Vi kan vist godt tale på de fleste fodboldentusiasters vegne, når vi siger, at den argentinske Lionel Messi er en sand fodboldlegende. Men hvor meget tjener en verdensstjerne som Messi egentlig? Det giver 888sport dig svaret på her.

 

 

Lionel Messi

  • Fødselsdag: 24. juni 1987

  • Højde: 170 cm

  • Aktuel klub: FC Barcelona

  • Tidligere klubber: FC Barcelona

  • Nationalitet: Argentina

 

Unik boldbehandling, ufattelige driblinger og enestående spilforståelse – det er blot nogle af de imponerende egenskaber, som FC Barcelonas stjernespiller besidder. Lionel Messi forstår at spille fodbold som ingen anden, og vi tør godt sige, at han er en af de bedste fodboldspillere, der nogensinde har eksisteret.

messi

 

Men Messi er ikke alene om den post – de fleste kender til den evige kamp mellem Lionel Messi og hans ærkerival Cristiano Ronaldo om at blive kronet til verdens bedste fodboldspiller. Og vi vil helt sikkert komme til at savne dette spændingsmoment den dag, de to legender ikke spiller professionel fodbold længere. Og hvad sker der mon med Messi, den dag han ikke længere kan høste penge på at spille fodbold? Det behøver en superstjerne som Messi dog ikke at bekymre sig om, for fodboldlegenden tjener uanede mængder penge. Hvor meget det helt præcist er, og hvor stor hans samlede formue er, kommer vi med et bud på i denne artikel.

 

Messis løn og formue - hvor meget snakker vi om?

Fra ungdomsspiller til professionel fodboldspiller

Karrieren hos Barcelona – et sikkert match

Løn og formue

Messis andre indtjeningskilder

 

Fra ungdomsspiller til professionel fodboldspiller

Messi startede i klubben Grandoli FC i Argentina. Hans talent blev spottet med det samme, og efter kun tre år skiftede han til ungdomsafdelingen i klubben Newell’s Old Boys, som i dag spiller i den bedste liga i Argentina. Men da Messi var 13 år, ændrede hans liv sig gevaldigt, og han måtte sammen med sine forældre flygte til Barcelona på grund af den økonomiske krise i Argentina. På daværende tidspunkt kæmpede Messi også med sin højde, som ikke fulgte med de andre teenagere på samme alder, og han havde derfor svært ved at få plads i nogen af de større fodboldklubber. Til sidst henvendte Messis far sig til FC Barcelona, der efterfølgende gav ham en chance – en chance, der for Barcelona viste sig at blive en kæmpe fordel i fremtiden. Efter sigende startede den unge Messi med en startløn på 4500 kr. I sin første kamp scorede han allerede fem mål, og der var ingen tvivl – en ny topspiller var på vej.

lionel messi

Odds fodbold når som helst, hvor som helst

 

Karrieren hos Barcelona – et sikkert match

Den 6x Ballon d’Or-vinder har siden 2004 været professionel fodboldspiller i Barcelona og har scoret 447 mål i 493 kampe. Han har ført klubben til succes – både nationalt og internationalt. Messi har indtil videre opnået ti spanske mesterskaber og seks pokalsejre.

Derudover har han fået lov til at løfte pokalen med de store ører fire gange. Den argentinske fodboldlegende overrasker os alle igen og igen med sine imponerende fodboldevner, som vi almindelige mennesker aldrig kommer i nærheden af at besidde. Og selv modstandernes fans bliver imponerede over Messis boldteknik, når han hamrer et frispark ind i målet, eller når han dribler fra den ene ende af banen til den anden ende af banen og sparker bolden i nettet.

Løn og bud på den samlede formue

Messis årsløn hos Barcelona lyder efter sigende på svimlende 263 mio. kr. Dertil kommer et beløb på 476 mio. kr. og en bonus på 525 mio. kr, som han modtog, da han underskrev sin sidste kontrakt.

Desuden kommer der selvfølgelig en række ekstra bonusser, som opnås, hvis der vindes titler. I alt har Messi en gennemsnitlig indkomst på en omegn af 825 mio. kr. årligt, og vi skyder hans samlede formue til at være på omkring 2,85 mia. kr.

Messi har været god til at bruge sin formue til at købe dyre biler, men han har også investeret noget af formuen i at få bygget en ejendom, som er formet som en fodbold.

messi

Gå aldrig ned på esports betting hos 888sport

 

Messis andre indtjeningskilder

Messi har dog ikke kun smidt sine penge i en fodboldformet bolig. Han har også investeret i en række ejendomme i sin hjemby Rosario i Argentina. Derudover høster han en del penge igennem reklame- og sponsoraftaler – bl.a. har Messi efter sigende skrevet en livslang kontrakt med Adidas. Derudover har han sponsoraftaler med store brands som Pepsi, EA Sports, Gilette og Turkish Airlines. Tilsammen skulle disse sponsorater give ham en årlig hyre på omkring 262 mio. kr.

Til sidst er det værd at nævne, at Messi samlet set har mere end 200 mio. følgere på de forskellige sociale medier, og derigennem skulle han tjene i omegnen af 165 mio. kr. årligt.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Joan Monfort

Først publiceret: d. 27. januar 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder