvirkende til, at Max Verstappen og Red Bulle kunne vinde et længeventet verdensmesterskab igen - selv de daværende odds var forvirret. Den sidste omgang i 2021 vil for altid blive husket i motorsportens historiebøger.

Max Verstappens verdensmesterskab kan være starten på en ny æra i Formel 1-sporten, som længe har trængt til lidt forandring. Max Verstappen har længe været udråbt som den næste store Formel 1-kører, og derfor er det oplagt at dykke nærmere ned i de elementære spørgsmål omkring Max Verstappens hidtidige racerkarriere.

 

Max Verstappens Formel 1-karriere

Hvornår fik Verstappen sin Formel 1-debut?

Hvornår vandt Verstappen sit første Formel 1-løb?

Hvilke konstruktører har Verstappen kørt for?

Hvilke racerbaner er Verstappens foretrukne?

Hvor meget tjener Max Verstappen?

 

Hvornår fik Verstappen sin Formel 1-debut?

I 2022 bliver Max Verstappen kun 25 år, og siden 2015 har han kørt verdens mest populære motorsport nemlig Formel 1. I en alder af 17 år og 166 dage fik Verstappen sin debut ved det australske Grand Prix. Dermed blev Verstappen den yngste racerkører i Formel 1’s historie.

verstappen

 

Hvornår vandt Verstappen sit første Formel 1-løb?

Kun et enkelt år skulle der gå efter Verstappens debut, før han meget overraskende vandt sit første Formel 1-løb. Det skete i alder af 18 år, da han vandt Grand Prixet i Barcelona. Dermed blev Max Verstappen indehaver af en ny rekord. Han blev nemlig den yngste Formel 1-kører til at vinde et Grand Prix.

Dengang vandt Verstappen foran legenderne Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel. I det løb startede Verstappen som nr. fire. Umiddelbart vandt Verstappen, fordi Nico Rosberg og Lewis Hamilton kørte galt inden første omgang.

verstappen

 

Hvilke konstruktører har Verstappen kørt for?

Max Verstappen fik chancen hos Toro Rosso, som dengang hentede den unge racerkører til teamet i 2014, da Verstappen kun var 16 år. Toro Rosso fik kun lov til at beholde Verstappen i hans første Formel 1-sæson. Verstappen havde nemlig imponeret alt og alle i sin første sæson i 2015, da han sluttede på en flot 12. plads, hvilket havde kastet 49 point af sig.

I 2016 hentede storsatsende Red Bull den kommende Formel 1-stjerne til teamet. I 2022 er det syvende sæson, Max Verstappen kører for Red Bull. I den sjette sæson i 2021 kulminerende det hele, da Max Verstappen vandt mesterskabet foran Lewis Hamilton og Mercedes.

Red Bull og Verstappen ser ud til at have indgået et evigt ægteskab. Mon Verstappen nogensinde skifter til en anden konstruktør? Meget lidt tyder på det, men vi har før set store racerkørere skifte konstruktør.

verstappen

 

Hvilke racerbaner og Grand Prixer er Verstappens foretrukne?

Max Verstappen har indtil videre fået en podieplacering hele 60 gange. Inden 2022-sæsonen går i gang, har Verstappen deltaget i 141 Grand Prixer. På nuværende tidspunkt har Verstappen vundet 20 Grand Prixer.

Det ville være oplagt at sige, at Verstappen foretrukne Grand Prix er det belgiske eller hollandske, da Verstappen har rødder fra de to lande. Verstappen har også bekræftet og udtalt, at racerbanen i Belgien, Spa-Francorchamps, er hans personlige favorit.

Alligevel kan vi ud fra antallet af sejre konkludere, at Verstappen har været utrolig godt kørende ved både det østrigske og det mexicanske Grand Prix. Tre gange har Verstappen vundet i hhv. Østrig og i Mexico. Derfor er det også oplagt at konkludere, at Verstappen har det bedst på racerbanen i Spielberg, som bliver kaldt Red Bull Ring. Det samme gælder racerbanen i Mexico City, som bliver kaldt Autodromo Hermanos Rodriguez. De fremtidige formel 1 odds er også klar over dette. 

verstappen

 

Hvor meget tjener Max Verstappen?

Alt afhængig af hvordan Max Verstappen præsterer i en Formel 1-sæson, får den nykårede verdensmester en løn derudfra. Efter sigende og ifølge Forbes.com skulle Max Verstappen tjene omkring 25 mio. dollars om året, hvilket svarer til ca. 164 mio. danske kroner.

Efter Verstappen blev verdensmester i 2021, formoder Forbes, at Verstappen skulle have tjent omkring 282 mio. kroner i den succesrige sæson.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 23. januar 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg