Det var de færreste, der havde hørt om Jacob Bruun Larsen, da han for alvor begyndte at røre på sig og kom i medierne søgelys efter flere stærke præstationer for Dortmunds ungdomshold. I en ung alder af blot 17 år drog Jacob Bruun Larsen på fodboldeventyr i det store udland. Meget atypisk for en ung dansk spiller, som ellers plejer have brug for tryghed og stabilitet. Bruun Larsen sagde farvel til Lyngby og Guten Tag til Dortmunds ungdomshold.

Vi opsummerer Jacob Bruun Larsens hidtidige, korte fodboldkarriere for det er de færreste unge danske spillere, der kan prale af at have slået igennem i udlandet fra en ung alder. Vi har meget mere i vente fra Bruun Larsen, som stadig blot er 23 år.

bruun larsen

 

 

Jacob Bruun Larsens foreløbige fodboldkarriere

Bruun Larsens hidtidige landsholdskarriere

Bruuns Larsens gennembrud i Dortmund

Bruun Larsens søgen efter spilletid og det helt store gennembrud

Hvad får Jacob Bruun Larsen i løn?

 

Bruun Larsens hidtidige landsholdskarriere

Jacob Bruun Larsen var allerede i sin pure ungdomstid en fastbestanddel af de forskellige U-landshold. Den første U-landskamp fandt sted i 2013, da han fik debut på U16-landsholdet. Sidenhen har Jacob Bruun Larsen været forbi samtlige danske U-landshold fra U16 til U21. Han er noteret for i alt 65 U-landskampe, hvis man også tæller de tre uofficielle kampe med.

Bruun Larsen vadede i spilletid på U21, hvor det blev til 28 kampe. Han ligger dermed inden for top-10 over danske spillere, der har spillet U-landskampe. Rekordholderen er Jonas Kamper med 39 kampe.

Odds fodbold døgnet rundt

Jacob Bruun Larsen har dog nået en alder i 2021, hvor konkurrencen på landsholdet aldrig har været større, eftersom han skal spille på A-landsholdet. På nuværende tidspunkt kæmper Bruun Larsen primært for at komme med i truppen. Heldigvis er Jacob Bruun Larsen stadig ung og skal nok få sit helt store gennembrud på det danske A-landshold. Hans potentiale er enormt, han mangler bare at få det forløst til fulde.

På nuværende tidspunkt har Bruun Larsen spillet tre landskampe. Det tal skal nok blive tocifret inden længe.

bruun larsen

 

Bruuns Larsens gennembrud i Dortmund

Jacob Bruun Larsen kan man vel kalde en af Dortmunds egne. Han startede nemlig på Dortmunds U17-hold, inden han strøg op i U19-truppen, hvor han spillede sig til en professionel fuldtidskontrakt. Ud af 49 kampe på U19-holdet scorede han 31 mål og leverede 26 assists. De flotte præstationer på U19 udmøntede sig i en førsteholdsdebut for Dortmund i en alder af 18 år, og det var i en pokalkamp i 2016. Året efter, i 2017, fik Bruun Larsen debut i Bundesligaen. Det blev dog kun til den ene kamp i sæsonen 17/18, men han var samtidig for god til U19. Bruun Larsen blev derfor sendt på græs i Stuttgart, hvor han skulle udvikle sig yderligere. Det blev et skuffende, men lærerigt ophold, og da Bruun Larsen vendte tilbage til Dortmund, blev der kigget den unge danskers vej. I sæsonen 18/19 fik Bruun Larsens i vores optik gennembruddet i Dortmund, men også som professionel fodboldspiller. I den sæson blev det til hele 24 Bundesliga- og fem Champions League-kampe.

bruun larsen

 

Bruun Larsens søgen efter spilletid og det helt store gennembrud

Sæsonen 19/20 blev en komplet modsætning for Bruun Larsen, hvor han måtte kigge langt efter spilletid i Dortmund. Derfor kunne Bruun Larsen ikke sige nej, da en anden bundesligaklub Hoffenheim tilbød den unge komet en kontrakt til 2024. Atter en gang søgte Bruun efter kontinuitet i form af ugentlig spilletid.  Bruun Larsen greb dog ikke chancen i de 11 Bundesliga-kampe, han fik i 19/20.

Find alle aktuelle superligaen odds

Begyndelsen af sæsonen 20/21 var et flashback til Dortmund-tiden, og derfor blev Bruun Larsen udlejet til Anderlecht. Tiden i Anderlecht har sat skub i Bruun Larsen og hans udvikling, for Bruun har i den grad startet stærkt ud for Hoffenheim i sæsonen 21/22, hvor det er blevet til 10 kampe og tre mål. Det ser ud til, at 21/22 bliver gennembruddet for Jacob Bruun Larsen. Det håber vi som danskere i hvert fald.

bruun larsen

 

 

Hvad får Jacob Bruun Larsen i løn?

Transfersummen giver altid en nogenlunde indikation om, hvor meget en spiller får i løn. Bruun Larsen blev efter sigende solgt for 100 mio. kr. til Hoffenheim. Efter sigende og ud fra vores vurdering må Jacob Bruun Larsens årsløn ligge på 15-20 mio. kr. Det er en relativt høj løn for en spiller, som endnu ikke har vist sig fra sin bedste side endnu, men som har et voldsomt niveau, når han er bedst.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 06. november 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Daniel Iversen løn og fodboldliv

Rasmus Nissen løn 

Xavi triumfer, løn og fodboldkarriere

Ståle Solbakken løn

David Nielsen trænerlivet