Hvad får danske sportsstjerner tiden til at gå med, når deres aktive sportskarriere er slut? Nogle forbliver i mediernes rampelys og måske endda indenfor den sportsgren, de elsker allermest, men i en anden rolle. Andre trækker stikket og finder på noget helt andet at lave. Vi har fundet flere interessante navne, og det, de laver i 2021, vil være overraskende i nogle tilfælde. Hvad tror du for eksempel den tidligere Thomas Bjørn laver i dag? Og hvad laver tidligere top-bokser Mikkel Kessler?

 

Hvad laver disse tidligere sportsstjerner i dag?

Ebbe Sand

Mikkel Kessler

Kasper Hvidt

Peter Gade

 

Ebbe Sand

Ebbe Sand kender de fleste fodboldelskere – den tidligere topangriber i henholdsvis Brøndby, Schalke 04 og på den danske landshold. Det er de færreste, der ikke har set eller ikke kan huske Ebbe Sands elegante mål mod Nigeria i 1/8-finalen ved VM i 1998, samt hans 28 mål i én Superligasæson.

I 2006, da Ebbe Sand var omkring de 34 år, satte han fodboldstøvlerne på hylden. Der gik dog ikke længe, før Ebbe Sand snørede støvlerne igen, da der var stor efterspørgsel på hans angriberkompetencer og især fra det danske A-landshold, hvor Ebbe Sand blev angrebstræner. Ebbe Sand nåede at være angrebstræner for det danske landshold i flere omgange. Han var dog også et kort smut forbi Brøndby, hvor han var sportsdirektør fra 2018 til 2019.

Tjek den aktuelle betting bonus

Ebbe Sand blev igen tilknyttet det danske landshold, men efter EM-semifinalen mod England i 2021 valgte Ebbe Sand at blive fodboldagent. I 2021 arbejder han for det danske fodboldagentfirma Elite Consulting, som blandt andet har Anders Dreyer, Alexander Bah, Erik Sviatchenko, Sebastian Grønning og i stalden. Mon ikke Ebbe Sand kan være med til at udvide Elite Consultings portefølje med sit store netværk i Tyskland. Hvem ønsker ikke også at blive rådgivet af selveste Ebbe Sand?

ebbe sand

 

Mikkel Kessler

Den tidligere dobbelte verdensmester i supermellemvægt, Mikkel Kessler, er en uforglemmelig skikkelse i dansk sportshistorie. Efter 49 boksekampe, hvoraf det blev til 46 sejre og 35 knockouts, valgte Kessler i 2015 at afslutte kapitlet som professionel bokser.

Kessler var tæt på et comeback i 2017, men sygdom satte en stopper for hans comeback. Kessler overkom sygdommen og begyndte blandt andet at starte sine egne projekter. Mikkel Kessler er i 2021 medejer af flere firmaer. Det mest velkendte af slagsen er hans fitnessfirma, Team Kessler. Formålet med firmaet er at få alle personer i topform, så de står lige så skarpt som Mikkel Kessler selv. Samtidig kan man også få en masse online coaching. Det er nærmest kun Mikkel Kessler, der har så meget energi og motivation, at han også har overskud til at dele det ud til andre.

Kessler

 

Kasper Hvidt

Kasper Hvidt er også kendt som én af de danske sportsfolk med den største vindermentalitet og det største temperament. Når Kasper Hvidt gik ind på en håndboldbane, var det for at vinde – intet andet. Udenfor banen var han en rolig skikkelse med et glimt i øjet.

Efter Kasper Hvidt stoppede karrieren i 2017 og i en alder af 40 år, gik der ikke længe, før Kasper Hvidt noget overraskende blev præsenteret for esportsbranchen. Danske Astralis valgte at ansætte den erfarne sportsmand som sportsdirektør. Kasper Hvidt ved om nogen noget om sportsbranchen, som for Astralis stadig er relativt ny sammenlignet med andre sportsgrene. I 2021 er Kasper Hvidt stadig en del af Astralis, hvor han fortsat udvikler på Astralis som sportsorganisation. 

live bet på alle Astralis-kampe

kasper hvidt

 

Peter Gade

En af Danmarks bedste badmintonspillere gennem tiden, Peter Gade, var med til at sætte Danmark på verdenskortet som en af de bedste badmintonnationer i verden. Fra slutningen af 90’erne til 2012 dominerede Peter Gade badmintonverden, hvor han fik gjort sig selv til stort navn i sportsverden med sin store dedikation. Efter adskillige triumfer som badmintonspiller fik Peter Gades sportskarriere også en ende, som hvilken som helst anden sportsmand oplever på tidspunkt i sin karriere.

Peter Gade slap dog ikke badmintonverden helt. Peter Gade forsøgte at skabe sig et navn indenfor erhvervsbranchen, hvor han blandt andet sad med i flere bestyrelser og begyndte flere erhvervsprojekter. I 2019 blev Peter sportsdirektør for Københavns Badmintonklub, hvilket han også er i 2021. Peter Gade skal bidrage til udvikling af danske talenter i badminton.

I 2020 startede Peter Gade i samarbejde med Yonex, Gentofte- og Københavns Badmintonklub sit eget akademi, så unge badmintontalenter kunne blive rådgivet og coachet af den tidligere verdensstjerne i badminton. Vi kan altså konkludere, at Peter Gade aldrig har sluppet badmintonketsjeren helt og kommer nok heller aldrig til det.

peter gade

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 29. november 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg