Counter Strike-fans kender HLTV, da det ud over på serveren er hjemstedet for alle Counter Strike-entusiaster, men hvad er HLTV egentlig? Det undersøger vi nærmere i denne artikel.

Esport boomer i hele verden, og det begyndte allerede tilbage i 2002. Men hvem havde troet, at to danskere skulle komme på ideen til verdens i dag mest besøgte og populære Counter Strike-hjemmeside. Martin Rosenbæk fik ideen til HLTV.org, og sammen med Per Lambæk udviklede han HLTV.org til det, det er i 2021.

I 2020 blev den populære og førende Counter Strike-platform solgt for omkring 260 mio. kroner. Prisen fortæller lidt om HLTV’s succes, men lad os komme ind på, hvad HLTV egentlig tilbyder og har af indhold.

 

Alt om HLTV.org

Hvad er HLTV?

HLTV Rankings

Hvor kan jeg cs:go?

Counter Strike statistikker

 

Hvad er HLTV?

Igennem årene har HLTV udviklet og formet deres platform til det, den er 2021. I begyndelsen stod HLTV for Counter Strike og Half-Life-nyheder, men siden hen begyndte platformen at have mere fokus på Counter Strike. Det var bestemt en god ide at vurdere ud fra den succes, HLTV.org har i 2021.

HLTV står egentlig for Half-Life Television, men det kan ikke betale sig, at ændre på navnet, selvom det ikke er det samme som Counter Strike.

HLTV er Counter Strikes og Esportens svar på fodboldmediet bold.dk, men i en globaliseret udgave, eftersom HLTV.org primært formidler deres indhold på engelsk. Du går aldrig forkert i byen, hvis du leder efter Counter Strike-indhold og gerne vil følge med i cs:go-verden.

Du kan finde alt fra statistikker, odds, nyheder og kampprogram til store begivenheder samt stream af alverdens Counter Strike. Selv lokale kampe fra specifikke lande kan man streame. HLTV rammer alle kroge af Counter Strike. Du har også rig mulighed for at forberede og finde de helt rigtige odds ved at benytte deres store statistiske database.

Find betting odds på alle cs:go events

 

HLTV Rankings

HLTV er en af de mest respekterede og pålidelige Counter Strike-kilder i verden. Dette har ført til, at den berømte HLTV Ranking faktisk bliver anset som værende den uofficielle verdensrangliste for de bedste Counter Strike-spillere og hold.

Hvert år bliver de 20 bedste CS-spillere rangeret. I forhold til verdensranglisten af hold, bliver denne opdateret løbende afhængig af, hvordan hvert CS-hold klarer sig i de forskellige turneringer. En god eller dårlig turnering kan derfor betyde meget i forhold til holdets placering på ranglisten. Derfor ændrer ranglisten af hold sig også meget og ofte. Det er sjældent, at et hold bliver på førstepladsen over en længere periode. Rekorden har Astralis med 406 dage i streg på førstepladsen. Det kommer umiddelbart næppe til at ske igen, at et hold forbliver så lang tid på førstepladsen, fordi ranglisten i dag bliver sat ud fra flere kriterier. Mange kritiserer dog derfor også HLTV Rankings, fordi bias forekommer, når holdene skal rangeres. Det gør det svært at gennemskue, hvorfor et CS:GO-hold får de point, som de gør. En dag bliver det forhåbentlig nemmere at forstå.

Hvor kan jeg streame cs:go?

Hvis du har problemer med at finde et sted, hvor du kan se CS, så er HLTV stedet. Samtlige kampe bliver ikke bare streamet, men de rammer også et bredt publikum, da der oftest tilbydes kommentatorspor på flere sprog, især ved de store events som Majors osv.

Der er ikke én dag i ugen, hvor der ikke er et stream til et par CS-kampe. HLTV dækker hele CS-verden, hvilket også gør det muligt at spotte talenter og kommende stjerner uanset hvor end de kommer fra i verden.

Mens du kan streame kampen, har du også mulighed for at se en live game log og scoretavlen for hvert hold og spillere. Begge holds lineup og indbyrdes stats er også tilgængelige. Du kan hurtigt få et overblik over kampen, når du hopper ind på den respektive kampside.

 

Counter Strike-statistikker

Ligesom de fleste andre sportsgrene, du oddser på, er statistikker en af dine bedste venner, når du skal i gang med esports betting. Og hos HLTV har de fået opbygget en bred og dyb portefølje af statistikker. Du kan finde stats på diverse CS-GO kampe og events tilbage fra 2012 og frem til i dag.

Mange professionelle hold bruger helt sikkert HLTV’s database, når de skal analysere modstanderholdet. De kan se hvilke maps, de foretrækker, samt våben og positioner på banen. Ikke desto mindre gavner det også dem, som elsker at kigge på og oddse, fordi de hurtigt kan få en fornemmelse af, hvor de to hold står overfor hinanden og hvilke spillere der potentielt kan blive topfraggere. HLTV er et mekka for Counter Strike-entusiaster og -nørder.

HLTV stræber efter at forbedre deres indhold hele tiden. Det er derfor et spørgsmål om tid før HLTV præsenterer nogle af de projekter de har pipeline for fremtidens CS-fans og -spillere.

 

Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ David Goldman

Først publiceret: d. 1. september 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Finn Karrigan Andersen - legende i Counter Strike

Astralis Esport

Dupreeh – Peter Rasmussen

Nicolai Reedtz - dev1ce

Esport: uskrevne regler i Dota 2