Danmarks golffremtid er i rigtig gode hænder. Danmark har i de seneste par år skudt den ene dygtige golfspiller afsted efter den anden. Danmark kan måske gå hen og spille endnu større, end hvad vi hidtil har gjort i golfverden. Vi er meget optimistiske på vegne af dansk golf, som er ved at tiltrække mere opmærksomhed i verden.

Marcus Helligkilde er en af dem, som vi kommer til at høre meget mere om i fremtiden. Meget er i vente for den unge dansker, som går en spændende tid i møde. Den i skrivende stund 25-årige golfspiller har været professionel golfspiller siden 2017 og kan bryste sig ved at være rimelig rutineret i forhold til sin unge alder. Lad os blive klogere på den danske golfkomet.

 

Golfspilleren Marcus Helligkilde

Marcus Helligkildes gennembrud i golf

Antal golfturneringer Helligkilde har vundet

Hvor mange præmiepenge har Helligkilde vundet?

Hvad er Marcus Helligkildes bedste placering på verdensranglisten?

 

Marcus Helligkildes gennembrud i golf

Hvad for et gennembrud skal vi snakke om? Marcus Helligkilde har nemlig allerede præsteret at tage det næste ene step op ad rangstigen efter det andet. Det hele begyndte i Smørum Golfklub, hvor Marcus Helligkilde stadig er medlem på nuværende tidspunkt i 2022. På et tidspunkt bliver Helligkilde nok æresmedlem i sin hjerteklub.

Hvis vi springer lidt i Marcus Helligkildes tidslinje, lavede den unge golfkomet overskrifter, da han som amatør i 2015 vandt den prestigefyldte turnering for amatører, Turkish Amateur Open Championship i en alder af 19 år. Året efter, i 2016, blev Helligkilde inviteret med til golfturneringen Eisenhower Trophy, som er et slags verdensmesterskab for amatører. Helligkilde repræsenterede Danmark, og der deltog desuden 70 andre lande ved mesterskabet. Helligkilde og Danmark sluttede på en delt 20. plads, hvilket bestemt var godkendt ud fra antallet af deltagere.

golf

Antal golfturneringer Helligkilde har vundet

Hvis vi primært tager udgangspunkt i Marcus Helligkildes professionelle golfkarriere, så har Helligkilde indtil videre deltaget i 36 Challenge-turneringer og 11 DP World Tour-turneringer. Helligkilde har stadig sin første turneringssejr til gode ved World Tour-turneringerne. Den unge dansker kan dog hæfte sig ved, at han har vundet tre Challenge-turneringer.

Alle sejre kom i hus i 2021. Den første sejr fandt sted ved Vierumäki Finnish Challenge. Derefter vandt Helligkilde Swiss Challenge og til sidst Challenge-finalen på Mallorca. Marcus Helligkilde endte med at vinde hele Challenge Touren i den sæson meget suverænt. Han endte også med at snuppe tre andenpladser.

De flotte præstationer i 2021 betød, at Helligkilde kunne rykke op i en anden vægtklasse, nemlig European Tour. I den forbindelse blev Marcus Helligkilde også hædret i Danmark, da han modtog den Gyldne Golfbold, som er den største pris inden for dansk golf. Danske golflegender som Søren Kjeldsen, Torbjørn Olesen og Thomas Bjørn har vundet den pris i flere omgange.

Vi kan med en vis ro i maven godt skrive, at Marcus Helligkilde helt sikkert kommer til at vinde flere golfturneringer – især hvis han fortsætter sin rivende udvikling.

golf 

Hvor mange præmiepenge har Helligkilde vundet?

Da Marcus Helligkilde spillede i Challenge Touren, vandt han i alt 1,8 mio. kroner. Alene i 2021 vandt han 1,74 mio. kroner. Han vandt sin hidtil største præmiesum, da han vandt Challenge-finalen på Mallorca. Sejren i finalen medførte en præmiesum på 580.000 kroner.

Konkurrencen er blevet en del hårdere efter oprykningen til European Tour, og indtil videre har Marcus Helligkilde vundet præmiepenge i omegnen af 800.000 kr. Det er kun ud fra de ni turneringer, som han indtil videre har deltaget i i 2022. Den samlede præmiesum kommer til at blive meget større, når 2022 er slut. Præmiepengene er nemlig generelt meget større i European Tour end i Challenge Tour. For eksempel kastede det ca. 300.000 af sig, da Marcus Helligkilde blev nr. 42 ved Abu Dhabi Championship.

Skulle Marcus Helligkilde være heldig at få debut ved en af de store Majors i golf, kan han godt forvente at tjene kassen, hvis han gør det bare nogenlunde godt. Vinderen af en Major kan se frem til præmiepenge på omkring 20 mio. kr., hvor den samlede præmiepengepulje lyder på omkring 100 mio. kroner.

golf

 

Hvad er Marcus Helligkildes bedste placering på verdensranglisten?

I skrivende stund i april 2022, ligger Marcus Helligkilde på en flot 110. plads på verdensranglisten. Han er dermed placeret som den tredjebedste dansker i øjeblikket. Han ligger lige i hælene på de to tvillingebrødre Rasmus og Nicolai Højgaard.

Marcus Helligkildes hidtil bedste placering var netop i 2021, hvor han sluttede året med en 81. plads på verdensranglisten, hvilket er ganske imponerende af den 25-årige dansker. Lad os håbe at se ham indenfor top-50 en skønne dag, og hvem ved – måske indenfor top-10? Det handler om at drømme stort. Vi krydser i hvert fald fingre for den unge danske golfkomet. Helligkilde og mange andre golf-danskere er at finde på de aktuelle golf betting-markeder. 

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 24. april 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg