Det er 25. gang, at VM i kvindehåndbold finder sted. Første gang var tilbage i 1957. Dengang blev Tjekkiet verdensmestre, mens Danmark sluttede på en 5. plads. Der deltog desuden kun ni nationer ved verdensmesterskabet. I 2021 er antallet af håndboldnationer steget fra 24 til 32 siden sidste VM i 2019. Spanien har i 2021 fået æren af at afholde VM. Ud af de 32 nationer er 16 håndboldnationer fra Europa.

VM kommer til at blive et godt supplement i december måned, hvor de forskellige julekalendere får kamp til stregen om seernes opmærksomhed. Lad os komme i gang med at præsentere VM-slutrunden og besvare en masse relevante spørgsmål.

vm håndbold

 

VM i håndbold 2021 – alt hvad du skal vide

Hvor bliver VM i kvindehåndbold 2021 afholdt?

Hvordan ser programmet ud?

Hvem er Danmark i gruppe med?

Hvem er forsvarende verdensmestre?

Hvem er favoritter til at vinde håndbold-VM 2021?

Hvilke hold er med for første gang?

 

Hvor bliver VM i kvindehåndbold 2021 afholdt?

Som nævnt tidligere bliver VM-slutrunden afviklet i sydens sol, selvom solniveauet i Spanien bestemt kunne være højere i december. Spanien er dog et stort land, og derfor har VM-arrangørerne fundet fire lokationer, hvor håndboldkampene skal afvikles.

VM-kampene bliver spillet i:

  • Castello de la Plana (forstad til Valencia). Hallen har plads til omkring 6000 tilskuere.

  • Granollers (forstad til Barcelona). I Granollers vil det være plads til omkring 6500 tilskuere. Danmark spiller alle deres gruppekampe i denne arena.

  • Lliria (forstad til Valencia). Kapaciteten er på ca. 4000 tilskuere.

  • Torrevieja (forstad til Valencia). Den mindste arena er i Torrevieja, hvor der er plads til ca. 3300 tilskuere.

håndbold

 

Hvordan ser kampprogrammet ud for VM 2021?

Hele VM strækker sig fra den 1. december og frem til søndag den 19. december. Gruppespillet varer fra den 1. december og frem til den 7. december. Dernæst begynder mellemrunden den 8. december og varer frem til den 13. december.

Den 14. begynder slutspillet, hvor kvartfinalerne bliver afviklet d. 14. og 15. december. De to semifinaler spilles fredag den 17. december. Finalen bliver spillet den 19. december kl. 17:30. Det bliver spændende at se, hvor langt Danmark kan komme ved dette års VM. I 2019 endte Danmark på femtepladsen i mellemrunden, hvilket ikke var nok til at gå videre.

Hvem er Danmark i gruppe med?

Danmark befinder sig i gruppe F, hvor de er den eneste europæiske nation. De danner gruppe med Tunesien, Congo og Danmarks nok største konkurrenter i gruppen, Sydkorea. Danmark har generelt gode muligheder for at vinde gruppen. Derudover er de nærmest selvskrevet til at gå videre til mellemrunden.

Danmark spiller deres sidste gruppekamp den 6. december i en gruppefinale mod Sydkorea.  

kvindehåndbold

 

Hvem er forsvarende verdensmestre?

De forsvarende verdensmestre fra Holland vandt deres første verdensmesterskab i 2019. Det skete, da de besejrede Spanien i en meget dramatisk finale, som endte med en snæver 29-30-sejr til Holland. Rusland endte på en tredjeplads. Danmark sluttede på en niendeplads tilbage i 2019.

oddset live hos 888sport

Hvem er favoritter til at vinde håndbold-VM 2021?

Norge var faktisk favoritter til at vinde VM tilbage i 2019. I 2021 har de igen fået favoritværdigheden lige foran Frankrig og Holland.

Danmark er spået gode muligheder. De er på nuværende tidspunkt spået den fjerde største sandsynlighed for at vinde VM. Sverige følger trop og dernæst RHF (Rusland) og Spanien.

hånbold vm

 

Hvilke hold er med for første gang?

Den eneste debutant ved VM i 2021 er Iran. Iran får en på opleveren, når de skal møde den pt. stærkeste håndboldnation, Norge, i gruppe C.

Usbekistan deltager i deres blot anden VM-slutrunde. Deres første var tilbage i 1997. Cameroon er med for tredje gang.

 

Læs andre relevante håndbold artikler

håndboldspiller løn

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 2. december 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag