Det var to erfarne spillere, der sagde farvel til 888ligaen i sommer, da Kasper Hvidt og Lars Jørgensen indstillede deres respektive karriere i en alder af henholdsvis 41 år og 39 år.

Men 888ligaen er stadig rig på nogle af håndboldsportens veteraner, for en række af Hvidt og Jørgensens tidligere landsholdskammerater er fortsat afktive, og den bedste håndboldrække tæller således flere spillere med mange år på bagen.

Vi sætter her fokus på nogle af 888ligaens mest markante veteraner.

Trekløveret i BSV

En af de klubber der rummer flere veteraner i truppen er Bjerringbro-Silkeborg, der er blandt favoritterne til at vinde mesterskabet.

Den midtjyske klubber har således både de to landsholdshelte Jesper Nøddesbo og Michael V. Knudsen i truppen, men også målmanden Søren Rasmussen er værd at bemærke.

Selvom han er blevet 41 år, er Søren Rasmussen stadig en profil i håndboldligaen. Rasmussen har en stor karriere bag sig, men i sidste sæson gjorde han også en forskel for Bjerringbro-Silkebor, og for nylig forlængede han sin kontrakt med klubben.

”Jeg satser på, at jeg stadig kan blive ved med at udvikle mig. Også i og med at jeg løbende får større og større kendskab til den danske liga, og de spillere, der spiller mod os. Jeg har stadig energien og lysten til håndbold, og så længe den er der, så tror jeg også, at der er mulighed for udvikling,” sagde han i forbindelse med forlængelsen.

888sport

Ambitioner og lyst

For Jesper Nøddesbos vedkommende er det nyt at være en del af den bedste danske håndboldrække, for det var først denne sommer, at han forlod FC Barcelona for at vende tilbage til Danmark. Han har udtalt, at det formentlig er hans sidste kontrakt, men han føler ikke, at han er klar til at stoppe.

”Det var bare et rigtig godt match for mig håndboldmæssigt, i forhold til de ambitioner jeg selv har, og jeg føler stadig, jeg har en masse at byde på,” fortalte snart 37-årige Nøddesbo, da han blev præsenteret som ny spiller i BSV, der altså også råder over en anden erfaren stregspiller i 39-årige Michael V. Knudsen.

Find odds på 888ligaen her

Han forlængede tidligere på året sin aftale frem til sommeren 2018, og sagde i den sammenhæng, at han stadig har gode år i sig.

”Jeg har stadig lyst til at spille håndbold, og jeg føler mig frisk og fit. Jeg nyder hver dag at stå op og spille håndbold, og jeg nyder at skulle ind på banen og kæmpe for at vinde kampe.”

Sportstøj ældre end holdkammerater

Også i KIF Kolding råder man over en af de tidligere landsholdsspillere fra de gyldne år med mange medaljer. Bo Spellerberg er nu blevet 38 år, men så sent som i august 2017 klarede han sig bedst af alle i KIF Koldings fysiske test. Efter mere end 15 år som en del af klubben i Kolding, har han en bærende rolle på det ellers foryngede mandskab, der som bekendt har sagt farvel til Lars Jørgensen og Kasper Hvidt.

”Han har truffet en beslutning om, at han vil spille håndbold, og at han vil være professionel. Der er ikke noget med, at nogen hopper over, fordi alderen løfter opad. Indtil videre kan vi ikke sige andet, end at han er berettiget, og jeg er slet ikke i tvivl om, at alle vil se en Bo som i gamle dage, siger klubbens sportschef, Lasse Boesen.” har KIF-sportschef Lasse Boesen udtalt til TV 2 om Spellerberg.

I Kolding er Bo Spillerberg kollega med Søren Haagen, som er  identisk med et af de mest utrolig comebacks i håndholdsporten. I 2001 måtte Søren Haagen opgive håndboldkarrieren på grund af en sygdom, men efter et langt forløb, vendte han i 2014 tilbage for GOG i en af de lavere rækker. Nu er han tilbage i håndboldligaen. I foråret spillede den 43-årige målmand for Ribe-Esbjerg, og nu målmanden han i KIF Kolding som 43-årig.

”Det er skønt og også underligt at tænke på (at han er aktiv som 43-årig, red.). Nogle af drengene, jeg spiller med, er så unge, at jeg har sportstøj, der er ældre end dem,” sagde Søren Haagen til TV 2 Sporten i foråret.

Ud og hjem igen

Kolding og BSV er imidlertid ikke de eneste steder, hvor der befinder sig mere end én rutineret skikkelse i truppen. Også i Skjern har man to spillere med masser af erfaring fra både landshold og klubhåndbold.

Denne sommer takkede Anders Eggert af efter 10 år og mere end 400 kampe, og den 35-årige fløjspiller har fortsat karrieren i Skjern, hvor han har ambitioner om at vinde et mesterskab med en af de mange jyske klubber, der præger 888ligaen.

”Det er længe siden, jeg har følt mig så frisk som nu,” fastslog han i juli, da han første gang trænede med sin nye klub, hvor også den 36-årige back Kasper Søndergaard er på kontrakt.

I mange af de rutinerede spilleres tilfælde er der tale om mænd, der er kommet tilbage til Danmark efter kortere eller længere ophold i udlandet. Det er også historien bag Torsten Laens skifte til GOG, der giver odds 10.00 som dansk mester.

Det var i den fynske klub, at Laen fik sin håndholdopdragelse, og i sommeren 2016 vendte han så tilbage til Gudme som erfaren spiller efter ophold i både Berlin og Kolding.

"Det er meget specielt og emotionelt. Jeg vandt mit første DM-guld som U18-spiller her i GOG, og at jeg nu kan komme tilbage og slutte min karriere af og give noget tilbage, er jeg meget taknemmelig for," sagde Torsten Laen i forbindelse med sin tilbagevenden til klubben.

42-årig journeyman

Et andet comeback er denne sommer fundet sted i Ribe-Esbjerg, hvor nu 42-årige Kasper Nielsen er vendt tilbage til klubben, som han også spillede for i 2015-16-sæsonen. Nielsen var ellers begyndt at trappe ned i Ajax i den næstbedste række, men da Ribe-Esbjerg manglede en forsvarsspiller, sagde han ja til en kontrakt.

Kasper Nielsen

42-årige Nielsen er således blevet lidt af en journeyman i dansk håndbold, men han brænder stadig for håndboldspillet, og han har det fint med, at han i de seneste år udelukkende har skrevet korte aftaler.

- Qua min alder er der mange klubber, der måske har et forbehold. Indimellem er der nogle steder, hvor de bliver ramt af skader, og så finder de ud af, de måske godt kan bruge en mand som mig. Og heldigvis er det jo gået godt, sagde Kasper Nielsen til TV2 Sport, da han i starten af september gjorde comeback for Ribe-Esbjerg.

Han er dog afklaret med, at han næppe fortsætter i årevis.

- Selvom jeg gerne vil spille videre i 10 år, så varer det nok ikke 10 år endnu, før jeg stopper.

Sådan er der nok flere af 888ligaens veteraner, der har det. 

Læs også
Begynderguide til Børnehåndbold. Alle regler fra U-4 til U-10
Klar til slutspillet i 888ligaen: Hvem bliver dansk mester?

Klar til slutspillet i 888ligaen: Hvem bliver dansk mester? 

VM-håndbold: Kan Norge og Sverige vinde medaljekampene?

VM-håndbold: Kan Norge og Sverige vinde medaljekampene?

Håndbold for begyndere [Infografik]

Håndbold for begyndere [Infografik]

Aalborgs Håndbolds Aron Kristjansson: Folk kan regne med os helt fremme!

Aalborgs Håndbolds Aron Kristjansson: Folk kan regne med os helt fremme!